• یکشنبه / ۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1403090402394
  • خبرنگار : 71667

اینترنت ثابت بهبود پیدا می‌کند، اگر...

اینترنت ثابت بهبود پیدا می‌کند، اگر...

آنگونه که مسئولان حوزه ارتباطات گفته‌اند در حال حاضر کشور در حوزه اینترنت ثابت در رتبه ۱۴۰ جهان قرار دارد، اما با ایجاد سه میلیون اتصال فیبر نوری بالای ۳۰ مگابایت، می‌توان به راحتی به رتبه زیر صد در اینترنت ثابت رسید و مهم‌ترین مسئله اصلی مردم، کیفیت اتصال به اینترنت است و اگر فیبر نوری با کیفیت ارائه شود، کاربران به سمت استفاده از این شبکه خواهند آمد.

به گزارش ایسنا، از زمانی که کاربر سعی می‌کند به اینترنت متصل شود تا زمانی که پاسخ را دریافت کند، مسیری طی خواهد شد که در هر کجای این مسیر، اگر اختلالی پیش بیاید برروی ارتباطات به صورت کلی، اثر می‌گذارد. 

هرچقدر بتوان درخواست کاربران را محلی‌سازی کرد، تجربه کاربری بهتری وجود خواهد داشت و به دنبال اهمیت این موضوع  محلی‌سازی درخواست‌های اینترنتی و کاهش زمان پاسخ کاربران طی سالها در دستور کار قرار گرفت.    

 بررسی‌ها حاکی از آن است که در بخش ثابت وضعیت رضایت بخشی وجود ندارد و طی سال‌ها زیرساخت‌ها به خوبی توسعه پیدانکرده است و در رتبه‌بندی‌های جهان، کشور در اینترنت ثابت در رده‌های پایین قرار دارد، بنابراین با توجه شرایط و اینکه بار ترافیک برروی شبکه همراه زیاد شده، فیبرنوری به عنوان راهبرد اساسی مورد توجه قرار گرفت و با اعطای پروانه به ۱۰ اپراتور ارتباطی طی سه سال گذشته برنامه‌ریزی و تسریع یافت. 

همانگونه که گفته شد فناوری فیبرنوری علاوه بر مزیت‌های بسیار، می‌تواند بر تجربه کاربران در استفاده از اینترنت تأثیر بگذارد به طوریکه تا سرعت های ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه را در اختیار داشته باشند.  به گفته مسئولان توسعه خطوط فیبر نوری در دولت چهاردهم همانند سایر پروژه های حوزه ارتباطات در گذشته به صورت جدی دنبال می‌شود اما با بررسی‌های انجام شده مشخص شده که این توسعه‌ها شتاب‌زده و فاقد کیفیت لازم است و در این بخش بازنگری می‌شود تا در نهایت مردم بتوانند با کیفیت مناسب از منازل‌شان به شبکه متصل شوند.    

باید کاربران ADSL به سمت شبکه فیبر نوری سوق داده شوند

در این باره صادق عباسی شاهکوه- مشاور وزیر و مجری طرح توسعه فیبرنوری منازل و کسب و کارها بر این باور است که روند رشد ۹ ساله پوشش و اتصال فیبر در اروپا نشان می‌دهد اگرچه پوشش سمت اجرا کننده است ولی اتصال جنبه‌های مختلفی دارد. اختلاف موجود در حوزه توسعه شبکه فیبرنوری و تقاضا از سوی مصرف کننده در حال حاضر ناامیدکننده نیست اما نباید نادیده گرفت و باید این مسئله را بر طرف کرد.

او همچنین با اشاره به رتبه‌بندی جهانی ایران در زمینه اینترنت ثابت، می‌گوید در حال حاضر در رتبه ۱۴۰ جهان قرار داریم، اما با ایجاد سه میلیون اتصال بالای ۳۰ مگابایت، می‌توان به راحتی به رتبه زیر صد در اینترنت ثابت رسید و مهم‌ترین مسئله اصلی مردم، کیفیت اتصال به اینترنت است و اگر فیبر نوری با کیفیت ارائه شود، مردم به سمت استفاده از این شبکه خواهند آمد.     

با وجود سرمایه گذاری و تلاش برای توسعه این پروژه ملی همچنان این مشکل وجود دارد که تأثیر و پیامدهای مثبت آن از سوی کاربران به عنوان مصرف کننده نهایی احساس نمی شود؛ کارشناسان دلایل متعددی را عنوان می‌کنند اما مهم‌ترین آن را احساس نیاز، نبودن بسیاری از بسترهای جامعه بر استفاده از دیتا و محتوای عنوان می‌کنند و به نظر می‌رسد به موازات توسعه بسترها فیبرنوری باید در زمینه توسعه دولت الکترونیک، تولید محتوا و توسعه شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر بسترهای داخلی اقداماتی انجام شود تا مردم تفاوت بین فیبر و سایر بسترها را متوجه شوند.

مسئله‌ای که وزیر ارتباطات در صحبت‌های اخیر خود به آن تأکید کرد در این دوره رویکرد وزارت ارتباطات اتصال است و باید نگاه از زاویه دید مردم باشد و نباید کیفیت انجام کار فدای سرعت شود.

با نگاهی به روند چندساله این پروژه می‌توان دریافت دست یابی به ۸ میلیون پورت فیبرنوری در مدت زمان کوتاه نسبت به اروپا  آماری مطلوب است اما برای جذب مشتری نهایی با هزینه مناسب به همکاری بیشتر دولت با اپراتورها نیاز است که در برنامه هفتم توسعه هدف اتصال ۲۰ میلیون خانوار به شبکه فیبرنوری تعیین شده است.    

در نهایت این امید وجود دارد که با پوشش کامل، کاربران ADSL به سمت شبکه فیبرنوری سوق داده شوند و با برنامه‌ریزی مناسب، از پتانسیل‌های موجود برای جذب کاربران نهایی بهره‌برداری شود. در دولت جدید با توجه به مسیر طی شده تاکنون، اصلاحات و بازنگری هایی در خصوص هدف گذاری پروژه اینترنت فیبر نوری انجام شده است و ایجاد اتصال و جذب کاربر بعنوان اولویت اصلی و مهم در این طرح هدف گذاری تبدیل شده است.     

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۹-۰۴ ۱۹:۳۴

لطفا از وضعیت اتصال در تهران گزارش تهیه کنید. اصلا واگذار نمیشه

avatar
۱۴۰۳-۰۹-۰۵ ۱۱:۱۷

کابل فیبر نور از اونور خیابان جلوی خونه مون رد شده ثبت نام میزنم میگه امکانات لازم جهت ارائه سرویس برای شما فراهم نیست.

avatar
۱۴۰۳-۰۹-۰۶ ۱۰:۵۱

عمر انسان ها بی نهایت نیست(مخصوصاً دوره موثر و فعال آن)، کندی پاسخ در اینترنت به معنی تلف شدن ساعات محدود عمر ایرانی هاست یعنی بزرگترین ضرر برای فرد و کشور.