مهران کریمیان در همایش روز جهانی معلولان (۳ دسامبر) که امروز (۱۱ آذرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه امروزه در کشور ما افراد دارای معلولیت بسیار توانمند هستند و در همه عرصهها درخشان ظاهر شدهاند و بارها در میادین ورزشی پرچم پرافتخار ایران عزیز را بالا بردهاند. آنها با وجود محدودیتها و مشکلات جسمی که دارند برای همه ما الگو هستند.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به مطالبات معلولان افزود: مناسبسازی و متناسبسازی محیط شهرها و اماکن عمومی، معابر و پارکها برای تردد در جامعه یکی از این مطالبات است. متاسفانه بسیاری از خیابانها و اماکن عمومی برای تردد معلولان و حتی سالمندان مناسب نیستند و دستگاههای متولی باید این کارها را انجام دهند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: اشتغال، مسکن و اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان برخی دیگر از مطالبات هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
کریمیان عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور را افراد دارای معلولیت تشکیل میدهد و بزرگترین قشر جامعه، این افراد هستند. بیش از یک میلیون و ۵۷۷ هزار معلول در سطح کشور در بهزیستی پرونده دارند که ۱۰۶ هزار و ۶۱۳ نفر از این تعداد یعنی ۶.۷ درصد مربوط به بهزیستی خوزستان هستند.
وی افزود: ۸۳ هزار و ۳۴۴ خانواده از این افراد مستمریبگیر هستند و بقیه هم خدمات جانبی مانند ویلچر یا کمکهای موردی دریافت میکنند. معلولان جسمی، حرکتی بیشترین تعداد از بین معلولان را دارند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: در حال حاضر به ۱۵۳ هزار معلول در کشور حق پرستاری پرداخت میشود. در خوزستان هم ۱۰ هزار و ۶۹۷ نفر حق پرستاری دریافت میکنند و حدود ۱۱ هزار معلول دیگر هم متقاضی حق پرستاری هستند و قرار است در آینده به آنها هم پرداخت شود.
کریمیان ادامه داد: در حال حاضر در خوزستان ۴۴ مرکز شبانهروزی و خانه شبانهروزی نگهداری افراد معلول، در حال فعالیت هستند و دو هزار و ۳۵ سالمند، معلول ذهنی و جسمی و بیمار روانی به صورت شبانهروزی در این مراکز نگهداری میشوند.
وی بیان کرد: ۱۸ مرکز خدمات توانبخشی در منزل در خوزستان وجود دارد و ۸۳۵ معلول به صورت روزانه از این خدمات بهره میبرند. ۱۰۰ مرکز روزانه حرفهآموزی برای افراد مبتلا به اوتیسم، نابینایان، ناشنوایان و سایر معلولان داریم که ۴ هزار و ۷۲۵ نفر به صورت روزانه به این مراکز مراجعه و از این خدمات بهرهمند میشوند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: در حوزه معلولان روستایی طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در روستاها در حال اجرا است و حدود ۲۷ هزار و ۹۱۳ معلول از این خدمات بهرهمند میشوند. به منظور پیشگیری از معلولیتها نیز در همه زایشگاهها و بیمارستانها غربالگری شنوایی را برای همه نوزادان انجام میدهیم و در صورتی که نوزادی دارای مشکل باشد بلافاصله اقدامات مورد نیاز برای او انجام میشود.
وی افزود: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در سالهای اخیر انجام شده، راهاندازی مرکز کاشت حلزون شنوایی است و از سال گذشته تاکنون برای ۳۴۳ کودک نیازمند کاشت حلزون، این عمل انجام شدهاست که این اقدام توانسته از مشکلاتی مانند کری و لالی جلوگیری کند. در حوزه بینایی نیز با همکاری آموزشوپرورش نیز همه کودکان سه تا شش ساله را از نظر بینایی غربالگری میکنیم تا در صورتی که کودکی مشکل داشتهباشد به سرعت شناسایی و اقدامات مورد نیاز برای او انجام شود.
کریمیان گفت: در یک سال اخیر برای تامین وسایل توانبخشی مورد نیاز معلولان خوزستان ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شدهاست. در حوزه آموزشوپرورش استثنایی نیز حدود ۶ هزار دانشآموز در ۱۲۰ مدرسه استثنایی در حال تحصیل هستند.
انتهای پیام
نظرات