مهدی معلم در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه یکی از چالشهایی که طی یکی دو سال گذشته با آن در این شهر مواجه بودیم، وجود موشهای نروژی در شهر بوده است، اظهار کرد: این موشها بومی منطقه ما نیستند و از طریق دادوستدهایی که با کشورهای خارجی انجام شده است، به کشور وارد شده و به نقاط مختلف کشور رسیدهاند.
وی ادامه داد: این موشها سرعت زاد و ولد زیادی دارند و اگر پای تعداد انگشتشماری از آنها به یک منطقه باز شود و غذای مورد نیازشان فراهم باشد، در مدت زمانی کوتاه به چندهزار موش تبدیل میشوند.
معلم با بیان اینکه این موشها در یک سال، پنج بار زاد و ولد میکنند، تاکید کرد: در نژاد نروژی بودن آنها شکی وجود ندارد و این موضوع با بررسی نمونههای متعدد توسط اداره کل محیط زیست استان اعلام شده است.
وی تصریح کرد: برای کاهش تعداد آنها، با کمک اداره کل دامپزشکی، محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی استان، سمی معرفی شد که با استفاده از آن توانستیم تا تعداد آنها را کاهش دهیم. از سوی دیگر قرار بر این شد تا جویهای آب نیز درزگیری شوند تا جلوی کوچ آنها به سایر مناطق شهر جلوگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه مهمترین علت ازدیاد این موشها، غذاها و زبالههایی است که از سوی میوه فروشی، سبزی فروشی، نانواییها و ... در جوی آب و یا کنار خیابان ریخته میشود، گفت: در یک بازه زمانی که تعدادی از سبزی فروشیهای میدان کارگر پلمب شده بودند، تعداد موشهای آن منطقه به شدت کاهش یافته بود.
معلم افزود: تله گذاری با غذا یکی دیگر از روشهایی است که برای ساماندهی این موشها در داخل شهر استفاده میشود به طوری که خوراک با پودر شیشه مخلوط میشود که این خوراک سیستم گوارش این حیوانات را به هم میزند.
انتهای پیام
نظرات