حسن شیخنیا امروز، ۷ آذرماه در دیدار با سفیر استرالیا در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه استان فارس دارای ۱۲۳ هزار کیلومتر مربع مساحت و ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت است، اظهار کرد: فارس دارای اقوام، گویشها و فرهنگهای متنوعی است که ظرفیت مهمی برای این استان محسوب میشوند.
وی، شیراز را سومین شهر مذهبی ایران معرفی کرد و با اشاره به اینکه از نظر تاریخی استان فارس دارای جایگاه ویژهای است، افزود: ۳ هزار و ۱۷۸ اثر ثبت ملی، ۵ محور ثبت شده جهانی و بالغ بر ۱۱ اثر جهانی که وجود مراکزی مانند تخت جمشید و پاسارگاد و مقبره بزرگانی مانند حافظ و سعدی و خواجوی کرمانی ظرفیت بسیار ویژهای برای این استان محسوب میشوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با بیان اینکه ۲۲ ماده معدنی در این استان در بهره استخراج و بهرهبرداری است، ادامه داد: بهترین سنگ تزئینی و بهترین خاکنسوز جهان در استان فارس قرار دارد و بر این اساس صنایع سرامیک و کاشی در این استان رونق خوبی دارند.
شیخنیا با تاکید بر اینکه ظرفیتهای فارس در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی قابل توجه است و مطالعات اکتشافی بیشترین گاز کشور را در استان نشان میدهد، گفت: صنایع مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی در این استان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیتهای فوقالعاده استان فارس از حضور سرمایهگذاران خارجی به ویژه از کشور استرالیا در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی استان استقبال میکنیم.
شیخنیا ادامه داد: در زمینه دامپروری و تولید لبنیات استان فارس از استانهای پیشرو در سطح کشور محسوب میشود و با توجه به اینکه استرالیا نیز در این زمینه شرایط خوبی دارد از تبادل دانش و تجربیات به منظور تقویت این حوزه استقبال میکنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به ظرفیتهای دانشگاهی و درمانی این استان، افزود: گردشگری درمانی در استان فارس از رونق زیادی برخوردار است و مراجعین زیادی از کشورهای همسایه برای درمان به شهر شیراز مراجعه میکنند.
شیخنیا، وجود فرودگاه بینالمللی و جاذبههای فرهنگی و گردشگری را از ظرفیتهای مناسب برای جذب گردشگران دنیا برشمرد و با اشاره به حضور حدود ۱۰۰ هزار ایرانی در کشور استرالیا، خواستار همکاری دو کشور در زمینه توسعه گردشگری و شناساندن ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی ایران و استان فارس به مردم استرالیا شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس اظهار کرد: بر اساس مطالعات وزارت نیرو این استان دارای بهترین شرایط به منظور سرمایهگذاری در حوزه انرژی خورشیدی است از لحاظ زاویه تابش و مدت زمان تابش نور خورشید است و تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه از حضور سرمایهگذاران استرالیا در حوزه انرژیهای نو و تجدیدپذیر استقبال میکنیم، بر اهمیت استقلال رای کشورهای در ارتباطات بینالمللی تأکید کرد و افزود: انتظار داریم دولت استرالیا در مناسبات بینالمللی از موضع حقطلبانه جمهوری اسلامی ایران حمایت کند و در ارتباطات دو کشور منافع مردم دو کشور را پایه روابط دیپلماتیک قرار دهد.
در این دیدار سفیر استرالیا در جمهوری اسلامی ایران گفت: با توجه به ظرفیتهای بسیار خوب استان فارس در زمینه گردشگری و فرهنگی، امیدواریم زمینه حضور بیشتر گردشگران فراهم شود.
ایان مک کانویل ادامه داد: دانشگاههای شیراز دارای رتبههای مناسب بینالمللی هستند و امیدواریم ارتباطات دانشگاهی و علمی به ویژه در رشتههای مهندسی بتواند زمینهای برای گسترش همکاری استان فارس و استرالیا باشد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، وی با اشاره به مطالعه صورت گرفته در خصوص مناسبترین مناطق ایران برای گسترش استفاده از انرژی خورشیدی توسط مراکز دانشگاهی استرالیا، گفت: نتایج این مطالعات را در اختیار شما قرار میدهیم و آمادگی داریم زمینه همکاری بیشتر در حوزه بهرهمندی از انرژیهای تجدیدپذیر میان استان فارس و استرالیا فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات