• پنجشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403090805476
  • خبرنگار : 50599

نماینده ایرانشهر:

ایجاد بندر خشک در ایرانشهر به توسعه بلوچستان سرعت می‌بخشد

ایجاد بندر خشک در ایرانشهر به توسعه بلوچستان سرعت می‌بخشد

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده مردم شهرستان های ایرانشهر، سرباز، بمپور، راسک، دلگان، فنوج و لاشار و بخش‌های بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد بندر خشک یا منطقه ویژه اقتصادی در ایرانشهر بعنوان نقطه مرکزی سیستان وبلوچستان به توسعه و آبادانی و ایجاد اشتغال هر چه بیشتر منطقه سرعت می‌بخشد و این یکی از خواسته‌های دیرینه مردم است.

رحمدل بامری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: ایجاد بندر خشک یا منطقه ویژه اقتصادی در ایرانشهر با توجه به توسعه پسکرانه‌های سواحل مکران و تاکید ویژه مقام معظم رهبری در این مورد است و یکی از نیازهای ضروری است که تحقق پیدا کند.

وی افزود: مشکلات و مطالبات مردم حوزه انتخابیه ایرانشهر را در نخستین سفر میدانی ریاست جمهور و هیات دولت به استان سیستان‌وبلوچستان مطرح کردم و امیدوارم با توجه به رویکرد دکتر پزشکیان شاهد توسعه و آبادانی این خطه از ایران اسلامی باشیم.

وی ادامه داد: تخصیص اعتبار ویژه برای تسریع در ابر پروژه راه‌آهن چابهار زاهدان ضروری است و هر چه سریع‌تر راه‌های اصلی شمال و جنوب یعنی چابهار به زاهدان و ادامه آن به سرخس و مشهد و شرق و غرب از سراوان به ایرانشهر، بمپور، دلگان رودبار جنوب و در نهایت به هرمزگان و کرمان ۲ بانده و تکمیل شود تا مرز خشکی به خلیج فارس متصل شود.

وی بر ارتقای پنج بخش بنت، بزمان، جلگه چاه هاشم، آشار و پیشین به شهرستان را از رئیس جمهور و هیات دولت درخواست کرد و افزود: حوزه انتخابیه ایرانشهر یکی از بزرگترین و وسیع‌ترین حوزه انتخابیه است که می‌طلبد حداقل چهار نماینده برای این منطقه بزرگ در نظر گرفته شود تا بتوانند بهتر مشکلات را پیگیری کنند.

نماینده مردم شهرستان‌های ایرانشهر، سرباز، بمپور، راسک، دلگان، فنوج و لاشار و بخش‌های بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی بر تخصیص اعتبار ویژه برای راه‌های نیمه تمام حوزه انتخابیه تاکید کرد و افزود: برنامه‌ای ویژه برای انتقال آب‌های سرزمینی در نظر گرفته شود، چون تالاب جازموریان را سد جیرفت خشک کرده است و ورودی انتقال آب هامون توسط افغانستان بسته شد. لذا هم حقابه هامون باید گرفته شود و هم میزان تخصیصی که از سد جیرفت برای حوزه جازموریان می‌توان دریافت کرد.

بامری ادامه داد: استقرار ادارات کل آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی و مخابرات در ایرانشهر بعنوان مرکز جغرافیایی بلوچستان مورد توجه قرار گیرد چون ایرانشهر ۳۳۰ کیلومتر تا زاهدان مرکز استان سیستان‌وبلوچستان فاصله دارد، اما فاصله جنوب استان تا مرکز استان حدود بیش از یکهزار و ۳۰۰ کیلومتر است.

وی با بیان اینکه استقرار دانشگاه فرهنگیان در ایرانشهر با تخصیص کد دانشگاه، با توجه به نگاه و عنایت ویژه مقام معظم رهبری نبست به فرهنگیان و علم و دانش از درخواست های مردم و به ویژه دانشجویان است، گفت: تشکر ویژه از رئیس جمهوری و وزیر آموزش و پرورش برای تعیین تکلیف ۶ هزار و ۲۰۰ نفر معلم خرید خدمات دارم و نیز امیدواریم این اتفاق برای نیروهای شرکتی، نهضتی و سرباز معلمان نیز تکرار شود.

