امید حاجتی، امروز دوشنبه ۵ آذر ماه در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی که با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری برگزار شد، اظهار کرد: توجه بیش از حد به حفاظت صرف یا توسعه صرف، تخریبگر است، بنابراین ما موظف هستیم بین حفاظت محیط زیست و نیازهای توسعهای جامعه تعادل برقرار کنیم.
وی افزود: توسعه پایدار وقتی شکل میگیرد که طیفی را در نظر بگیریم که یک طرف آن این است که برای اینکه تخریب بیش از حد محیط زیست صورت نگیرد، حفاظت صرف را انجام دهیم و یک طرف آن هم این است که فقط به توسعه و نیازهای توسعهای جامعه توجه کنیم.
حاجتی خاطرنشان کرد: توجه بیش از حد به هر سو تخریبگر است، بنابراین ما موظف هستیم بین حفاظت محیط زیست و نیازهای توسعهای جامعه تعادل برقرار کنیم.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد در راس آن تعامل با دستگاههای اجرایی ذینفع و سایر ذینفعان، با رعایت استانداردهای زیست محیطی است که در این زمینه تعامل و حمایت استانداری هم به عنوان نماینده عالی دولت در استان مورد نیاز است و باید در این زمینه دغدغهمندی داشته باشند.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: هماهنگی با مجموعه استانداری، تعامل با دستگاههای اجرایی و درک ذینفعان لازم است، باید نوع نگرشمان در سازمان حفاظت محیط زیست از صرف حفاظت به سمت حفاظت و بهرهوری آگاهانه و درک ذینفعان پیش رود. با توجه به این موضوعات همزمان با پاسخگویی به نیاز توسعه مردم، محیط زیست را هم برای نسلهای آینده حفظ خواهیم کرد.
حاجتی در ادامه با اشاره به دغدغههای کارکنان محیط زیست گفت: در مجموعه محیط زیست زحمت و مسئولیت و سختی کار فقط با عشق و علاقه به کار میسر است.
وی با اشاره به گلایههای همکاران محیط زیست از میزان نامتناسب درآمد و سختی کار، افزود: با نظام پرداخت موجود، حتی اگر سقف اختیارات و ظرفیتهای قانون مدیریت خدمات کشوری هم برای شما اعمال شود باز هم تناسبی نخواهد داشت.
حاجتی تصریح کرد: در بحث نظام پرداختها، تفاوتهای زیاد و ناعادلانهای در نظام اداری ما وجود دارد، تلاش ما این است که ظرفیت قانون مدیریت خدمات کشوری را تا جایی که ممکن است، برای مجموعه سازمان محیط زیست استفاده کنیم.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: با حمایتهای دولت، سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی پیشبینی ما این است که حداقل ۷ و حداکثر ۱۲ حکم، خاص سازمان حفاظت محیط زیست در بودجه سال بعد درج شود.
وی ادامه داد: اینها بعضا ظرفیتهای قانونی است و یکسری ظرفیتهای درآمدزا برای ما است که در کنار این ردیفهای درآمدی که از بودجه جاری گرفته میشود، ظرفیتهای درآمدی دیگری هم ایجاد میکنیم که برای ما منابعی ایجاد میکند که بتوانیم رفاه همکاران را از آن مسیرها دنبال کنیم.
حاجتی با بیان اینکه به طور متوسط ۵۰ درصد پستهای سازمان محیط زیست بلاتصدی است که طبیعتا فشار کار را دوچندان میکند، گفت: با انبوهی از مشکلات مواجه هستیم، اما نباید انتظار اصلاح همه امور را در مدت زمان کوتاه داشته باشیم.
وی تاکید کرد: در ارزیابی عملکرد مدیران، فقط پیگیریها و گامهایی که برداشته شده مهم نیست، بلکه از نظر من مهم این است که تلاشها و پیگیریها به نتیجه برسد و مهم خروجی قابل اندازهگیری برای سیستمها نظارتی و محسوس برای مردم است، اگر اینگونه بود هر جایی که قرار بگیریم حضورمان موثر است.
سرانه ۱۸ هزار هکتار حفاظت از مناطق چهارگانه برای هر محیطبان عدد بسیار بالایی است
در ادامه این مراسم مهدی الهپور، مدیر کل سابق محیط زیست خراسان رضوی ضمن زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهید حسین صادقی، محیطبان استان خراسان رضوی و همچنین تقدیر از مقامهای مختلف در سازمان حفاظت محیط زیست و استان خراسان رضوی به تلاشهای جمعی در حوزه محیط زیست اشاره کرده و از همدلی و همکاری بین ادارات و نهادهای مختلف قدردانی کرد.
وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه محیط زیست، کمبود نیروی انسانی و فشار کاری بر روی همکاران را از جمله مشکلات ذکر کرد و گفت: سرانه ۱۸ هزار هکتار حفاظت از مناطق چهارگانه برای هر محیطبان عدد بسیار بالایی است.
