• یکشنبه / ۱۱ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403091107422
  • خبرنگار : 71498

ناترازی برق از سال ۱۳۹۲ شدت گرفت

ناترازی برق از سال ۱۳۹۲ شدت گرفت

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا گفت: ظرفیت نامی نیروگاه‌های کشور به ۹۲ هزار و ۳۵۱ مگاوات رسیده است و باید گفت که روند ناترازی در کشور از سال ۱۳۹۲ شدت گرفته به طوری که در سال ۱۴۰۲ پیک بار ۱۲۴۰۰ مگاوات بوده است و پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آتی میزان ناترازی افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، میثم نصر با بیان اینکه با بیان اینکه در ۱۶ مرداد ماه رقم ناترازی به ۱۶ هزار مگاوات رسید، گفت: این میزان ناترازی به دلیل وجود اشکال در عرضه و هم تقاضا است، در سمت عرضه توسعه و سرمایه‌گذاری ناکافی بوده و در سمت تقاضا نیز بهینه سازی مصرف معطل مانده است.

او با بیان اینکه قیمت دستوری و عدم اصلاح تعرفه چالش‌هایی را در هر دو بخش عرضه و تقاضا ایجاد کرده است، گفت: اصلاح تعرفه علاوه بر اینکه انگیزه سرمایه گذاری خواهد بود، اصلاح الگوی مصرف را نیز در پی خواهد داشت.

نصر افزود: اصلاح تعرفه برای مشترکان پرمصرف و برخی صنایع آغاز شده و  پیش‌بینی می‌شود که ادامه داشته باشد.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا با اشاره به سهم نیروگاه‌های مپنا در تولید برق، گفت: این نیروگاه‌ها هفت درصد در تولید برق کشور نقش دارند از این میزان ۶۲۲۶ مگاوات نیروگاه حرارتی، ۱۵۷ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ۱۲۵ مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک است که به ترتیب، ۱۲، ۸ و ۴.۷ درصد از کل ظرفیت نیروگاهی کشور را شامل می‌شود.

او با بیان اینکه علی‌رغم سهم ۷.۳ درصدی شرکت گروه ایرانیان مپنا از ظرفیت شبکه برق کشور این نیروگاه‌ها حدود ۱۰.۸ درصد از تولید برق کشور را به خود اختصاص داده‌اند، گفت: برای نیروگاه سیکل ترکیبی پرند نیز علی‌رغم سهم ۱.۶ درصدی از ظرفیت شبکه برق، سهم تولید برق نیروگاه سیکل پرند از تولید برق کشور حدود ۲.۵ درصد بوده است.

او با بیان اینکه دلیل این امر آمادگی تولید و راندمان مناسب واحدها و در نتیجه ضریب بهره‌برداری بالاتر نیروگاه‌های این بخش است، تاکید کرد: از ویژگی‌های نیروگاه پرند می‌توان به اولین نیروگاه سیکل ترکیبی تحت قرارداد بیع متقابل، اولین نیروگاه واگذار شده به بخش خصوصی از محل رد دیون دولت و اولین نیروگاه با قرارداد فروش برق در بازار برق اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا دربره برنامه‌های توسعه‌ای شرکت، هم توضیح داد: عرضه سهام در شرکت فرابورس ایران، به بهره‌برداری از مولد مقیاس کوچک ۲۵ مگاوات پردیس، تکمیل، احداث و بهره‌برداری از مولد مقیاس کوچک ۲۵ مگاوات بهشهر و اقدام جهت تهاتر مالیات شرکت از محل مطالبات از شرکت مدیریت شبکه برق ایران جزو برنامه‌های تعریف شده است.

مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا در خصوص مطالبات این نیروگاه گفت: نیروگاه پرند از مدیریت شبکه بالغ بر ۱۲ هزار و ۳۵۲ میلیراد و ۹۲۷ میلیون ریال طلب دارد؛ مطالبات از مپنا صفر شده و سایر مطالبات شرکت نیز بالغ بر ۴ هزار و ۲۸۹ میلیارد و ۸۲۲ میلیون ریال است.

وی با بیان اینکه طبق مصوبه هیئت وزیران در آیین‌نامه اجرایی تبصره ۸ قانون بودجه امسال، از تاریخ ۲۰ آبان‌ماه نیروگاه‌هایی که تمامی برق خود را به شبکه سراسری برق تحویل می‌دهند مکلفند که به‌ازای هر لیتر فرآورده‌ نفتی و هر مترمکعب گاز طبیعی تحویلی مبلغ ۱۸۰ تومان به صورت نقدی به حساب شرکت توانیر و یا شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی واریز کنند، گفت: از این رقم، ۱۵۰ تومان بابت سوخت مصرفی در اختیار شرکت تولید برق حرارتی قرار می‌گیرد تا صرفا برای بازپرداخت تعهدات وزارت نیرو بابت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی هزینه شود که این بند قانونی می‌تواند برای تبدیل نیروگاه‌های سیکل ساده به سیکل ترکیب و بازپرداخت سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش، بسیار موثر باشد.

به کفته وی عرضه سهام شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا در بازار فرابورس در دستور کار قرار گرفته و در آینده‌ای نزدیک، سهام این نیروگاه عرضه خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha