به گزارش ایسنا، اخیرا ولیاله جعفری - مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس - از تغییر دوره تناوب تجدید ارزیابی سرمایهگذاریها به سه یا پنج سال، خبر داده است.
وی اعلام کرد: استاندارد حسابداری شماره ۱۵ (حسابداری سرمایهگذاریها) توسط سازمان حسابرسی مورد بررسی و اصلاح قرار گرفته که براساس اصلاح انجام شده، در خصوص سرمایهگذاریهای غیرجاری که در صورت وضعیت مالی به روش تجدید ارزیابی منعکس میشوند، مطابق استاندارد حسابداری شماره ۱۱ (داراییهای ثابت مشهود) عمل میشود.
در این رابطه، کمال گوینده - رئیس اداره نظارت بر حسابرسان معتمد و گزارشگری مالی سازمان بورس - در گفتوگو با ایسنا، گفت: اخیرا سازمان حسابرسی، استاندارد حسابداری شماره 15 را با عنوان حسابداری سرمایه گذاریها مورد اصلاح قرار داده و مطابق اصلاحات صورت گرفته، «سرمایه گذاریهای غیر جاری که در صورت وضعیت مالی به روش تجدید ارزیابی مشهود میشوند، باید مطابق استاندارد حسابداری شماره 11 با عنوان داراییهای ثابت مشهود عمل کنند.»
وی ادامه داد: طبق استاندارد حسابداری شماره 11، دوره تناوب تجدید ارزیابی، سه یا پنج ساله است که در خصوص حسابداری سرمایهگذاریها نیز، تجدید ارزیابیها سه یا پنج ساله میشود؛ چرا که قبل از این تغییر، دوره تناوب تجدید ارزیابی، به صورت هر ساله انجام میشد.
کاهش هزینههای تجدید ارزیابی
رئیس اداره نظارت بر حسابرسان سازمان بورس گفت: این اصلاح برای همه شرکتها، به ویژه شرکتهایی که سرمایه گذاریهای متنوع و متعددی در صنایع مختلف دارند، مناسب خواهد بود؛ چرا که این تجدید ارزیابی برای همه شرکتها، هزینههایی را به همراه دارد و علاوه بر آن، شرکتها زمانی را صرف فرایند تجدید ارزیابی میکنند و با توجه به اینکه دوره تجدید ارزیابی از سالانه به سه یا پنج سال تغییر کرده، هزینه و زمانی که برای تجدید ارزیابی سپری میشود، کاهش مییابد.
معافیت مالیاتی شرکتها در صورت انتقال هزینه تجدید ارزیابی به حساب سرمایه
گوینده خاطر نشان کرد: مزیت دیگر این اصلاح تجدید دوره تناوب ارزیابی، مربوط به وضعیت مالیاتی شرکتها میشود. مطابق ماده 14 قانون «حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی»، افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی شرکتهایی که در قانون مشخص شده، از مالیات معاف خواهند بود.
وی تاکید کرد: البته این موضوع، مشروط بر این است که طی مدت یک سال پس از تجدید ارزیابی، به حساب سرمایه افزوده شود و این اقدام تنها یک بار در هر پنج سال امکان پذیر است.
این مقام ناظر در سازمان بورس افزود: اگر قرار بود شرکتها هر ساله، حساب سرمایه گذاری خود را تجدید ارزیابی کنند، قانون مالیات فقط یک بار در هر پنج سال، معافیت مذکور را پیش بینی کرده بود. بنابراین، طی سالهای دیگر از مالیات معاف نبودند.
گوینده اظهار کرد: همچنین اگر قرار بود شرکتها، سه یا پنج سال یک بار تجدید ارزیابی را انجام دهند، استانداردهای حسابداری رعایت نمیشد؛ چرا که قبل از تغییر استاندارد، سرمایهگذاریها میبایست هر ساله تجدید ارزیابی میشد.
وی در پایان گفت: بنابراین با حذف این بخش از متن استاندارد و بر اساس اصلاحیه جدید، دوره تناوب تجدید ارزیابی سرمایهگذاریهای غیر جاری، مانند داراییهای ثابت مشهود سه یا پنج ساله میشود و شرکتها میتوانند از مزایای تجدید ارزیابی این بخش از داراییهای خود نیز بهره مند شوند.
انتهای پیام
نظرات