به گزارش ایسنا، ساعت نزدیک به ۸ صبح است و قرار است دادگاه علنی یکی از بزرگترین پروندههای کلاهبرداری خودرویی که موسم به «طراوت نوین» است، برگزار شود. پیش از این اعلام شده بود که دادگاه به صورت علنی و با حضور تمام خبرنگاران برگزار خواهد شد اما چند روز مانده به دادگاه مشخص شد تنها رسانهای که اجازه ورود به دادگاه را دارد صدا و سیمای مرکز استان قزوین است.
بااینکه میدانم اجازه ورود به دادگاه را ندارم اما شال و کلاه میکنم تا خود را به پشت دربهای بسته دادگاه برسانم، محل دادگاه سالن جلسات اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان قزوین واقع در مجتمع ادارات نواب است، از ابتدای خیابان نواب مأموران امنیتی و پلیس حضور دارند، جمعیت به قدری زیاد است که جایی برای پارک خودرو نیست، مجبورم مسافتی را پیاده بروم و در طول مسیر ماشینها و اتوبوسهایی را با پلاکهای غریبه میبینم، راستش فکرش را نمیکردم که قزوین از خراسان تا کردستان برای این دادگاه میهمان داشته باشد.
پشت درب اداره اوقاف، بیش از ۳۰۰۰ شهروند به انتظار شنیدن خبری امیدبخش هستند، یکی تسبیح به دست دارد و ذکر میگوید، دیگری به حال و روز خودش میخندد و یکی هم آنطرفتر لب به فحاشی باز کرده است.
عدهای از مردم راه میروند و عدهای هم زیلو پهن کردهاند، برخیها هم دست به التماس مأمورها شدهاند تا خبری از داخل دادگاه برایشان بیاورد.
غفاری تمام امید من برای ادامه زندگیام بود
آزاده یکی از مالباختگان است که در گوشهای نشسته و اشک میریزد، نزدیکش میشوم سعی میکنم دلداریش بدهم میگوید: سال ۱۴۰۰ همسرم ورشکست شده بود و تمام داراییمان نزدیک به ۴۰۰ میلیون تومان بود که به حساب این شرکت واریز کردیم تا با سودی که دریافت میکنیم، بدهیهایمان را پرداخت کنیم.
وی ادامه میدهد: غفاری تمام امید من برای ادامه زندگی بود که آن هم کلاهبردار از آب درآمد. تنها خواستهام این است که اصل پولم را به من برگردانند تا بتوانم گوشهای از زخمهای زندگیام را ترمیم کنم.
نفوذ غفاری از خراسان تا کردستان
مصطفی از دیگر مالباختگانی است که با لباس کردی پشت درب دادگاه حضور دارد، او میگوید: از کردستان آمدهام و کل شب را رانندگی کردم تا بتوانم به موقع به قزوین برسم.
این پسر جوان که خودش نظامی است، بیان میکند: سه سال گذشته یکی از متهمان همین پرونده که در حال حاضر دستگیر شده است، به کردستان آمد و شرکت غفاری را معرفی و در همانجا اقدام به جذب سرمایهگذار کرد.
وی ادامه میدهد: ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اصل پولی است که من از پدر و مادر و برادرانم گرفتم تا بتوانم سود کنم، من تنها نیستم و در کردستان بالای ۵۰۰ نفر در این شرکت سرمایهگذاری کردند.
در همین بین آقایی نزدیک ما میشود و میگوید ما هم یک اتوبوس از مالباختهها هستیم که از استان اردبیل به قزوین آمدهایم.
وی میگوید: برادرم در قزوین زندگی میکند و از سال ۹۶ با سرمایهگذاری در شرکت غفاری نزدیک به ۱۲ میلیارد تومان سود دریافت کرد. وقتی دیدم برادرم سود کرده، من هم یک میلیارد تومان زمین زراعیام را در اردبیل فروختم و با دستان خود به غفاری دادم.
این شهروند اردبیلی ادامه میدهد: پس از من ۲۰ نفر از همشهریانم نیز به این شرکت پول واریز کردند و زمانی که متوجه شدند کلاهبردار از آب درآمده، اقدام به ضرب و شتم برادرم کردند و حتی برادرم تهدید به مرگ شده است.
در این میان بانویی در انبوه جمعیت صدایش را بالا میبرد و داد و بیداد میکند که این چه دادگاه علنی است؟ چرا به مردم احترام نمیگذارید من از خراسان آمدهام و نزدیک به ۴۰۰۰ نفر از مردم در اینجا جمع شدند تا نتیجه دادگاه را ببینند، الان باید اینجا یک بلندگو باشد و کسی به مردم توضیح بدهد که در داخل چه خبر است؟ با اعتراض این بانو، جمعیت یک صدا فریاد میزنند که راست میگوید.
اعدام غفاری دوای درد ما نیست
امیررضا یکی از پزشکان قزوینی است که به گفته خودش چون به طبابت در زندان میپردازد، چندباری توانسته با غفاری ملاقات داشته باشد. او بیان میکند: غفاری گفته که پول مردم سرجایش است و اگر دولت اجازه دهد، آن را به مردم پس میدهیم.
از این شهروند میپرسم که به نظر شما نتیجه دادگاه چه میشود؟ میگوید: اول و آخر باید اشد مجازات برای متهمان ردیف اول این پرونده صادر شود، اما واقعیت این است که با اعدام او دردی از مردم دوا نمیشود.
وی ادامه میدهد: من که یک پزشک هستم و تقریباً جزو اقشار پردرآمد جامعه محسوب میشم، به لحاظ روحی و مالی تحت فشار زیادی قرار گرفتم و پولی که قرار بود با آن یک مطب بخرم، امروز در جیب آقای غفاری است.
امیررضا تصریح میکند: به نظرم تنها خواستهای که از قوه قضائیه میتوانیم داشته باشیم این است که تمامی مدیران و مسئولانی که ترک فعل کردهاند و یا آن دسته از نمایندگان مجلس که با حمایت و حضور خود در این شرکت خودرویی، برای غفاری اعتبار خریدند، مجازات شوند چراکه این مدیران و نمایندگان مجلس اگر بازهم بر سر کار بمانند قطعاً موجب ضرر بیشتری برای نظام خواهند بود.
پول کلیه یک شهروند در جیب آقای غفاری
آقای دیگری مقابل درب دادگاه ایستاده است، میگوید: ۲ میلیارد تومان اصل پولش است، پولی که تمام داراییاش بوده و حالا با سن و سالی نزدیک به ۶۰ سال، زندگی مشترکش هم پاشیده است. فردی را میشناسم که کلیهاش را فروخته و پولش را به شرکت غفاری داده است.
وی میگوید: تنها سؤالم از قوه قضائیه این است که چرا دادستان سابق قزوین بدون آنکه پرونده غفاری تعیین تکلیف شود و به صورت شفاف مشخص شود که در این پرونده ترک فعل داشته یا خیر، به سمت بالاتری منصوب شده است؟
وی ادامه میدهد: در شهرستان تاکستان مسئولان رده بالایی وجود دارند که در پستهای کشوری نیز صاحب منصب هستند، سکوت این بزرگان برای چیست؟ چرا نماینده سابق مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی که در تمامی افتتاحیههای شعب شرکت طراوت نوین حضور داشته و گاه برای این شرکت لوح تقدیر صادر کرده است، امروز خودش را کنار کشیده و دستگاه قضا با او کاری ندارد؟
چه خبر از داخل دادگاه؟
در این میان «امید امامقلی» یکی از نمایندگان مردم که در دادگاه حضور داشت، به بیرون آمد و در میان مردم شروع به صحبت و شرح ما وقع از داخل دادگاه کرد.
امامقلی گفت: با توجه به اینکه دادستان جدید قاضی پرونده را تغییر داده است، جلسه امروز صرفاً بررسی و قرائت حکم بود و هیچ یک از وکلای مردم، وکلای غفاری و همچنین متهمان پرونده در این جلسه اجازه صحبت نداشتند.
وی با بیان اینکه ما به عنوان نمایندگان مردم در دادگاه از قاضی پرونده خواستار اشد مجازات و پرداخت پول مردم مطابق آخرین قرارداد آنها بودیم، اظهار کرد: جلسه بعدی دادگاه روز چهارشنبه ۷ آذر خواهد بود و با اهتمامی که دادستان جدید قزوین و همچنین رئیس کل دادگستری دارد، امیدواریم که نتیجه دادگاه به نفع مردم تمام شود.
در همین حین چند وکیل از دادگاه خارج میشوند، مردم به دورشان حلقه زدهاند، یکی از وکلای متهمان که از افشای نامش امتناع میکرد، بیان کرد: در این جلسه تنها نماینده دادستان و نماینده شکات صحبت کردند.
وی میگوید: نظر دادگاه بر این است که حق و حقوق کامل مردم به آنها بازگردد. نماینده شکات نیز به بیان خواستههای خود پرداختند که یکی از آنها پرداخت پول به نرخ روز مطابق با آخرین قرارداد است.
این وکیل بیان کرد: نکتهای که نماینده دادستان داشتند این است که با ترک فعلها مقابله میشود و برای تمامی مسئولانی که ترک فعل کردهاند پروندهسازی خواهد شد.
رسول حمزهای یکی از وکلای شکات است که به محض خروج از دادگاه مردم را به سعه صبر دعوت میکند و میگوید: دادگاه در این جلسه به قرائت کیفرخواست توسط نماینده دادستان پرداخت. سه نفر از سرمایهگذاران که نمایندگان مردم بودند در این جلسه صحبت کردند و پس از صحبت نماینده مالباختگان، جلسه به دستور قاضی پرونده جناب آقای کلهر برای بررسی بیشتر تا روز چهارشنبه هفتم آذر ماه ختم شد.
این وکیل پایه یک دادگستری بیان میکند: در جلسه بعدی دادگاه حتماً به وکلا اجازه صحبت داده میشود و وکلا به دفاعیات خود میپردازند. مطالبه ما از قوه قضائیه اشد مجازات نه فقط برای شخص آقای غفاری بلکه برای تمامی متهمان پرونده و نیز پرداخت مبلغ به نرخ روز طبق آخرین قرارداد است.
به گزارش ایسنا، اولین جلسه دادگاه علنی پرونده غفاری به پایان رسید، در حالی که مردم انتظار داشتند؛ در فضایی مناسب ولو تحت عنوان ویدئو پروژکتور جزئیات جلسه به معنی واقعی کلمه علنی و شفاف برای عموم قابل رؤیت باشد، اما آنچه از پشت دربهای بسته دادگاه اطلاع رسانی شد، این بود که در این جلسه کیفرخواست متهمان قرائت شد و غفاری به عنوان متهم ردیف اول پرونده شناخته شد.
وی از سال ۹۲ با انعقاد قراردادهای مشارکت در خرید و فروش خودرو و در سال ۹۸ با انعقاد قراردادهای مشارکت در خرید و فروش خودرو مضاربه و مسکن فعالیت شرکت خود را از حوزه خودرو خارج کرد به نحوی که طبق گزارشهای ضابطین خاص، تنها چهار درصد از مشتریان به صورت واقعی خودرو تحویل گرفتند و قرارداد بسیاری از مشتریان بدون تحویل خودرو بوده و در قبال تحویل اموال سود دریافت کردهاند و یا در انتظار دریافت سود هستند.
این پرونده ۲۶ متهم حقیقی و ۲ متهم حقوقی دارد و نکته جالب توجه اینجاست که متهمان هیچگونه مجوزی جهت پیش فروش خودرو نداشتهاند و با انجام تبلیغات گسترده و نصب بنر در داخل شهر و اتوبانها و تبلیغات در فضای مجازی، مردم را برای سرمایهگذاری تشویق میکردند و از طریق تأسیس مؤسسه خیریه، خرید جهیزیه و توزیع بستههای معیشتی اقدام به اعتمادسازی میکردند.
انتهای پیام
نظرات