به گزارش ایسنا، رویداد «موشکهای آبی» توسط معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی قزوین در برخی مدارس دوره متوسطه اول با حضور پر شور و نشاط دانشآموزان برگزار شد. در این رویداد نحوه ساخت موشک آبی به دانشآموزان آموزش داده شد، سپس آنها در یک فضای سالم با یکدیگر به رقابت پرداختند. تقویت مهارتهای فردی و گروهی و ایجاد شور و نشاط در بین دانشآموزان از مهمترین دستاوردهای این رویداد بود.
دانش آموزان درباره رویداد موشک آبی چه میگویند؟
ماریا یکی از دانشآموزان دوره متوسطه اول در مدرسه آلومتک است، وی که یکی از شرکتکنندگان این رویداده است در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: رویداد موشکهای آبی اولین رویداد هیجانانگیز در طول زندگی من بوده که متوجه شدیم به واسطه جهاد دانشگاهی در مدرسه برگزار شده است.
وی ضمن تقدیر و تشکر از عوامل برگزاری رویداد «موشکهای آبی» گفت: پس از گذراندن چندین هفته سخت به لحاظ درسی، این رویداد برای تمام دانشآموزان لازم و البته مفید بود.
این دانشآموز قزوینی بیان کرد: به واسطه رویداد موشک آبی تنها در مدرسه ما بالغ بر ۱۰۰ دانشآموز درگیر شدند و چه برای دانشآموزانی که در مسابقه شرکت داشتند و چه برای دانشآموزانی که نقش مشوق را داشتند این رویداد جذاب و هیجانانگیز بود.
نیایش از دیگر دانشآموزان قزوینی است که در مدرسه ثنا تحصیل میکند، وی در این باره به ایسنا گفت: تا به امروز هیچ برنامهای در مدرسه نتوانسته بود به این میزان، هیجانانگیز و برای دانشآموزان جالب توجه باشد.
این دانشآموز قزوینی تصریح کرد: در استان قزوین زیرساختهای تفریحی برای دانشآموزان مناسب و مهیا نیست بنابراین وجود چنین برنامههایی در سطح مدارس میتواند تا حدودی جبران تمام کمبودها را بکند، درواقع رویداد موشکهای آبی به ما نشان داد که تا چه اندازه در مهارت دست ورزی موفق هستیم.
هدف رویداد «موشکهای آبی»، مهارتآموزی دانشآموزان است
زهرا صفیخانی، معاون فناوری مدرسه دخترانه ثنا در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سالها بود که چنین رویدادی در مدارس متوسطه اول برگزار نشده بود، به دلیل شور و نشاطی که به واسطه این رویداد در مدرسه صورت گرفت، برگزاری مستمر چنین رویدادهایی میتواند آموزش و پرورش را به هدف خود که ارتقاء سطح پژوهشی و مهارتی دانش آموزان است کمک کند.
این مسئول بیان کرد: رویداد «موشکهای آبی»، رویدادی بود که با تلاش جهاد دانشگاهی استان قزوین و همراهی آموزش و پرورش در مدرسه ثنا صورت گرفت. در این رویداد دانشآموزان به رقابت با یکدیگر در پرتاب موشک آبی پرداختند.
وی ادامه داد: یکی از اهدافی که آموزش و پرورش آن را دنبال میکند، کمک به مهارتآموزی دانشآموزان است. این رویداد که با همت جهاد دانشگاهی برگزار شد؛ ابتدا به آموزش دانشآموزان در ساخت موشک آبی پرداخت و سپس آنها را در مسیر رقابت قرار داد.
صفیخانی خاطرنشان کرد: یکی از اهدافی که ما در معاونت فناوری آن را دنبال میکنیم این است که دانشآموزان بتوانند خودشان را به واسطه توانمندیهایی که دارند بیشتر بشناسند و قطعاً برگزاری رویدادهایی که مهارت محور است میتواند در این مهم دانشآموزان را یاری کند.
وی با اشاره به اینکه باید اهمیت پژوهش برای دانشآموزان تبیین شود، افزود: برای داشتن آیندهای موفق با منابع انسانی پایدار نیاز به تقویت رویه پژوهش در دانشآموزان امروز که منابع انسانی فردا هستند داریم، لذا به عنوان فردی که در این عرصه خدمترسانی میکند؛ از آموزش و پرورش و همچنین نهادهایی چون جهاد دانشگاهی انتظار میرود که به صورت مستمر چنین رویدادهایی را برگزار کنند.
معاون فناوری مدرسه ثنا در پایان اظهار کرد: شور و نشاطی که در مدرسه به واسطه رویداد موشک آبی ایجاد شد تا روزهای آتی نیز در میان دانشآموزان برقرار خواهد بود ضمن اینکه این رویداد توانست بالغ بر ۸۰ تا ۹۰ دانشآموز را جذب و تلنگری در آنها برای پرداختن به مهارتهایشان ایجاد کند که نشان از موفق بودن این رویداد است.
رویداد موشک آبی، ایدهای برای کشف استعدادها
علی نادری، معاون پرورشی ناحیه یک آموزش و پرورش استان قزوین نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: رویداد «موشکهای آبی» که در چهار مدارس متوسطه اول برگزار شد، یکی از برنامههای خوب در راستای پرداختن به اوقات فراغت دانش آموزان بود که مجری طرح جهاد دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه طی تعاملات صورت گرفته با جهاد دانشگاهی مقرر شد از این دست رویدادها در طرحهای مختلف و در سایر مدارس استان قزوین، برگزار شود، افزود: مجموعه جوان و خلاق جهاد دانشگاهی با برگزاری چنین رویدادهایی در سطح مدارس تأکید بر کشف استعداد و مهارتهای تازه دارد.
معاون پرورشی ناحیه یک آموزش و پرورش استان قزوین تصریح کرد: بحران هویت یکی از مشکلاتی است که دانشآموزان امروزه با آن دستوپنجه نرم میکنند بنابراین باید برای حل این موضوعات تلاش شود تا دایره کشف استعداد و خودباوری در بین دانشآموزان تقویت یابد.
وی ادامه داد: آنچه دانشآموزان امروز به آن نیاز دارند وجود برنامههای مفرح، شاد و پرنشاط است، رویداد موشک آبی توانست یک فضای شاد و هیجانانگیز برای دانشآموزان باشد و سعی داریم در قالب طرحها و ایدههای مشابه با کمک جهاد دانشگاهی این رویدادها را به صورت مستمر در تمامی مدارس اجرا کنیم.
تقویت روحیه مشارکت و انجام کار گروهی
سید مصطفی زرآبادی، مدیر مرکز آموزش تخصصی شماره دو جهاددانشگاهی قزوین در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: رویداد «موشکهای آبی» با هدف شناسایی استعدادهای دانشآموزی و ایجاد هیجان در بین علاقهمندان به طراحی، عملیاتی شد.
این مسئول با اشاره به چگونگی و جزئیات برگزاری این رویداد خاطرنشان کرد: انرژی حرکت موشکهایی که توسط دانشآموزان ساخته شد از طریق سرکه و با استفاده از بطری نوشابه و جوش شیرین تأمین میشود.
وی تقویت روحیه مشارکت و انجام کار گروهی را از محاسن برگزاری این رویداد دانست و افزود: این رویداد فرصتی برای کشف و پرورش استعدادهای دانشآموزان در حوزههای علمی و فناوری بهشمار میآید.
زرآبادی اظهار کرد: بالغ بر ۱۰۰ تیم در این مسابقات با یکدیگر به رقابت میپردازند که طبق برنامهریزی انجامشده، به برگزیدگان این رقابتها جوایز ارزندهای اهدا خواهد شد تا انگیزه بیشتری برای حضور و تلاش در این زمینه برای شرکتکنندگان فراهم شود.
به گزارش ایسنا، هدف از برگزاری این مسابقه شناسایی استعدادهای دانشآموزان، بروز خلاقیتهای آنان، استفاده از تجربههای یکدیگر و در نهایت فراهم کردن یک محیط پرنشاط و متنوع برای دانشآموزان بوده است که جهاد دانشگاهی بر اساس رسالت اجتماعی خود مجری این رویداد در سطح مدارس شهر قزوین شد.
انتهای پیام
نظرات