سیدحسین حسینی لواسانی در گفت و گو با ایسنا، درباره اهمیت و جایگاه پژوهش اظهار کرد: دانشگاهها در نسلهای مختلف رویکردهای متفاوتی را در بخشهای علمی تجربه کرده و امروزه نسل حاضر در آن از مقولههای صرفا آموزشی به نسل پژوهش و فناور محور تغییر کرده است. با تغییر رسالت دانشگاهها خروجی علمی که از اساتید و دانشجویان انتظار میرود بیشتر در حوزههای تحقیق و توسعه و فناوری است.
وی افزود: در این راستا برای گرامیداشت پژوهش و پایش اقداماتی که دانشگاهها در عرصه بروندادهای پژوهشی انجام دادهاند؛ هفته پژوهش و فناوری شکل گرفته که بیشتر رسالت آن شناسایی، قدردانی و اهمیت به حوزه پژوهش، فناوری، کارآفرینی و اشتغالزایی است. دانشجویان هم با توجه به مهارتهایی که در این حوزهها کسب کردهاند، به رقابت می پردازند.
حسینی لواسانی ادامه داد: در صنعت و جهش علمی کشور دانشجویان، فارغ التحصیلان و اساتید دانشگاهی اثرگذار هستند که با صنعت همکاری داشته و یا در دانشگاهها مشغول فعالیت هستند. هر چقدر حوزه پژوهش و فناوری را تقویت کرده و مهارتهای لازم برای توسعه فرهنگی، پژوهش و فناوری را افزایش دهیم، به این زنجیره تامین فناوری کمک کرده و باعث شکل گیری آن در کشور خواهیم شد.
معاون دانشجویی دانشگاه خوارزمی در ادامه یادآور شد: توجه به حوزه پژوهش و نخبگان این عرصه باعث خواهد شد که خط تولید یا یک محصول را از طریق واردات تامین نکنیم و یا در توسعه، یا تعمیر و نگهداری آن درمانده نباشیم. کمک اصلی این است که توسعه فناوری بومی شکل میگیرد و به خودکفایی میرسیم.
وی بیان کرد: استان البرز با توجه به موقعیت جغرافیایی و ترکیب جامعه شناسی که دارد یک استان کوچک، توانا و با تنوع جمعیتی است که در یک شاهراه فناوری قرار دارد. بنابراین اکثر مجموعههای صنعتی و حوزه پژوهش و فناوری در استان البرز هستند و تقویت حوزه پژوهش و توسعه فناوری به پیشرفت موتور محرکه پژوهشگاهها، بنگاههای اقتصادی و کسب و کار آن کمک میکند. خوشبختانه استان البرز با تمام توان روی این زمینه به خوبی عمل کرده و دانشگاه خوارزمی هم توانسته این راهبری را در کنار استانداری داشته باشد.
وی در ادامه گفت: باور صنعت و باور اینکه بخشی از هزینههای صنعت باید به تحقیق و توسعه اختصاص پیدا کند، باورهای مهمی است که نیاز به فرهنگسازی دارد. چرا که در حال حاضر این مباحث به صورت تشریفاتی در حال انجام است و طرحهای تحقیقاتی که به دانشگاهها و پژوهشگاهها واگذار میشود، هنوز جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است.
معاون دانشجویی دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: در طرف مقابل پژوهشگاهها و دانشگاهها روی لبه دانش بسیار موفق بوده و میتوانند بروندادهای پژوهشی خوبی را در سطح دنیا ارائه کنند. ولی همسویی آنها با صنعت داخلی مقداری ضعف دارد و نزدیک شدن زمینه پژوهشی دانشگاهها و پژوهشگاهها با نیازهای صنعتی و نیز باور تقابلی این دو مجموعه میتواند به رشد و استحکام پیوند این دو کمک زیادی کند.
حسینی لواسانی یادآور شد: امسال خوشبختانه جشنواره دانشجویی به عنوان یک کمیته به هفته پژوهش استان اضافه شده و تمام دانشگاههایی که در استان البرز هستند میتوانند در این جشنواره شرکت کنند. این تعاملات به خوبی صورت گرفته و در سامانهای دانشجویان فعالیتهای خودشان را بارگذاری میکنند که مورد ارزیابی و حمایت قرار میگیرند. در نهایت هدف اصلی از گرامیداشت هفته پژوهش ایجاد یک شبکه دانش بین دانشجویان صنعت و جامعه است.
انتهای پیام
نظرات