وی تصریح کرد: در حوزه برق از هیات دولت درخواست می شود ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر انرژی خورشیدی، آبی و بادی را تامین اعتبار کنند تا بتوانند کمک بسیار خوبی به منطقه کرده و شاهد قطعی کمتر برق‌ها باشیم.

بامری در مورد قطعی مکرر برق چاه‌های کشاورزی و خانگی انتقاد کرد و ادامه داد: استان سیستان‌وبلوچستان ۹ ماه گرما را تجربه می‌کند، این قطعی را چگونه باید جبران کرد؟

وی بر محاسبه تعرفه برق بصورت ۹ ماه گرمسیری تاکید و اضافه کرد: صدور قبض‌های نجومی ۱۰ میلیون تومانی به بالا نارضایتی‌های عمومی را افزایش داده است؛ باید تدبیری اندیشیده شود، چرا که مردم توان پرداخت این مبالغ بالا را ندارند؛ ۶۷ درصد مردم استان سیستان‌وبلوچستان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و یا نیازمند کمک‌های خیران هستند.

وی بر ایجاد دهکده ورزشی المیپک در ایرانشهر تاکید و ادامه داد: غالب ورزشکاران در مسابقات انفرادی قهرمانی و پهلوانی حرف برای گفتن دارند.

وی گفت: در حوزه نفت و گاز مشکلات زیادی داریم بطوریکه درجایگاه های سراسر استان سیستان‌وبلوچستان صف‌های بسیار طولانی ایجاد شده است، بنابراین انتظار داریم اختیار ویژه‌ای به استاندار در مورد تخصیص و توزیع عادلانه جایگاه‌های سوخت داده شود. از طرفی با توجه به بعد مسافت طولانی شهرستان‌ها، امکان تردد خودروها با تخصیص ۱۶۰ لیتر امکان پذیر نیست، لذا خواهش می‌کنیم رئیس جمهور هدیه‌ای به مردم استان بدهند و حداقل سهمیه خودروها به ۵۰۰ لیتر افزایش داده شود.

نماینده مردم شهرستان‌های ایرانشهر، سرباز، بمپور، راسک، دلگان، فنوج و لاشار و بخش‌های بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در مورد کارخانه بافت بلوچ، صمیمانه از وزیر صنعت، معدن و تجارت تشکر می‌کنم که برای بازدید کارخانه به ایرانشهر سفر کردند و بعد از آن دستور دادند. بعد از سالها انتظار، نخستین دستگاه های بافندگی وارد شد و الان عنایت رئیس جمهور را می‌طلبد که اعتبار ویژه‌ای برای تهیه و استقرار دستگاه‌های دیگر در کارخانه تخصیص داده شود که می‌تواند انقلاب کاری در منطقه ایجاد کند.

بامری تصریح کرد: در بحث استخراج و کشف معادن درخواست این است که مردم باید سهامدار باشند و نیز صنایع تبدیلی و صنایع تکمیلی در منطقه ایجاد شود و همچنین به صنایع گردشگری و میراث فرهنگی نیز توجه ویژه مورد انتظار است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی، هم محصولات سردسیری و هم محصولات گرمسیری و نیز محصولات زراعی و باغی را داریم، افزود: اما در صنایع تبدیلی با مشکل مواجه هستیم و این عنایت ریاست جمهور را می‌طلبد که هم در بیمه محصولات و هم خرید تضمینی و صنایع تبدیلی اتفاق خوب و مثبتی بیفتد.

وی گفت: مطالبات و مشکلات مردم حوزه انتخابیه ایرانشهر بزرگ با حضور در وزارتخانه‌ها، تعامل با وزیران، مسوولان کشوری و مدیران کل استانی، تذکرات شفاهی و نطق‌های پیش از دستور در مجلس پیگیری کرده‌ام و از هیچ کوششی برای کاهش مشکلات دریغ نخواهم کرد.

نماینده مردم شهرستان‌های ایرانشهر، سرباز، بمپور، راسک، دلگان، فنوج و لاشار و بخش‌های بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی گفت: از رئیس‌جمهور به دلیل انتخاب اولین سفر استانی خود به استان سیستان و بلوچستان و همچنین اهتمام در انتصاب استاندار بومی برای این استان کمال تشکر قدردانی را دارم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha