• چهارشنبه / ۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403090705141
  • خبرنگار : 50663

عضو پیوسته فرهنگستان علوم:

دانشگاه عرصه خرد، دانش و دادگری است

دانشگاه عرصه خرد، دانش و دادگری است

ایسنا/خراسان رضوی عضو پیوسته فرهنگستان علوم گفت: دانشگاه عرصه خرد، علم و دانش است و اگر علم داشته باشیم همه بدی‌ها از ما دور می‌شود.

محمد جعفر یاحقی امروز (هفتم آذرماه) در آیین تکریم رئیس پیشین و معارفه سرپرست جدید دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: «خرد باید و دانش و راستی، که کژی بکوبد در کاستی» دانشگاه، مرکز خردورزی و آموختن از جمیع جهات است. 

وی افزود: سال‌های سال وزرا از رشته فنی و مهندسی بوده‌اند که البته این رشته‌ها پیشانی کار دانشگاه هستند، اما علوم انسانی معمولا پنهان ولی کارگردان اصلی است.

یاحقی گفت: با حضور وزیر محترم و اکنون سرپرست دانشگاه فردوسی که هر دو دانش آموخته علوم انسانی هستند، افق دیگری به روی فرهنگ ایران باز شده است، نام فردوسی با این عظمت پشتوانه همه علوم انسانی و فعالیت‌های ما است. فردوسی نام کمی نیست و نباید فقط آن را در نماد قدرت و ستبری بازو شناخت بلکه فردوسی، ستبریِ اندیشه و فکر دارد و این چیزی است که در شاهنامه به‌عنوان خرد متبلور شده است.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم ضمن سپاسگزاری از همه کسانی که تا کنون سکان‌دار دانشگاه فردوسی بودند، گفت:  شما سنگر دانشگاه را نگه داشتید و امروز وظیفه همکار جدید ما است که این مسئولیت خطیر را به جای خود برساند. بعد از دانش و خرد ، عدالت و دادگری رکن سوم حکمرانی در شاهنامه است. 

یاحقی افزود: امیدوارم حضور افراد حقوق‌دان در وزارتخانه و در دانشگاه فردوسی بتواند عدالت تاریخی را محقق کند. در فرهنگ اسلامی، عدالت یعنی استفاده از هر چیز و هر کس در جای خود است و این می‌طلبد از هر کسی در جای خود استفاده بهینه شود. زمانی که هر چه در جای خود قرار گیرد از همه نیروها می‌توان استفاده کرد و اگر چنین شود جناح‌بندی معنایی ندارد.

وی گفت: اهمیت کار ما این است که افراد عادل و دادگری را بر سر کار می‌آوریم و انتظار داریم، در جهت پیشبرد اهداف کار کنیم و از همه نیروها، می‌توانیم در جای خود استفاده کنیم. فردوسی، وارث عظمت فرهنگ درخشان ایرانی و اسلامی است. اگر دانش در دانشگاه باشد از همه آفات محفوظ است، اگر محور اصلی فعالیت دانشگاه رشد دانش و پرورش دانشمند باشد دیگر نیازی به محدودیت‌ نداریم. خواهش دارم دانشگاه را از محدودیت‌ها آزاد کنیم و درِ آن را به روی مردم باز کنید. دانشگاه برای مردم و از سرمایه مردم ساخته شده است. همه در تکوین دانشگاه حق دارند و دیوارکشی و محدودیت‌سازی کاری پیش نمی‌برد.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم افزود: انتظار ما این است تا هرچیزی را در جای خود استفاده کنند تا حق آن به درستی گذارده شود. اگر از کسی حقی ضایع شده، آن بازگردانده شود. اگر ستمی به استادی و دانشجویی شده است، آن را بازگردانیم. می‌دانم یک وزیر عادل می‌تواند این کار را بکند و از دکتر جوان جعفری خواستاریم حق ضایع شده را به عرصه خود برگرداند. دانشگاه عرصه خرد، علم و دانش است و اگر علم داشته باشیم همه بدی‌ها از ما دور می‌شود. امیدوارم جناب جوان جعفری مظهر پاک عدالت و دادگری باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha