• شنبه / ۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403090301384
  • خبرنگار : 71604

موشک «نیو گلن» در آستانه نخستین پرتاب

موشک «نیو گلن» در آستانه نخستین پرتاب

موشک «نیو گلن» شرکت «بلو اوریحین» که پرتاب آن قرار است در اواخر سال جاری میلادی صورت بگیرد، در یک عکس جدید روی سکوی پرتاب دیده می‌شود.

به گزارش ایسنا، موشک مداری جدید شرکت «بلو اوریجین»(Blue Origin) روی سکوی پرتاب قرار گرفته است تا برای نخستین پرواز خود آماده شود.

به نقل از اسپیس، موشک «نیو گلن»(New Glenn) در مجتمع پرتاب ۳۶ در پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال است که در مجاورت مرکز فضایی کندی ناسا قرار دارد. بلو اوریجین تاریخ رسمی پرتاب نیو گلن را اعلام نکرده اما گزارش رسانه‌ها حاکی از آن است که این موشک در اواخر سال ۲۰۲۴ پرتاب خواهد شد.

مقامات بلو اوریجین در حساب ایکس این شرکت، عکسی را از موشک منتشر کردند که آن را روی سکوی پرتاب نشان می‌دهد. موشک زیرمداری این شرکت موسوم به «نیو شپرد»(New Shepard) دیروز ۲۲ نوامبر جدیدترین پرواز خود را با ۶ سرنشین -از جمله صدمین زنی که به فضا پرواز کرد- انجام داد.

بیشتر بخوانید:

موشک شرکت «بلو اوریجین» صدمین زن را به فضا فرستاد

پرتاب نیو گلن قرار است یکی از فضاپیمای جدید «بلو رینگ»(Blue Ring) این شرکت را در یک پرواز به نام «دارک‌اسکای-۱»(DarkSky-1) حمل کند که هدف از آن، صدور مجوز پرتاب فضایی امنیت ملی است. «واحد نوآوری دفاعی آمریکا»(DIU) از این تلاش حمایت می‌کند.

نیو گلن در انواع دو یا سه مرحله‌ای با تقویت‌کننده مرحله اول کاملا قابل استفاده مجدد عرضه می‌شود. نسخه دو مرحله‌ای ۸۲ متر ارتفاع دارد؛ در حالی که ارتفاع نوع سه مرحله‌ای ۹۵ متر است. برای مقایسه توجه داشته باشید که موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) بسته به محموله خود بین ۶۳.۷ متر تا ۷۰ متر ارتفاع دارد.

فضاپیمای بلو رینگ طوری طراحی شده است که ماژول خدماتی سایر فضاپیماها یا تجهیزات باشد تا به آن متصل شوند. این پلتفرم به گونه‌ای طراحی شده است که با توجه به نیاز ماموریت، روی موشک بماند یا مستقر شود. مقامات بلو اوریجین اخیرا در یک بیانیه نوشتند که بلو رینگ می‌تواند به راحتی در مدارهای متعدد مانور دهد.

ابتدا انتظار می‌رفت که نیو گلن در اکتبر ۲۰۲۴ با کاوشگرهای دوقلوی «ESCAPADE Mars» ناسا پرواز کند اما آژانس فضایی به دلیل نگرانی درباره بالا رفتن هزینه‌های مربوط به موشک جدید و توسعه آن، از این پرتاب منصرف شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha