به گزارش ایسنا، رسانههای رژیم صهیونیستی مدعی شدند که «آموس هوکشتاین» فرستاده ویژه آمریکا که پس از لبنان به اراضی اشغالی سفر کرده است، مذاکرات «سازندهای» داشته و اعلام کرده که در مذاکرات آتشبس پیشرفتی حاصل شد.
هوکشتاین چهارشنبه مذاکراتی با «ران درمر» مشاور ارشد «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و وزیر امور استراتژیک این رژیم داشت که رسانههای عبری آنرا «سازنده» توصیف کردند.
این رسانهها میگویند هوکشتاین امروز پنجشنبه نیز به مذاکرات خود ادامه خواهد داد و با نتانیاهو دیدار خواهد کرد.
به گزارش شبکه الجزیره، هوکشتاین پس از انجام مذاکراتی در لبنان و دیدار با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان گفت که فضای گفتوگوها مثبت بود و پیشرفتی حاصل شد.
شیخ «نعیم قاسم» دبیرکل حزبالله لبنان چهارشنبه در سخنرانی گفت که حزب ملاحظات خود درباره پیشنهاد آمریکا برای آتشبس را مطرح کرد.
دبیرکل حزبالله تاکید کرد که «مذاکرات زیر ۲ سقف توقف جنگ و حفظ حاکمیت لبنان انجام خواهد شد به این معنا که دشمن اسرائیلی حق ندارد حقی را نقض کرده، بجنگد و حتی یک ساعت تحت هر عنوانی وارد خاک لبنان شود».
شیخ نعیم قاسم با تاکید بر اینکه «حزبالله در میدان باقی خواهد ماند چه مذاکرات موفقیتآمیز باشند چه نه»، گفت: اسرائیل نمیتواند ما را شکست دهد و شروط خودش را به ما تحمیل کند.
پافشاری صهیونیستها بر «آزادی عمل» در لبنان
در مقابل «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شد: شرط هر سازش سیاسی با لبنان حفظ توان اطلاعاتی و حق ارتش ما برای داشتن آزادی عمل جهت حفظ امنیت شهروندان اسرائیلی در برابر حملات حزبالله است.
«گدعون ساعر» وزیر خارجه این رژیم نیز گفت: با آمریکاییها همکاری کردیم و با آنها درباره شرایط احتمالی در لبنان در حال رایزنی هستیم. حضور هوکشتاین در منطقه به این معناست که آمریکاییها باور دارند چنین توافقی ممکن است.
ساعر بر خلاف ادعایش درباره اینکه تلآویو به دنبال توافق است، بار دیگر بر شرط آزادی عمل ارتش آن در حمله به اهدافی در لبنان حتی پس از توافق تاکید کرد و مدعی شد: ما نباید به حزبالله اجازه دهیم قوای خود را در لبنان دوباره احیا کرده و مهمات و موشک بسازد و یا از طریق دریا و یا فرودگاه بیروت و یا به نحوی آنها را منتقل کند.
ادعای آمریکا درباره پیشرفت در مذاکرات
روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان نیز درباره نتایج سفر هوکشتاین به منطقه ابراز تردید کرد و نوشت: هوکشتاین در حالی بیروت را به مقصد اراضی اشغالی ترک کرد که مدعی پیشرفت دیگری طی ۲ روز گذشته در لبنان شد، با خروج او از لبنان، گمانهزنیها درباره نتیجه این سفر آغاز شد و اکنون امید اندکی وجود دارد که مذاکرات در لبنان پایان مذاکرات درباره بندهای اجرایی قطعنامه ۱۷۰۱، سازوکار نظارت و وضعیت کلی مرزها پس از توقف جنگ باشد به ویژه که تردیدهایی نیز درباره اهداف اسرائیل از این مذاکرات وجود دارد.
الاخبار در ادامه نوشت: فرستاده ویژه آمریکا پس از ۲ نشست با نبیه بری و یک شب طولانی رایزنی گسترده در سفارت آمریکا با حضور «علی حمدان» مشاور بری و اعضای هیات آمریکایی برای تنظیم ملاحظات لبنان بر پیشنهاد آمریکا، گفت که مذاکرات باید مورد قبول اسرائیل باشد. برخی منابع مسوول نیز اظهار کردند که در این مذاکرات شبانه تماسهای تلفنی میان مسوولان اسرائیلی و اعضای تیم انتخاباتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا برقرار شد.
هوکشتاین پس از دیدار دوم خود با بری اعلام کرد که برای تکمیل کار به اراضی اشغالی سفر خواهد کرد. او گفت که پیشرفت دیگری حاصل شده و فعلا نمیتواند موارد مورد اختلاف درباره آتشبس را افشا کند.
بندهای پیشنویس توافق
الاخبار در ادامه نوشت: مذاکرات شبانه در سفارت آمریکا درباره پیشنویس توافق شامل بندهای متعددی است که لبنان آنها را بسیار مهم میداند و از جمله آنها موضوع مرزها، زمان اجرای توافق و بندهای مربوط به توقف جنگ است.
برخی منابع گفتند: لبنان خواستار افزودن بندی شد که خط آبی به عنوان مرز نهایی در نظر گرفته شود، همچنین لبنان خواستار این شده دشمن از نقاطی که ۲ طرف توافق میکنند عبور از آنها نقض آتشبس محسوب میشود، عقب نشینی کند و سایر نقاط به عنوان مناطق مورد مناقشه ثبت شوند. بر این اساس، نیروهای اشغالگر همانگونه که در ششم اکتبر ۲۰۲۳ برقرار بود، تا پشت مرزها عقبنشینی کنند. همینطور لبنان خواستار آن شد که دشمن بلافاصله پس از اعلام آتشبس، زمان دقیق عقبنشینی کامل، یکباره و سریع خود از تمام خاک لبنان را تعیین کند و همزمان با آن اسرا آزاد شده و پیکرهای شهدای مقاومت را تحویل دهد.
مذاکرهکننده لبنانی به هیات آمریکایی این نکته را یادآور شد که «توقف جنگ مستلزم پایبندی کامل اسرائیل به عقبنشینی کامل و عدم حضور در هیچ نقطهای است چرا که این به معنای اشغال بوده و مستلزم مقاومت است و در آن صورت دیگر آتشبسی وجود ندارد، همینطور آزاد نشدن اسرای مقاومت ولو برای چند ساعت، مقاومت را ملزم به اقدام برای آزادسازی آنها خواهد کرد و این هم باز به معنای عدم برقراری آتشبس است».
منابع یاد شده افشا کردند: لبنان به هیات آمریکایی تاکید کرد که تمامی نکات یاد شده در پیشنویس تنظیم و درج شود و مذاکرهکننده آمریکا برای طرف مقابل توضیح دهد آنچه لبنان میپذیرد و هوکشتاین منتقل میکند، حداکثر چیزی است که از لبنان میتوانسته بگیرد و در صورتی که اسرائیل توافق را رد کند، مسوول ناکام ماندن تلاشهای آمریکاست و باید مسوولیت آن را بپذیرد و لبنان هرگز این مسوولیت را نمیپذیرد چراکه آمریکاییها خود اعتراف کردند که خواستههای لبنان منطقی هستند.
الاخبار در ادامه نوشت: با تمام اینها باز هم احتمال زیادی وجود دارد که اسرائیل توافق را نپذیرد و نتانیاهو با حمایت آمریکا حرکت جدیدی را در پیش بگیرد. آنچه از پیشنویس توافق منتشر شده، حاکی از این است که گره کار ۲ مساله است؛ یکی آزادی عمل ارتش رژیم صهیونیستی و درگیری مساله مرزها، البته لبنان با تمام توان به مسوولیت خود برای رسیدن به سازشی مورد توافق و مبتنی بر قطعنامه ۱۷۰۱ و جلوگیری از نقض حاکمیتش عمل کرد و در انداختن توب به زمین اسرائیل موفق عمل کرد.
ادعای شبکه عبری درباره عقبنشینی ۶۰ روزه
روز چهارشنبه شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی بخشهایی افشا شده از پیشنویس توافق احتمالی با لبنان را منتشر کرد و مدعی شد که این پیش نویس شامل عقبنشینی کامل ارتش رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان ظرف ۶۰ روز پس از اجراییشدن توافق و تعهد طرفین به اجرای قطعنامههای ۱۵۵۹ و ۱۷۰۱ شورای امنیت است.
طبق گزارش این شبکه عبری، توافق شامل الحاقیه دیگری میان آمریکا و رژیم صهیونیستی و ارائه تضمینهایی آمریکایی برای حمایت از آزادی اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در لبنان برای پاسخ به آنچه «تهدیدهای فوری» یا «نقض توافق» خوانده میشود، بود و طبق پیشنویس منتشر شده شرایط برای مذاکرات غیر مستقیم آتی درباره تعیین مرزهای زمینی را فراهم میکند.
انتهای پیام
نظرات