• سه‌شنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403082921733
  • خبرنگار : 71415

کرملین: وضعیت در اوکراین را تحت رصد بسیار نزدیک قرار داده‌ایم

کرملین: وضعیت در اوکراین را تحت رصد بسیار نزدیک قرار داده‌ایم

سخنگوی کرملین تاکید کرد ارتش روسیه بعد از گزارش‌های اخیر درباره قصد کی‌یف برای استفاده از موشک‌های دوربرد برای حمله به خاک روسیه، وضعیت را تحت رصد بسیار نزدیک قرار داده است.

به گزارش ایسنا، «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین در گفتگوی امروز (سه‌شنبه) خود با خبرنگاران در واکنش به گزارش‌های اخیرا منتشر شده در رسانه‌های آمریکایی درباره مجوز واشنگتن به کی‌یف به منظور حملات با موشک‌های دوربرد دریافتی از آمریکا به خاک روسیه تاکید کرد ارتش روسیه وضعیت در اوکراین را تحت رصد بسیار نزدیک قرار داده است.

روزنامه «نیویورک تایمز» آمریکا روز یکشنبه به نقل از منابعی در دولت آمریکا گزارش کرد «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا برای نخستین بار به اوکراین اجازه داده از موشک‌های دوربرد آمریکایی برای حمله به خاک روسیه استفاده کند.

وضعیت تحت نظر است

پسکوف به خبرنگاران گفت: «ارتش و نیروهای مربوطه کشورمان در واکنش به اطلاعات و بیانیه‌هایی که از این بابت منتشر شده، وضعیت را با نهایت توجه تحت رصد گرفته‌اند.»

پسکوف در ادامه این نشست مطبوعاتی اظهار کرد: «عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین تا زمانی که اهداف تعیین شده محقق شوند ادامه پیدا خواهد کرد.»

سخنگوی کرملین در نشستی مطبوعاتی که امروز برگزار کرد با تاکید بر اینکه غرب جنگی را علیه روسیه به راه انداخته، تاکید کرد: «عملیات نظامی ویژه روسیه در ضمن نبردی که از سوی مجموع کشور های غربی به راه افتاده ادامه می‌یابد. ورود پیدا کردن غرب به جنگ در اوکراین نمی‌تواند بر نتیجه عملیات نظامی ویژه ما تاثیر بگذارد.»

پسکوف افزود: «سند مبنایی به روزرسانی شده سیاست روسیه در حوزه بازدارندگی هسته‌ای به موقع منتشر و دستورات مربوطه نیز از پیش صادر شد.  سند امضا شده مربوط به مبنای سیاست رسمی روسیه در حوزه بازدارندگی هسته‌ای باید در روسیه و در خارج از آن به شکل دقیق تحلیل شود. این سند باعث مطابقت مفاد بازدارندگی هسته‌ای روسیه با وضعیت کنونی می‌شود.»

سخنگوی کرملین گفت: «روسیه همواره موضعی مسئولانه و تدابیری را به منظور کاستن از تهدید هسته‌ای اتخاذ کرده است.»

همکاری روسیه با هند بر پایه اعتماد است

پسکوف در ادامه اظهارات امروز خود در یک نشست با موضوع فرصت‌های همکاری بین رسانه‌های روسیه و هند با اشاره به همکاری‌ نظامی کشورش با هند گفت که این همکاری نشانه‌ای خوب بوده که روابط بر پایه اعتماد بین مسکو و دهلی‌نو را نشان می‌دهد.

سخنگوی کرملین ادامه داد: «در درجه اول این همکاری نشانه خوبی از وجود یک خصیصه ویژه در روابط ۲ جانبه ما است. چون تنها کشورهایی با روابط ۲ جانبه نزدیک می‌توانند یک چنین تعامل نظامی عمیقی را داشته باشند. البته ما درباره سامانه‌های بسیار پیچیده و فن‌آوری‌های عالی گفتگو داریم. هر کشوری به دنبال بهترین سامانه‌ها به همراه قیمت‌های ارزان‌تر است. من یک متخصص نیستم و این حوزه تخصص من نیست. اما بدون هیچ تردیدی تاکید می‌کنم که تولیدات ما بهترین هستند و همچنین اینکه تولیدات ما با قیمت‌های مقرون به صرفه عرضه می‌شوند.»

پسکوف خاطرنشان کرد: «مشکلات در روابط روسیه و هند به دلیل فشار آمریکا بروز پیدا کرده اما ۲ کشور آمادگی دارند تا مشترکا راه‌هایی به منظور غلبه بر محدودیت‌های نامشروعی که اعمال کرده، بیابند.»

دیمیتری پسکوف همچنین گفت: روسیه برای روابطش با چین و هند ارزش قائل بوده و هرگز به آنها اینکه چه کاری انجام دهند را دیکته نمی‌کند.
وی افزود: «ما به عنوان دوست دهلی‌نو و دوست پکن، آماده هستیم تا به هر طریق ممکن و مطلوبی به روند عادی‌سازی بین این دو دوست خود کمک کنیم.»

پسکوف تاکید کرد: «آمریکا هند را تحت فشار بی سابقه‌ای از بابت روابطش با روسیه قرار داده اما مسکو اطمینان دارد دهلی‌نو موفق خواهد شد از شر آن خلاص شود.»

پسکوف بیان داشت: «ما به خوبی می دانیم و درک می کنیم که هند با فشار بی سابقه و گاها غیرقابل اغماضی از سوی آمریکا مواجه است. آمریکا به دنبال آن است که به بانک های هند دیکته کند چه کاری انجام دهند و چه کاری انجام ندهند.

بین ما و کره شمالی توافقنامه همکاری وجود دارد

سخنگوی کرملین خاطرنشان کرد روسیه و کره شمالی در حال توسعه همکاری‌های خود در همه زمینه‌های ممکن هستند.

 پسکوف در این نشست بیان کرد: «بین کره شمالی و فدراسیون روسیه توافقنامه برای همکاری، شراکت و مسائل دیگر وجود دارد. ماده چهارم این سند امکان و ضرورت کمک هر کشور به دیگری در صورتی که هدف تجاوز خارجی قرار بگیرد را ذکر می‌کند. بنابراین ما آماده کمک به دوستان کره‌ای خود در دفاع از منافعشان در صورتی که مورد تجاوز قرار بگیرند بوده و آنها نیز به طرزی مشابه برای این مورد نسبت به ما آماده هستند. بنا بر این این توافق مبتنی بر مزایا و کمک ۲ جانبه به نفع مردم ۲ کشور است.»

پسکوف خاطرنشان کرد: «بند کمک‌های نظامی متقابل در معاهده بین روسیه و کره شمالی یک رویه استاندارد بین‌المللی است.»

او نتیجه گیری کرد: «مساله ارتش کره و حضور نیروهای آن در قلمروی ما سوالی است که ارتش ما و وزارت دفاع ما باید به آن پاسخ دهند. ما تلاش داریم در مورد موضوعاتی که مستقیماً با اقدام نظامی مرتبط است صحبت نکنیم زیرا این موضوع در حوزه تخصصی ما قرار ندارد.»

سلاح‌ هسته‌ای، ابزاری برای بازدارندگی

دیمیتری پسکوف در پی امضای سند دکترین هسته‌ای روسیه از سوی ولادیمیر پوتین، تاکید کرد مسکو سلاح‌های هسته‌ای را به عنوان ابزاری برای بازدارندگی در نظر می‌گیرد.

«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه امروز سه شنبه فرمان تایید اصول سیاست رسمی روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای را امضا کرد.

پسکوف خواستار تحلیل عمیق این سند در داخل و خارج روسیه شده و تصریح کرد هر گونه تجاوز علیه روسیه منجر به تلافی‌جویی اجتناب ناپذیر خواهد شد. او بیان کرد: در درجه اول لازم بود اصول خود را با شرایط فعلی مطابقت دهیم و در درجه دوم روسیه همواره سلاح‌های هسته‌ای را به عنوان ابزاری برای بازدارندگی در نظر گرفته که استفاده از آن نیز در صورت وجود اجبار شدید انجام می‌شود.»

پسکوف با بیان اینکه تجاوز هر کشور غیرهسته‌ای با مشارکت یا حمایت یک کشور هسته‌ای علیه روسیه به عنوان حمله مشترکی از جانب آنها تلقی می شود، افزود: «هدف بازدارندگی هسته‌ای اطمینان پیدا کردن از این است که دشمنان بالقوه کشور ما اجتناب ناپذیر بودن تلافی‌جویی ما در صورت تجاوز به روسیه یا متحدانش را درک کنند.

این مقام بلند پایه دولت روسیه افزود: در این سند همچنین در کنار موارد دیگر تصریح شده فدراسیون روسیه حق استفاده از سلاح هسته‌ای را در مواجهه با تجاوزی با تسلیحات متعارف علیه فدراسیون روسیه و یا جمهوری بلاروس به عنوان عضوی از دولت اتحادیه ما، در صورتی که باعث تهدید جدی علیه حاکمیت و یا تمامیت ارضی آنها شود محفوظ می‌داند.»

او تاکید کرد که طبق این دکترین جدید تجاوز احتمالی یک کشور غیر هسته‌ای تحت حمایت یک کشور هسته‌ای علیه روسیه یا بلاروس به عنوان یک حمله مشترک آنها تلقی خواهد شد.

به گفته این سخنگو، روسیه تدابیر لازم و موضع مسئولانه با هدف کاستن از تهدید هسته‌ای و جلوگیری از بدتر شدن روابط بین‌المللی را اتخاذ کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha