• سه‌شنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۳ / ۲۲:۳۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403082922039
  • خبرنگار : 51009

محمدرضا سنگری

کربلا نه برای دیروز و امروز بلکه برای فردا است

کربلا نه برای دیروز و امروز بلکه برای فردا است
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان یک پژوهشگر دینی گفت: با گذر زمان مطالعه و شناخت کربلا تبدیل به یک نیاز جدی برای ما می‌شود. کربلا برای دیروز و امروز نیست برای فردا است و همین فردایی که ما منتظرش هستیم با محوریت کربلا شکل خواهد گرفت.

محمدرضا سنگری امروز (سه‌شنبه  ۲۹ آبان ماه) در آیین اختتامیه سوگواره آبروی آب که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه حسینیه اعظم زنجان خیمه ۶۳ عاشورا است، اظهار کرد: در کربلا ۵۲ خیمه بوده است که این خیمه‌ها مانند کندوی عسل سامان پیدا کرده بود.

وی با اشاره به اینکه کربلا به عنوان یک اسوه برای همه ما است، بیان کرد: در بین همه چهره‌های تاریخ یک نفر اظهار کرد که من چهره هستم و ایشان ابی‌عبدالله (ع) بوده است.

این پژوهشگر دینی، ماه در آب را عنوان یکی از کتاب‌های خود برشمرد و گفت: این عبارت وصفی است که حضرت ام‌البنین در جمع فرزندان حضرت ابوالفضل (ع) وقتی در مورد واقعه کربلا سخت می‌گوید به ایشان نسبت می‌دهد.

او کتاب ایستاده در قله را از دیگر کتاب‌های خود در مورد حضرت ابوالفضل (ع) عنوان کرد و افزود: در این کتاب از ۳۴ فضیلت حضرت ابوالفضل (ع) یاد شده است.

وی ادامه داد: یکی از این فضیلت‌ها که ۶ امام به آن اشاره کرده است این است که ایشان کلاس پنهان در کربلا داشتند.

پژوهشگر دینی با اشاره به اینکه در کربلا ۶۲ خیمه در ۷ نوع وجود داشته است، بیان کرد: ۱۴۵ نفر اصحاب ابی‌عبدالله در این خیمه‌ها بوده‌اند.

او در ادامه با بیان اینکه برخی از خیمه‌ها خانوادگی بوده‌اند، اظهار کرد: به جز بنی‌هاشم ۷ خانواده دیگر در کربلا حضور داشتند.

سنگری افزود: در بین خیمه‌ها چند خیمه‌ فرماندهی وجود داشته که بزرگ‌ترین خیمه فرماندهی متعلق به حضرت‌ عباس (ع) بوده است‌. حضرت ابوالفضل (ع) در طول ۸ روزی که در کربلا بودند، بنی هاشم را در خیمه خود جمع کرده و به آن‌ها آموزش می‌دادند.

این پژوهشگر دینی با اشاره به اینکه واقعی بودن یکی از ویژگی‌هایی است که حضرت عباس (ع) به یاران خود آموزش می‌داد، عنوان کرد: ایشان متعقد بود که آبرو را حتی در مورد کسانی که در مقابل‌تان اهانت می‌کنند، نگه دارید.

وی با بیان اینکه در کربلا جنگ روانی بیش از جنگ فیزیکی بوده‌ است، اظهار کرد: کسی که از خیمه‌ها محافظت می‌کرد و این جنگ‌های روانی را از بین می‌برد حضرت عباس (ع) بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha