سعید سخاومتمنش در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه پروژه آبرسانی و اصلاح خطوط انتقال آب شرب از مسیر ورودی تونل شهرستان و اتصال به خطوط اصلی آب شرب داخل شهر آغاز شده است، افزود: با این اقدام ضمن جمعآوری خطوط انتقال آب از مسیر رودخانه از وارد شدن خسارتهای ناشی از وقوع سیلاب به تأسیسات این امور جلوگیری به عمل میآید.
وی خاطرنشان کرد: چون اکثر شبکههای خط انتقال کلات از بستر رودخانه عبور میکند و آبی هم که وارد شهر میشد، طی این چند سال از بستر رودخانه بود، برای همین با کمترین سیلاب همیشه با چالش مواجه میشدیم و خط دچار سیل بردگی میشد که علاوه بر نارضایتیها هزینههای بسیاری را تحمیل میکرد.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان کلات با اشاره به اینکه برای رفع این مشکل سال گذشته طرحی برای جمعآوری خطوط انتقال آب از مسیر رودخانه به اجرا در آمد که بخشی از آن تا ورودی تونل اجرا شد، بیان کرد: به دلیل مشکلاتی که برای اجرای ادامه پروژه در داخل تونل داشتیم جلساتی نیز در این خصوص با اداره راهداری و حملونقل جادهای برگزار و مجوزهای لازم صادر شد.
وی با بیان اینکه با اجرای این پروژه تمامی خطوط انتقال از بستر رودخانه خارج و داخل کانالهایی که در نظر گرفته شده اجرا میشود، افزود: دیگر در سیلابها هیچ دغدغهای برای خطوط انتقال آب در شهر کلات نخواهیم داشت.
سخاومتمنش با اعلام اینکه اجرای این پروژه رضایتمندی بسیاری را در پی دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در داخل تونل امکان هیچ گونه حفاری نبود، خطوط در کانالهای قدیمی اداره راهداری و حمل و نقل جادهای که از گذشته داخل تونل بود کار گذاشته شد.
وی اظهار کرد: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد خطوط انتقال کلات در بستر رودخانه بودند که با این اقدام در حاشیه جاده و در داخل شهر اجرا میشود، تاکنون بخشی از پروژه اجرا شده و پیمانکار باید طی یک ماه پروژه را تحویل دهد.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان کلات با بیان اینکه اعتبار مورد نیاز از محل اعتبارات عمرانی تأمین شده است، بیان کرد: اکنون در شهرستان کلات حدود ۱۴ هزار و ۸۰۰ مشترک داریم.
وی با بیان اینکه ۳۰ تا ۴۰ درصد خطوط کل شهرستان در بستر رودخانه هستند، تصریح کرد: جمعآوری خطوط انتقال سایر روستاها از بستر روستاها و ایمن کردن آنها نیز در دستور کار قرار گرفتهاست.
شهرستان مرزی و کوهستانی کلات با داشتن چندین رودخانه و آبشار دائمی، سه سد قره تیکان، چهچهه و زاوین را در خود جای داده است؛ اما با وجود احداث تأسیسات آبی متعدد در این شهرستان سالانه میلیونها مترمکعب سیلاب و روان آب از مرزهای کلات به صحرای قره قوم کشور همسایه و ترکمنستان سرازیر میشود.
این شهرستان با داشتن ۱۴۳ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان، دارای سه بخش، چهار شهر، ۶ دهستان و دارای ۳۶ هزار و ۲۳۷ نفر جمعیت بر اساس سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ است که ترکیب ۷۰ درصد جمعیت روستایی و ۳۰ درصدی شهری را از آن خود کرده است.
انتهای پیام
نظرات