سید امید خلیل زاده ۱۰ آذرماه در جلسه کارگروه اجتماعی، سلامت افزود: در آماده باش کامل هستیم تا در صورت مواجهه با کانون آلوده به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اقدامات به موقع انجام شود.
وی با اشاره به عملکرد ۸ ماهه استان در خصوص مراقبت در واحدهای طیور بومیو صنعتی در استان، افزود: تاکنون ۸۵۳۳ مورد بازدید از واحدهای بومی و بیش از ۱۴ هزار و ۸۹ مورد بازدید از واحدهای طیور صنعتی،۱۷۳۲ مورد از کشتارگاههای طیور و بیش از ۲ هزار ۱۱۲مورد از تالابهای استان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان، تعداد روستاهای نمونه برداری شده در ۸ ماهه امسال را ۱۶۴ روستا اعلام کرد و خاطر نشان کرد: طی بازه زمانی مذکور،۱۱ هزار و ۳۵۱ قطعه پرنده نمونه برداری شده است.
خلیل زاده در خصوص مخاطرات آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و با اشاره به آغاز مهاجرت پرندگان از مهرماه از کشورهای مختلف افزود: مهمترین راه انتقال بیماری تماس مستقیم و غیر مستقیم با پرندگان آلوده، مدفوع و ترشحات تنفسی پرندگان آلوده است.
وی با اشاره به وجود ۳ تیپ آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان ادامه داد:بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور صنعتی موجب تلفات صد درصدی میشود.
خلیل زاده بااشاره به اهمیت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در ارتباط با انتقال به انسان اظهارکرد: پایش و بازدید روزانه از واحدهای طیور، برگزاری کلاسهای آموزشی برای واحدهای مرغداری، تهیه کیت تشخیص بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، تامین تجهیزات معدوم سازی، شناسایی و برخورد با واحدهای متخلف، تهیه مواد ضدعفونی کننده جهت استفاده در کانونهای احتمالی از جمله اقدامات اداره کل دامپزشکی استان در خصوص بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است.
انتهای پیام
نظرات