وی همچنین در ادامه با بیان پارهای اقدامات انجام شده، علاوه بر پیگیری برای افزایش رفاه کارکنان، ایجاد پاسگاههای محیطبانی و ... به افزایش ۱۸۶ درصدی اعتبار تملک دارایی سرمایه استان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ اشاره کرده و این را نتیجه حمایتهای استاندار و دیگر مقامات ذکر کرد.
الهپور گفت: استان خراسان رضوی به لحاظ مناطق چهارگانه رتبه اول را دارد به طوری که ۳۰ منطقه مصوب شورای عالی محیط زیست داریم، همچنین محیط زیست خراسان رضوی رتبه دوم جمعیت علفخوار کشور را دارد.
الهپور به اهمیت مدیریت گرد و غبار و ایجاد ایستگاههای سنجش در ۱۴ شهرستان مرزی اشاره کرده و از تلاشهای انجام شده برای شناسایی صنایع آلاینده و رشد ۷۰ درصدی نیز خبر داد.
وی گفت: به منظور کسری ناوگان خودرویی بخصوص در حوزه یگان حفاظت محیط زیست، ۹ دستگاه خودرو کمکدار تامین اعتبار و خریداری شد.
الهپور به اهمیت بانک ژن محیط زیست استان خراسان رضوی به عنوان اولین و تنهاترین بانک ژن فعال کشور بعد از بانک ژن سازمان اشاره کرد و بر لزوم ایجاد تناسب بین ظرفیتها و پتانسیلهای محیط زیست استان تأکید کرد.
محیطبانان باید فرصتهای پیشرفت و ارتقا داشته باشند
سعید محمودی، مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در ادامه به مشکلات معیشتی کارکنان و عدم تحقق وعدههای افزایش حقوق در سالهای گذشته اشاره کرده و بر لزوم پیگیریها برای برای بهبود وضعیت پرسنل و ارتقا شغلی محیطبانان تاکید کرد.
محمودی با اشاره به حوادث خطرناک برای کارشناسان و حادثهای که برای یکی از کارشناسان پایش اتفاق افتاد است، بر لزوم نیاز به توجه به سختی کار در مجموعه محیط زیست نیز تاکید کرد.
وی مطرح کرد: موضوع دیگری که باید به آن توجه شود، عدم امکان ارتقای شغلی محیطبانان است. در حال حاضر محیطبانان حق هیچگونه رشدی ندارند. محیطبانان باید فرصتهای پیشرفت و ارتقا داشته باشند و این مسئله را به عنوان یک حق بپذیریم چرا که این محیطبانان میتوانند از بهترین مدیران کشور باشند.
باید از کشورهای با جمعیت مشابه برای برونرفت از این معضل آلودگی هوا الگوبرداری کنیم
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در ادامه به مشکلات زیستمحیطی کشور اشاره و ضمن ارائه آمارهایی درباره مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا گفت: حدود ۱۰ درصد مرگومیرها در دنیا مربوط به آلودگی هوا است که این آمار در کشور ما حدود ۱۴ تا ۱۵ درصد است و حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر جانشان را به دلیل بیماریهای ناشی از آلودگی هوا در کشور از دست میدهند که فاجعهبار است.
وی یادآور شد: بنا بر گفته افراد باسابقه در این حوزه باید جهانی فکر کنیم و منطقهای عمل کنیم و دید وسیعی داشته باشیم، سناریوی آلودگی در کلانشهرها در همه جا یکی است و باید از کشورهای با جمعیت مشابه برای برونرفت از این معضل الگوبرداری کنیم.
محمودی با بیان اینکه ما در کشور مسیر توسعه اقتصادی را به درستی طی نکردیم، بیان کرد: این امر منجر به توازن نامتعارفی شده که تعادل را بر هم زده است. باید نقطه بهینه را پیدا کرده و بر اساس آن نهایت توسعه اقتصادی و نهایت ارزشگذاری زیستمحیطی را باید دنبال کنیم.
وی با اشاره به وضعیت بحرانی محیط زیست ایران، از جمله گرمایش جهانی به طوری که ایران ۳ درجه از میانگین جهانی گرمتر است و بارشهای کم، به طوری که یک چهارم بارش جهانی را دریافت میکنیم، اشاره کرده و بر لزوم تلاش برای بهبود وضعیت محیط زیست تأکید کرد.
محمودی خاطرنشان کرد: ماهیت کشور ما ماهیت گرم و خشک است و برخی عوامل طبیعی در کنار اقدامات انسانی باعث شده که شرایط محیط زیست کشور ما شرایط نرمالی نباشد در نهایت امیدواریم با همکاری و تلاش مشترک، روزهای بهتری برای سازمان و محیط زیست کشور رقم بخورد و مشکلات موجود حل شود.
در پایان با اهدای لوح تقدیر از زحمات مهدی الهپور قدردانی و سعید محمودی به عنوان مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی معارفه شد.
انتهای پیام
نظرات