به گزارش ایسنا، روزنامه الاخبار لبنان در این باره گزارش داد، گروه هکری «حنظله» اخیرا از رخنه سایبری جدی به شبکه شرکت صهیونیستی «سلکام» وابسته به یگان اطلاعات ۸۲۰۰ ارتش رژیم صهیونیستی خبر داد. این گروه با جمعآوری ۴۰ ترابایت اطلاعات حساس از جمله مکاتبات و اسناد مالی و اداری، توانست به شبکه نفوذ کند و چند ماه کنترل آن را به دست بگیرد.
گروه حنظله همچنین تمام دادهها را از سرورهای این شرکت پاک کرد و توانست کنترل آن را به دست بگیرد. این اولین عملیات نیست و این گروه موسسات دیگری مانند مرکز تحقیقات هستهای «سورک» و ایمیل «بنی گانتس» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را نیز هدف قرار داده است. هدف این حملات ارسال پیامهای سیاسی علیه این رژیم، بهویژه پس از ترور رهبران مقاومت فلسطین است.
حمله سایبری به شرکت سلکام به جمعآوری دادهها محدود نشد، بلکه شامل پاک کردن کامل همه دادهها در سرورهای شرکت و نسخههای پشتیبان نیز بود. این اتفاق گروه حنظله را به تنها طرفی تبدیل میکند که این اطلاعات را در اختیار دارد و این موضوع اهرمی بزرگ علیه رژیم صهیونیستی در اختیار این گروه قرار داده است.
علاوه بر این، این گروه در بیانیههای خود که در صفحه خود در «ایکس» و حساب خود در تلگرام منتشر شده، ویدئوهایی را منتشر کرده است و این ویدئوها رابطهای کنترلی را نشان میدهند که برای مدیریت و نظارت بر سیستم های امنیتی در شبکهها یا دستگاههای مرتبط با یگان ۸۲۰۰ استفاده میشود.
الاخبار نوشت: این عملیات یک ضربه دردناک برای شبکههای سایبری اسرائیل محسوب میشود، بهویژه که شرکت هدف قرار گرفته شده شامل افسران ارشد یگان ۸۲۰۰ است که از برجستهترینها در زمینه امنیت سایبری و حملات الکترونیکی در اسرائیل هستند. این هک در زمان حساسی اتفاق افتاده است، که باعث میشود این فرآیند ابعادی فراتر از موضوع فنی داشته باشد و پیامهای سیاسی و امنیتی مستقیما به رژیم اسرائیل ارسال شود.
این حمله نشاندهنده یک چالش امنیتی بزرگ برای رژیم صهیونیستی است. علاوه بر این، اطلاعات شخصی مقاماتی مانند «وابسته دفاعی» این رژیم در کشورهای اتحادیه بنلوکس (بلژیک، هلند و لوکزامبورگ)، را فاش کرد. از سوی دیگر، شرکت "Constella" اعلام کرده درز ایمیل «ران پروسر» سفیر تلآویو در آلمان، حاوی اطلاعات حساس دیپلماتیک است که ممکن است روابط خارجی این رژیم را تحت تاثیر قرار دهد.
گروه حنظله انگیزههای سیاسی خود را پنهان نمیکند و نام این گروه از شخصیت کارتونی هنرمند و فعال فلسطینی شهید «ناجی العلی» الهام گرفته شده و نسلها در وجدان جمعی فلسطین جاودانه شده است. این گروه در بیانیههای خود در تلگرام، عملیات خود را به جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه، بهویژه در رابطه با ترور رهبران مقاومت فلسطین، مرتبط اعلام کرده است.
برخی از جزئیات اعلام شده توسط گروه حنظله توجه ویژه کارشناسان امنیت سایبری را برانگیخته است. به عنوان مثال، «کوین بومونت» محقق اشاره کرد که عملیات قبلی این گروه، مانند هک شبکه فیدسکو، واقعی بوده و سطح پیشرفتهای از توانایی فنی آن را نشان میدهد.
طبق اعلام این گروه، حنظله توانست به شبکه شرکت صهیونیستی فیدسکو که توسعهدهنده و سازنده سیستمهای بازرسی پرتابل اشعه ایکس به شمار میرود، نفوذ کند. این گروه اعلام کرد شرکت مذکور به طور مستقیم با یگان ۸۲۰۰ کار میکند و محصولات آن در ۸۴ درصد فرودگاههای سراسر جهان استفاده میشود. این گروه گزارش داد که سیستمهای فیدسکو به موساد اجازه میدهد تا رویههای امنیتی را در فرودگاهها و بنادری که از محصولات این شرکت استفاده میکنند، دور بزند و به محمولهها اجازه میدهد بدون کشف محتوای آنها منتقل شوند.
طبق این گزارش، از سیستمهای مذکور برای وارد کردن باتریهای آلوده به مواد منفجره به لبنان از طریق چندین کشور استفاده شد.
موفقیت حنظله نشان میدهد که چالشهای سایبری دیگر محدود به کشورها نمیشوند، زیرا توانایی آنها برای عملیات طولانیمدت بدون شناسایی و سپس پاک کردن کامل دادهها، سطح پیشرفتهای از سازماندهی و برنامهریزی را نشان میدهد. با این حال، به نظر میرسد که مهار چنین تهدیدی آسان نخواهد بود. ماهیت عملیات قبلی حنظله نشان میدهد که با دقت و سطح حرفهای بالا عمل میکند و این اتفاق پیچیدگی کشف یا جلوگیری از فعالیتهای آن را افزایش میدهد.
انتهای پیام
نظرات