باقر کرد شامگاه پنجشنبه در نشست فعالان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس جمهور در زاهدان برگزار شد، اظهار کرد: ۶۸ درصد شرکت کنندگان این استان به دولت وفاق ملی رای دادهاند.
وی افزود: ۶۰۰ نفر از فرهیختهترین افراد سیستان و بلوچستان، شوراهای سیاستگذاری و ستاد انتخاباتی دولت چهاردهم را در ۲۶ شهرستان ایجاد کردند و چهرههای محبوب ملی، استانی و شهرستانی از تمامی ظرفیتهای خود برای توفیق در کارزار انتخابات بهره بردند و برای نخستین بار موفق به ایجاد موج جریان ساز با محوریت نخبگان شدند.
فعال سیاسی ادامه داد: تا کنون از هیچ یک از این فرهیختگان با وجود بهرهمندی از ویژگیها، شایستگیها، جامع پذیری و کارآمدی در مدیریتهای ملی و استانی استفاده نشده که امیدواریم این مهم محقق شود هر چند فرزندان شایسته سیستان و بلوچستان در سطوح ملی به کار گرفته شدهاند.
وی تاکید کرد: دیپلماسی فعال به استناد قوانین بین المللی برای احقاق حق پایدار مشکل آب سیستان در کنار روشهای جایگزین ضروری است و کولبری خواست مردم سیستان است که آزاد شود.
شاخص پایین سیستان و بلوچستان در بزرگراه
کرد اظهار کرد: تفاوت تلفات جادهای ناشی از وضعیت نابسامان سیستان و بلوچستان در شاخص راه؛ اعم از بزرگراه، راه متوسط آسفالت و راه آهن در این استان پایین است.
به گفته وی؛ شاخص بهرهبرداری از راه روستایی آسفالت کشور ۸۵ درصد و در سیستان و بلوچستان ۵۹ درصد است و یکی از دلایل بالای مرگ و میر در استان این پدیده است.
این فعال سیاسی افزود: سیستان و بلوچستان بیشترین تعداد بازماندگان و تارکان تحصیل، پایینترین نرخ پایداری بر تحصیل و پایینترین شاخصهای تحصیلی در هر سه مقطع را در سطح کشور دارد.
وی ادامه داد: یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر کمبود فضای آموزشی تا رسیدن به میانگین سرانه فضای کشوری برای موسسات آموزشی سیستان و بلوچستان مورد نیاز است تا بتوان پوشش تحصیلی را برای تمام دانش آموزان این استان فراهم کرد.
کرد خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان با وجود دارا بودن یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر مرز خشکی و ۴۰۰ کیلومتر مرز آبی و همجوار بودن با کشورهای پاکستان، افغانستان و عمان، بهرهمندی از بندر اقیانوسی و معادن متعدد، سواحل بکر مََکُران و قرار گرفتن در محور ترانزیتی بسیار مهم جهان اما با تمام این منابع درآمدی، درآمد خانوارها در این استان با یک میلیارد ریال انحراف از میانگین کشوری بعد از استان سمنان در قعر این جدول قرار دارد.
بازگشت اعتماد مردم با انتخاب استاندار سیستان و بلوچستان توسط دولت چهاردهم
دبیرکل انجمن اسلامی معلمان ایران گفت: رئیس جمهور با انتصاب استاندار بومی برای سیستان و بلوچستان اعتماد را به مردم برگرداند و این باور را به ما القا کرده که ما میتوانیم و باید بتوانیم که مشکلات را خودمان حل کنیم.
صفر اسلامی روز اظهار کرد: مشارکت و اتکا به مردم نخستین شرط برای عبور از این شرایط و ریل گذاری توسعه در استان پهناور سیستانوبلوچستان است.
وی افزود: رئیس جمهور را نماینده مردم سیستان و بلوچستان در دولت چهاردهم میدانیم و امیدواریم مشکلات مردم را حل کند.
دبیرکل انجمن اسلامی معلمان ایران تصریح کرد: برای اینکه این اعتماد بین دولت و ملت تقویت شود و با توجه به مشکلات، دردها و آسیبهایی که به وجود آمده در سیستان و بلوچستان، رئیس دولت چهاردهم باید طبیب این دردها باشد و این مشکلات و زخمها را جراحی و ترمیم کند.
سیستان و بلوچستان با توجه به ظرفیت و معادن بی نظیر میتواند به دروازه توسعه کشور تبدیل شود.
وی تاکید کرد: اعتماد به مردم شرط اصلی است اما شرط کافی نیست؛ باید به استاندار سیستان و بلوچستان اختیار کافی و تفویض اختیار به ایشان داده شود.
اسلامی با بیان اینکه استاندار سیستان و بلوچستان باید پاسخگوی تمام حوزهها باشد، بیان کرد: چند دستگی در سیستم مدیریت این استان موجب ایجاد مشکلات شده است.
وی با تاکید بر اینکه سیستان و بلوچستان واحد را میخواهیم، گفت: در دولت انصاف و عدالت انتظار داریم که برچسب، ناچسب امنیتی که ریشه در فقر و نابرابری، تبعیض و بیکاری در این استان دارد پاک شود.
دبیرکل انجمن اسلامی معلمان ایران ادامه داد: سیستانوبلوچستان با توجه به ظرفیت و معادن بینظیر میتواند به دروازه توسعه کشور تبدیل شود.
وی اظهار کرد: ما بر شعار وفاق ملی باور داریم، اما وفاق ملی باید همانطور که از طرف دولت معرفی میشود، از طرف حاکمیت هم معرفی شود.
استفاده دولت از همه ابزارها برای احقاق حق، حقابه سیستان
فعال حوزه بسیج سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خروج اتباع و ساماندهی آنها اتفاق مهمی در کشور است، گفت: در خصوص حقابه سیستان درخواست ما استفاده دولت از همه ابزارهای خود در مقابل حکومت مستقر در افغانستان است.
ابوالفضل نوری صادق گفت: دریاچه هامون تنها کارکرد زیست محیطی ندارد، بلکه برای مردم منطقه آب، هوا، کشاورزی، دامپروری، سرگرمی، تفریح و به معنای واقعی زندگی مردم سیستان به آن وابسته است.
وی افزود: مردم سیستان با خشک شدن دریاچه هامون زندگی خودشان را از دست دادهاند؛ باید فکری به حال این منطقه و مردم شود.
فعال حوزه بسیج سیستان و بلوچستان ادامه داد: طبق فرموده رهبر معظم انقلاب «دانشگاه فرهنگیان مرکز ثقل آموزش و پرورش است» یعنی آنجایی که اگر آسیب دید تمامی نظام تربیتی از هم میپاشد.
وی بیان کرد: امید داریم که این مطالبات به زودی پیگیری و مردم سیستان و بلوچستان نتیجه آن را در زندگی خودشان مشاهده کنند.
استشمام بوی وفاق با سفر رییس جمهور به سیستان و بلوچستان
دبیرکل خط امام و رهبری سیستان و بلوچستان گفت: با آمدن رئیس دولت چهاردهم به این استان بوی وفاق را استشمام و حس میکنیم و امیدواریم بتوانید روال وفاق اجتماعی و دوستی بین مردم را ادامه دهید.
رضا مرعشی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات یونسکو، بهره هوشی فرزندان این خطه از ایران اسلامی در صدر استانهای دیگر قرار دارد اما امروز بازماندگان از تحصیل سیستان و بلوچستان در صدر لیست تارکان تحصیل کشور قرار دارند.
به گفته وی؛ فاصله طولانی با مدرسه و نبود مدرسه موجب ترک تحصیل دانش آموزان سیستان و بلوچستان شده و باید معضل بازماندگان تحصیل در این استان حل شود.
دبیرکل خط امام و رهبری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه قصه پرغصه آب هیرمند مشکل اساسی مردم منطقه سیستان است، افزود: آب در سد کجکی به وفور وجود دارد، اما ساخت سدهای انحرافی طالبان بعد از سد کجکی تا حوزه سیستان موجب شده آب در کویر و صحرا فرو رود که میطلبد حوزه سیاسی و دیپلماتها به این مساله ورود کنند.
وی با بیان اینکه روزی سیستان انبار قلعه کشور بود، ولی امروز مردم این منطقه به حاشیه شهرها آواره شدند، تصریح کرد: باید از فرصت مرز به منظور رفاه و روزی رسانی به مردم سیستان و بلوچستان استفاده کنیم.
انتهای پیام
نظرات