• سه‌شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403090603643
  • خبرنگار : 50976

موسس اولین مسجد شیعه در آرژانتین:

بانویی که برای همیشه بر تارک تربیت اسلامی می‌درخشد

بانویی که برای همیشه بر تارک تربیت اسلامی می‌درخشد

ایسنا/فارس موسس اولین مسجد شیعه در آرژانتین با اشاره به اینکه حضرت فاطمه (س) در همه ابعاد الگوی بشریت است، گفت: حضرت زهرا(س) بانویی است که برای همیشه بر تارک تربیت اسلامی می‌درخشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن ربانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ضمن تسلیت به مناسبت دهه فاطمیه در رابطه با شخصیت حضرت زهرا(س) بیان کرد: حضرت فاطمه (س) از نظر فهم دین و عمل به آن و از جهات گوناگون الگوی بشریت است. 

وی با بیان اینکه حضرت فاطمه(س) چهره درخشان زن مسلمان، فروغ تابان معرفت و نمونه روشن پرهیزکاری و خداترسی است، گفت: درخشندگی حضرت زهرا(س) به ساعت مخصوص و روزی معین اختصاص ندارد، از آن روز که وظایف خود را به عنوان دختر، همسر و مادر شناخت تا امروز و برای همیشه چون گوهری بر تارک تربیت اسلامی می‌درخشد.

ربانی در پاسخ به این سوال که چرا حضرت فاطمه(س) الگوی زنان عالم نامیده شده است، بیان کرد: نماز حضرت فاطمه(س) و خشوع وی در نماز به نحوی بود که پاهای آن حضرت ورم می‌کرد؛ حضرت زهرا(س) حتی الگویی برای ائمه(ع) بوده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه عبادت و راز و نیاز حضرت زهرا (س) نیز برای همه الگو است، بیان کرد: مقام و عظمتی را که حضرت فاطمه(س) دارد، تنها به جهت این نیست که دختر پیامبر(ص) است، آن‌چه او را شایسته این مقام ساخت، از خودگذشتگی، پارسایی، زهد، دانش و دیگر خصوصیات والای انسانی است که در او را به حد کمال رسانده بود. همه مورخان شیعه و سنی این امتیازات را برای وی در کتاب‌های خویش نوشته‌اند.

موسس اولین مسجد شیعه در آرژانتین با بیان اینکه حضرت فاطمه (س) مادری شایسته و الگویی کامل است، اظهار کرد: شاید بسیار از ما کمالات اولیای دین و اهل بیت(ع) را تنها تفضلی الهی دانسته و آن‌ها را تافته‌ای جدا بافته بدانند. گرچه ممکن است این نگرش در مواردی خدادادی باشد اما زمینه‌سازی جهت دریافت چنین فضایلی نیازمند تلاش و اهتمام افراد است.

ربانی تصریح کرد: حضرت فاطمه(س) در دوران کوتاه زندگی مشترک خود با امام علی(ع) با اهتمام به تمام مسئولیت‌های خود نسبت به همسر، فرزندان و خانواده، زمینه‌ساز تربیت و کمال فرزندان خود بود. قناعت، صبر، استقامت، سخت‌کوشی، عطوفت، مهربانی، ایثار، بخشش، مسئولیت‌پذیری، وفاداری و... را می‌توان در جای جای زندگی حضرت فاطمه(س) مشاهده کرد.

وی افزود: تحمل تنگدستی امام علی(ع)، بر دوش کشیدن امور خانه و خانواده به تنهایی (چون امام علی در همه جنگ‌های پیامبر(ص) به استثنای غزوه تبوک و در اکثر لشگرکشی‌ها شرکت داشته و حتی در سفرهای تبلیغی نیز حضور پیدا می‌کرد)، تولد فرزندان و رسیدگی به آن‌ها از جهت خوراک، پوشاک و تربیت و .... در طول ۹ سال زندگی مشترک، پرستاری از پیامبر(ص) در بیماری‌ها و سختی‌ها و... همگی از نقش آفرینی شایسته حضرت در خانه و خانواده حکایت دارد.

ربانی در ادامه سخنان خود در مورد معارف دین بیان کرد: آن‌چه از مجموعه معارف دین برداشت می‌کنیم این است که دین اسلام دینی است که انسان‌ها را به قبول حق و سخن احسن دعوت کرده و از تعصب بی‌جا منع کرده است.

ربانی افزود: بی‌تردید اساسی‌ترین پایه عبودیت و بندگی خدا تسلیم و تواضع در برابر حق است و به عکس هرگونه تعصب و لجاجت مایه دوری از حق و محروم شدن از سعادت می‌شود.

وی بیان کرد: تعصب به معنی «وابستگی غیرمنطقی به چیزی» تا آن‌جا که انسان حق را فدای آن کند و لجاجت به معنی اصرار بر چیزی است به گونه‌ای که منطق و عقل را زیر پا بگذارد؛ ثمره این ۲ شجره خبیثه نیز تقلید کورکورانه است که سد راه پیشرفت و تکامل انسان‌ها است. تعصب به قبیله، نژاد، حزب و گروه، راست و چپ در اسلام وجود ندارد آن‌چه از انسان‌ها خواسته شده، این است که تلاش کنند فلسفه وجودی خود را که معرفت و شناخت است به خوبی درک کنند، عارف شوند و در نتیجه عاشق شوند خدا را بشناسند و او را عبادت کنند تا از خسر و زیان‌کاری در عمر نجات پیدا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha