نجمه روحی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت فرهنگ کتابخوانی گفت: به مناسبت سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و همزمان با گرامیداشت این رویداد مهم فرهنگی، اقدامات فرهنگی از جمله تقدیر فعالان فرهنگی در سوادکوه شمالی انجام شد.
وی افزود: روشن نگه داشتن چراغ دانایی و آگاهی مردم روستاها، با توسعه و احیای کتابخانههای روستایی که تنها مرکز فرهنگی در روستاها هستند اتفاق خواهد افتاد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه شمالی گفت: با فراهم کردن زیر ساختهای اصلی و اساسی ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاها، مهاجرت معکوس صورت میگیرد و هرچه امکانات و تجهیزات فرهنگی در روستاها رونق داشته باشد، جمعیت ساکن در روستاها افزایش مییابد و جوانان با راه اندازی کسب و کارهای روستایی و مشاغل خانگی، تصمیم به تشکیل خانواده داده و فرزندانشان را در همان روستا پرورش میدهند و در نتیجه معضل روند پیری جمعیت در شهرستان بتدریج حل خواهد شد.
روحی گفت: همچنین با برپایی بازارچه صنایع دستی و سنتی زنان روستاها، توسعه گردشگری در روستاها نیز رقم خواهد خورد.
وی افزود: در جهت تقویت فرهنگ مطالعه و تشویق و ترغیب کودکان و نوجوانان و خانوادههای روستای فرامرز کلا به امر کتابخوانی، اقدامات موثری انجام شده است.
روحی افزود: در راستای برنامههای هفته کتاب، در بازدیدی که از این کتابخانه روستایی انجام شد، از نزدیک در جریان کمیت و کیفیت کتابهای موجود این کتابخانه قرار گرفتیم و مسئول این کتابخانه نیز مسائل و مشکلات موجود در مسیر توسعه و پیشرفت این واحد فرهنگی را با این مسئول فرهنگی شهرستان در میان گذاشت.
رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان گفت: رسیدگی به مشکلات و اقدام به رفع آن در حوزه کتاب در دستور کار قرار دارد.
در همین راستا حمیده لاغری بانوی فعال فرهنگی حوزه کتاب و مسئول این کتابخانه روستایی در روستای فرامرزکلا با اشاره به اهمیت حوزه کتاب از کتابخانهها بهعنوان پایگاه فرهنگی و اجتماعی برای بانوان و کودکان روستایی یاد کرد و افزود: حدود ۳۰۰۰ جلد کتاب در این کتابخانه موجود است.
وی گفت: به دلیل کمی وسعت کتابخانه و فشرده بودن در قفسه کتابها، علاوه بر اینکه کتابها در حال فرسودگی است، مردم این روستا نیز برای پیدا کردن کتاب مورد نظرشان از بین این همه کتابهای فشرده شده با مشکل مواجه میشوند لذا رغبت مطالعه کردن آنان ضعیف و آن شور و اشتیاق آمدن به کتابخانه برای کتابخوانی را نیز از دست میدهند.
این بانوی فرهنگی خواستار رسیدگی و بهبود وضعیت فرهنگی بویژه توجه و عنایت به امر احیای این کتابخانه روستایی شد و افزود: در کنار امانت دادن کتابها به کودکان و نوجوانان و خانمهای خانهدار روستا، هم به صورت حضور مردم در این کتابخانه و هم امانت دهی در درب خانوارهای روستایی، محصولات صنایع دستی و غذایی بومی و سنتی از توانمندی های مادران و زنان این روستا، بصورت نمایشگاهی در این کتابخانه در معرض دید عموم مردم و گردشگران قرار دارد.
وی افزود: به دلیل مناسب نبودن مکان عرضه این تولیدات در کنار فعالیتههای فرهنگی، میل و رغبت زنان روستا برای تولیدات کمی و کیفی کم شده است و منجر به کم رنگ شدن حضور گردشگران در این روستا نیز شده است.
انتهای پیام
نظرات