• چهارشنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403083022507
  • خبرنگار : 50553

/گزارش/

حضور پرشور دهه نودی‌ها در نمایشگاه تخصصی کتاب قزوین

حضور پرشور دهه نودی‌ها در نمایشگاه تخصصی کتاب قزوین

ایسنا/قزوین ایسنا در این گزارش ضمن حضور در سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوانان، به مصاحبه با ناشرین و بازدیدکنندگان پرداخته است، نمایشگاهی که حضور دهه نودی‌ها در آن پرشور است.

به گزارش ایسنا، چند روزی است که سومین نمایشگاه تخصصی کتاب کودک و نوجوانان به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی افتتاح شده، این نمایشگاه به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قزوین و همکاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، صدا و سیما و انجمن فرهنگی ناشران قزوین برگزار شده است. در این نمایشگاه بیش از یک هزار و ۸۰۰ عنوان کتاب عرضه می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند تا دوم آذرماه سال جاری از ساعت ۸:۳۰ تا ۲۰ از این نمایشگاه واقع در کوثر خیابان محلاتی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین بازدید کنند.

امروز عزمم را جزم کردم تا حضوری به این نمایشگاه بروم و درباره فضای نمایشگاه بنویسم، ساعت ۹ صبح است به ورودی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌رسم، تصور می‌کردم اول صبح کسی برای بازدید نمایشگاه نیامده است و شاید بهتر بود عصر به نمایشگاه می‌آمدم اما از همان ورودی هم می‌توان متوجه شلوغی نمایشگاه شد، وارد نمایشگاه می‌شوم بیشترین صدایی که به گوش می‌رسد مکالمه عمو این چنده از زبان دانش‌آموزان قد و نیم قدی است که به همراه معلمانشان برای بازدید از نمایشگاه آمده‌اند.

بدون کتاب انسانی وجود ندارد

محسن ساکتی، یکی از ناشرانی است که در این نمایشگاه غرفه دارد، او در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه اولین سالی است که در نمایشگاه حضور دارد، اظهار می‌کند: تعداد افرادی که به صورت همزمان از نمایشگاه بازدید می‌کنند زیاد است و فضایی که برای نمایشگاه در نظر گرفته شده گنجایش این میزان افراد را ندارد و همین موضوع یکی از مشکلات نمایشگاه فعلی است.

وی ادامه می‌دهد: کتاب‌ها حداقل ۱۰ درصد به بالا تخفیف دارند تا با عرضه کتاب‌های خوب، مفید و قیمت مناسب کودک و نوجوان را ترغیب به کتابخوانی کنیم.

ساکتی بیان می‌کند: به نظرم جهانی بیرون از کتاب وجود ندارد و هرچه انسان توانسته به عنوان تمدن بسازد با بهره‌گیری از کتاب صورت گرفته حتی امور انتزاعی که در ذهن ما وجود دارد بیرون از کتاب نیست به طوری که تمام بستر جهان اجتماعی و تمدن انسانی وابسته به کتاب است و بدون کتاب اصلا انسانی وجود ندارد.

کودکان در نمایشگاه با کتاب‌های بیشتری آشنا می‌شوند

آمنه هنرمندنیا، مسئول غرفه انتشارات دیگری است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: در این چند روز شاهد استقبال بسیار خوبی از نمایشگاه بودیم و برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی سبب می‌شود کودکان و نوجوان با کتاب آشنا شوند و بستر نمایشگاه فضایی برای آشنایی با کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی باشد.

وی با اشاره به اینکه کتاب‌ها با ۳۰ درصد تخفیف به فروش می‌رسد، ادامه می‌دهد: اگرچه عادت به مطالعه باید از کودکی توسط خانواده در فرزندان شکل گیرد اما برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی در ایجاد علاقه کودکان به کتاب بسیار اثربخش خواهد بود.

کتاب راه رسیدن به دانایی است

در گوشه‌ای از نمایشگاه چشمم به یک معلم جوان و متبسم می‌خورد که با مهربانی در حال معرفی کردن کتاب به دانش‌آموزانش است به سراغ او می‌روم، فیروزه اسفندی که معلم پایه چهارم ابتدایی است در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: دانش‌آموزان برای حضور در این نمایشگاه بسیار شوق و ذوق داشتند و با حضور در نمایشگاه اشتیاق به خواندن کتاب در آنان را به وضوح می‌توانیم ببینیم.

وی ادامه می‌دهد: کتاب راه رسیدن به دانایی است، همانطور که ورزش به قوی شدن جسم کمک می‌کند کتاب هم سبب می‌شود فکر و ذهن کودکان به بلوغ عقلی برسد و بتوانند در مسیر زندگی خود موفق شوند.

دوست دارم تمام کتاب‌های دنیا را بخوانم

در سوی دیگری یکی از دانش‌آموزان مشغول خرید چندین کتاب است، به سراغ او می‌روم و اسمش را می‌پرسم، سمیرا احمدی که دانش‌آموز پایه ششم است در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: از کودکی عاشق کتاب بودم، مادرم می‌گوید حتی وقتی در شکمش بودم شب‌ها برایم کتاب می‌خوانده، پدرم نیز در مناسبت‌های مختلف کتاب برایم هدیه می‌خرد و آنقدر به مطالعه علاقه داریم که کتاب بهترین هدیه برای من است.

وی با اشاره به اینکه عضو کانون پرورش فکری است، ادامه می‌دهد: کتاب بهترین دوست من است و آرزو دارم بتوانم تمام کتاب‌های دنیا را مطالعه کنم تا در آینده دانشمند شوم.

به دلیل محدودیت فضا نتوانستیم از ناشرین بیشتری دعوت کنیم

سیدعلی‌اکبر موسوی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قزوین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: امسال سومین نمایشگاه تخصصی کودک و نوجوان است که در قزوین برگزار شده و ایده نمایشگاه تخصصی کتاب سه سال متوالی است که توسط کانون پرورش فکری کودک و نوجوان اجرایی می‌شود و با توجه به اینکه ناشرین کتاب کودک و نوجوان در استان قزوین انگشت شمار هستند ما از ناشرین استان‌های دیگر دعوت کرده ایم.

وی بیان می‌کند: هم اکنون ۱۰ ناشر در این نمایشگاه حضور دارند، با چندین استان برای حضور در این نمایشگاه صحبت کردیم اما به دلیل محدودیت فضا فقط توانستیم پذیرای استان قم باشیم.

موسوی تصریح می‌کند: خوشبختانه شاهد استقبال خوبی بودیم، سال گذشته بالغ بر ۵ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند و در نمایشگاه سال جاری نیز تا کنون که پنجمین روز نمایشگاه است بیش از ۵ هزارو ۳۰۰ دانش آموز و ۱۲۰ خانواده از این نمایشگاه بازدید کرده‌اند.

وی می‌گوید: دانش‌آموزانی که از این نمایشگاه بازدید می‌کنند از دیگر فضاهای کانون همچون سینما و آسمان‌نما نیز می‌توانند دیدن و استفاده می‌کنند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قزوین در پاسخ به اینکه چرا فضای بهتری برای برگزاری این نمایشگاه در نظر نگرفتند، گفت: به طور قطع برگزار کردن نمایشگاه در فضای بزرگتر انرژی و هزینه بیشتری می‌طلبد و برای ما که تازه قدم در این مسیر گذاشته‌ایم امکان‌پذیر نیست، همچنین قصد ما این است که کانون محلی برای رفت و آمد کودک و نوجوان و خانواده‌هایشان شود و این مکان به عنوان پاتوق فرهنگی و ادبی شناخته شود.

وی ادامه می‌دهد: ناشرها برای حضور در نمایشگاه هزینه ۲ میلیون تومانی پرداخت کرده‌اند و این هزینه را ما صرف تبلیغات کردیم تا بتوانیم اشکالات را برطرف و نمایشگاه بهتری برگزار کنیم.

موسوی خاطرنشان می‌کند: فضای مجازی خانواده‌ها و فرزندان آنان را تسخیر کرده است و گرفتن موبایل و دادن کتاب به دست نوجوانان نسبت به گذشته کار سخت‌تری شده است و اینکه جذابیت‌های فضای مجازی نوجوانان را مجذوب کرده انکار ناپذیر است، برای علاقه به مطالعه باید تشویق صورت گیرد و این امر فقط در مدرسه اتفاق نمی‌افتد و پدر و مادر باید کتاب در دست بگیرند و مطالعه کنند تا فرزندان هم ترغیب شوند.

وی در پایان با اشاره به اینکه ۱۰ هزار نفر عضو کانون هستند، می‌گوید: محور کار کانون کتاب و کتابخانه است و والدین برای آشنایی کودک خود با کتاب می‌توانند او را با کانون پرورش فکری کودک و نوجوان که بهترین فضای تشویقی است آشنا کنند.

به گزارش ایسنا، مطالعه و کتابخوانی و کسب دانش، زمینه‌ساز توسعه و پیشرفت همه جانبه‌ی کشور و راه‌یابی به دنیایی مملو از خردورزی و آگاهی است و امید است که با قرار گرفتن کتاب در سبد خانوار جامعه‌ای سالم برای نسل فردا بسازیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha