• شنبه / ۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403090301299
  • خبرنگار : 50194

شهرستان نور علیرغم تمامی مشکلات در مسیر توسعه متوازن قرار دارد

شهرستان نور علیرغم تمامی مشکلات در مسیر توسعه متوازن قرار دارد

ایسنا/مازندران خبرنگار ایسنا در بررسی و بیان مشکلات شهرستان‌های مازندران جهت دیدن شدن و رفع آن از سوی دولتمردان اقدام به احصاء پروژه‌های عمرانی و زیربنایی اولویت‌دار شهرستان نور که تاکنون برزمین مانده است پرداخت.اما آنچه حائز اهمیت است اینکه این شهرستان با توجه به مشکلاتی که دارد اما در مسیر توسعه متوازن قرار گرفته است.

شهرستان نور با مجموعه مساحت ۲۶۷۵ کیلومتر مربع، ۳/۱۱ درصد از مساحت استان را به خود اختصاص داده است. این شهرستان با ۵ نقطه شهری، ۳ بخش و ۹ دهستان و ۱۹۲ آبادی دارای سکنه است. شهرستان نور در ناحیه غرب استان مازندران در عرض ۳۶ درجه و ۲ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۳۶ دقیقه شمالی و ۵۱ درجه و ۲۰ دقیقه تا ۵۲ درجه و ۱۸ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ واقع شده است.

این شهرستان از شمال به دریای خزر، جنوب به رشته کوه‌های البرز، شهرستان آمل و استان تهران و شرق به شهرستان‌های آمل و محمودآباد و از سمت غرب به شهرستان‌های نوشهر و چالوس محدود می‌شود.

مشکلات محور نور-چمستان-آمل

تکمیل پروژه تعریض محور نور- چمستان- آمل به طول ۴۲ کیلومتر( از ۷ پل این محور، پل روستای سلیاکتی به بهره برداری رسید، کار اجرایی پل روستای بنفشه ده اتمام و آماده آسفالت و بهره برداری است که راه و شهرسازی در این مورد همکاری لازم را بعمل نیاورده است، همچنین پل محله عبدالله آباد شهر چمستان که تنها راه دسترسی بخش چمستان به شهرستان آمل است در وضعیت خطرناک و بحرانی قراردارد و مابقی پل‌ها شامل آلشرود، رزک، عبدالله آباد، ایزخورده و کشپل که عملا هیچگونه عملیاتی جهت تعریض آنها صورت نگرفته است و نیاز به حمایت و عنایت ویژه‌ای دارد.

بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی شهرستان نور

از آنجاییکه عملیات اجرایی بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی در پی سنوات گذشته آغاز شده و سقف و ستون فاز اول به اتمام رسید و فاز دوم و سوم آن ادامه دارد در این رابطه تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این بیمارستان بسیار مهم و حائز اهمیت است و نکته قابل ذکر، بیمارستان امام خمینی (ره) فعلی از نظر ابنیه و ساختمانی کاملاً فرسوده بوده و در شرایط حوادث احتمالی طبیعی آسیب پذیری جدی دارد علاوه بر آن شهرستان نور بعلت گردشگر پذیر بودن به توریست درمانی نیز نیازمند است که این بیمارستان می‌تواند در این زمینه کاربرد ویژه داشته باشد.

مشکل کمبود آب شرب شهرستان نور

مخازن شهرستان ۵۰۰۰ متر مکعب بوده که ضرورت تسریع عملیات اجرایی مخزن ۲۰۰۰۰متر مکعبی مورد تاکید است و حفر دو حلقه چاه که در دستور کار قرار دارد لذا پیش‌بینی می‌شود در صورت عدم احداث مخزن ذخیره آب جدید، تنش آبی را در تابستان آینده پیش رو خواهیم داشت.

ضرورت تکمیل پروژه ورزشی رستمرود

پروژه احداث سالن ورزشی ۳۰۰۰ نفری رستمرود با گذشت بیش از ۱۵ سال از آغاز عملیات پیشرفت قابل ذکری نداشته است (بر اساس ارزیابی صورت گرفته در مزایده اول که به اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای اتمام این پروژه نیاز بود شرکت توسعه اقدامی در این زمینه انجام نداده و ضرورت تصمیم گیری با حضور مسئولان کشوری مورد نیاز است)

مشکل اوقافی بودن شهرک صنعتی چمستان

منابع طبیعی در زمان واگذاری زمین های شهرک صنعتی چمستان در اوایل دهه ۷۰ به متقاضیان ادعای مالکیت داشته و طی سالیان اخیر اوقاف در این موضوع ورود کرد و با مطرح نمودن موقوفی بودن این زمین ها مشکلات عدیده ای را برای واحدهای تولیدی برای اخذ سند و گرفتن تسهیلات از بانک‌ها ایجاد کرده است.

مشکل پروانه ساختمانی روستاهای فاقد دهیاری

برخی روستاها در سطح شهرستان نور که فاقد دهیاری و طرح هادی هستند در سال‌های اخیر اهالی این روستاها برای ساخت خانه و پروانه ساختمانی با پاسخ منفی استعلام از جهاد کشاورزی روبه رو شده‌اند که پیگیری‌های صورت گرفته از طریق استانداری و جهاد کشاورزی استان نتیجه‌ای نداشته و موجب نارضایتی مردم شده است.

ساماندهی منطقه رانشی اسپی او

مدیریت بحران و انجام اقدامات در پی رانش شدید محور اسپی او گلندرود و تامین اعتبار ۲۵ میلیارد تومانی از ستاد حوادث کشور، زهکشی و هدایت آب‌های سطحی از روستا به رودخانه و ایجاد دیواره حائل در حال انجام است، البته علیرغم پیگیرها و اقدامات شهرستانی، نیاز به اقدامات جدی ادارات کل استانی مربوطه است.

استمرار و به نتیجه رساندن پروژه بزرگ پیچ‌بری محور گلندرود (بخش اعظمی از پروژه به اتمام رسیده است و با مداخلات فرا شهرستانی و مسلط کردن پیمانکار قبلی که ۱۰ سال مجوز پیچ بری داشته ورود کرده و سرعت پروژه کند شده است لذا ضرورت خلع‌ید پیمانکار فعلی و دادن به پیمانکار دارای صلاحیت مورد تاکید است.

مشکلات محدوده آب پری، با عنایت به اینکه مکان مورد نظر به لحاظ جنبه اکوتوریسم و گردشگری قابل ملاحظه بوده و پذیرای گردشگران از اقصی نقاط کشور و همین‌طور مهمانان خارجی است و نیازمند تعریض با توجه حجم ترافیکی بالا بوده نیازمند مطالعه و اجرای سازه مورد نیاز به منظور رفع مشکل است.

پیگیری اجرا و تکمیل پروژه

کمربندی نور-رویان در قسمت انتهای مسیر، پیگیری اجرا و تکمیل پروژه استادیوم ورزشی ۵۰۰۰ نفری فوتبال شهرستان نور، پروژه گاز رسانی منطقه گزناسرا چمستان، پروژه روکش آسفالت منطقه واز چمستان، پیگیری و اجرای تکمیل درمانگاه تخصصی شهر چمستان، تکمیل مرکز جامع سلامت روستای دهستان لاویج، ادامه و تکمیل عملیات پیچ بری محور گلندرود، اخذ سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در پارک‌های جنگلی شهرهای نور و ایزدشهر، ادامه عملیات آبرسانی به رویان از مسیر کمربندی نور-رویان، پیگیری طرح سپتاژ جهت حل مشکل فاضلاب خانگی شهرستان نیز در دستورکار کار قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha