طهمورث عموپور، فرماندار شهرستان رودبار امروز چهارم آذرماه در این نشست اظهار کرد: بعد از حدود چهار دهه شهرستان رودبار که مهد زیتون و شکوفههای زیتون است، مراسم بزرگداشت روز زیتون با حضور فعالان این عرصه برگزار میشود.
وی با اشاره به اقدامات مطلوب سازمان جهاد کشاورزی استان در مبارزه با ملخ مراکشی، افزود: قبل از سال ۱۴۰۱ شاهد هجوم ملخ مراکشی به مزارع و باغات و منازل مردم بودیم که جهاد کشاورزی برای مبارزه با این آفت تخصصی ورود کرد که از گسترش آن جلوگیری شد. امیدواریم در بحث آفت مگس زیتون هم با پیوست زیست محیطی اقدامات موثری صورت گیرد.
قاسم رضاییان، رئیس اتاق بازرگانی گیلان هم در این نشست عنوان کرد: در گیلان با اینکه قطب کشاورزی هستیم، تشکلها و انجمنهای این حوزه آن طور که باید فعال نیستند، در دولت جدید اعتقاد بر این است که کار باید به بخش خصوصی واگذار شود.
وی افزود: معضل دیگری که در گیلان داریم، کارت بازرگانی است که عمده کارت تجار، بازرگانان و تولیدکنندگان بزرگ در تهران فعال است، اگر بانک های استان تراز مالی را بالا ببرند، این چالش هم حل شدنی است. باید شرایط تسهیلات برای تولیدکنندگان تسهیل شود، زیرا تولید سرمایه و ثروت اصلی کشور است و لذا امیدواریم بانکهای استان تعامل و همکاری بیشتری با تولیدکنندگان داشته باشند.
صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان هم در این جلسه با بیان اینکه همه بر اهمیت تولید و اهمیت محصول استراتژیک زیتون واقف هستیم، اظهار کرد: با دقت در چالشهای موجود در مییابیم که باید از ظرفیت تشکلها و انجمنها و میزهای تخصصی برای حل مشکلات بهره مند شویم.
وی با بیان اینکه عضویت ایران در شورای جهانی زیتون فرصت مغتنمی است که باید از آن بهرهمند شویم، گفت: تشکلها باعث میشود به صورت گروهی و با حضور متخصصین و فعالین این حوزه به بررسی موانع بپردازیم و راهکار واحدی را برای حل مشکلات برگزینیم.
محمدی گفت: برای کنترل آفت مگس زیتون باید محصول و باغ را مدیریت کنیم، اگه از مدیریت صحیح غفلت کنیم نمی توانیم منتظر محصول باشیم. به عنوان مسئول وظیفه داریم کنار باغدار باشیم؛ با همفکری توانستیم مصرف سم برای مبارزه با ملخ مراکشی را از نصف کمتر کنیم، چون مردم پای کار آمدند و کمک کردند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اجرای طرح «جهش تولید در دیمزارها» و توزیع بذر یارانهای را از دیگر اقدامات موثر دانست و گفت: صنایع تبدیلی در استان با رویکرد موجود تسهیلات تکلیفی، به سمت زنجیره ارزش می روند و اگر طرحی با رویکرد تکلیفی و زنجیره ارزش ارائه شود، حمایت میکنیم.
وی بیان کرد: در بحث توسعه باغات متقاضی زیاد داریم اما منابع آب مهمترین عامل محدودکننده است، تغییرات اقلیمی چالشی را برای دنیا ایجاد کرده، باید چرخه آب را با احداث باغ زیتون مدیریت کرد و این به اقلیم هم کمک میکند.
مهدی عباسی، رئیس شورای ملی زیتون هم در این جلسه اظهار کرد: یکی از مشکلات گیلان بحث عدم برندسازی و فله فروشی است که صنایع تبدیلی را تحت آسیب قرار داده و این در آینده خطرناک است. ۸۰ درصد صنعت زیتون بدون هویت کار میکند، به عبارتی سالانه ۹۰۰ میلیارد تومان ارزش افزوده را به خاطر عدم برندسازی این حوزه از دست میدهیم.
وی افزود: تشکیل زنجیره استانی در باغات علی آباد و لوشان، کنترل آفت مگس و ملخ مراکشی، برندسازی در صادرات و حضور در بازارهای جهانی از مطالبات عمومی فعالین عرصه زیتون است.
به گزارش ایسنا، ایجاد مرکز پیشگیری و مبازره با مگس زیتون، تکمیل طرح انتقال آب پنج قُرا، تکمیل اجرای طرح پایاب، مشکلات ناشی از قطعی برق، دو برابر شدت آببها، توسعه زیرساخت صادرات، تقویت صنایع تبدیلی، توزیع به موقع سم و کود بین باغداران و ایجاد ساز و کار برداشت مکانیزه از جمله مطالبات مهم باغداران و صادرکنندگان زیتون رودبار بود که در این جلسه مطرح شد.
انتهای پیام
نظرات