نصرالله ابراهیمی امروز سهشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ گفت: نشست تخصصی تازههای باستانشناسی بر کرانههای خلیجفارس با هدف اهمیت این پهنه آبی ارزشمند در حوزه باستانشناسی و تاریخ در ادوار مختلف تاریخی برگزار شد.
معاون میراثفرهنگی استان بوشهر افزود: تازههای باستانشناسی و یافتههای جدید پژوهشهای باستانشناسی در طول سواحل، کرانه و پس کرانههای خلیجفارس، موضوع بحث نشست بود و با محوریت پژوهشهای جدید باستانشناسی محوطه تاریخی ریشهر که یکی از قدیمیترین محوطههای تاریخی در کرانه خلیجفارس بود ادامه یافت.
او اضافه کرد: این اثر تاریخی دوازدهمین اثر ثبتی ایران در فهرست آثار ملی بوده که به تازگی توسط دکتر رجبی سرپرست هیئت باستانشناسی گمانهزنی شده و این مهم به منظور تعیین عرصه و حریم این محوطه انجام شده است.
ابراهیمی تصریح کرد: در این نشست در خصوص اهمیت خلیجفارس و محوطههای تاریخی در کرانهها و پس کرانه خلیجفارس نکاتی بیان شد و همچنین به تاریخ ریشهر و لیان، و اهمیت آن در دوره ایلامی در شبه جزیره بوشهر اشاره شد.
به گزارش ایسنا، معاون میراثفرهنگی استان بوشهر بیان کرد: از دیگر موضوعات ارائه شده در این نشست در خصوص زمینشناسی ریشهر و شبه جزیره بوشهر بود و در ادامه نقش محوطه تاریخی ریشهر از هزاره پنجم پیش از میلاد تا دوره معاصر و نیز یافتههای بدست آمده حاصل از گمانهزنیهای این محوطه توضیحاتی ارائه و مقرر شد که کمیته راهبری پژوهشهای باستانشناسی و تاریخ، میراث ناملموس، معماری خلیجفارس، معماری دستکند و میراث آب و نیز موضوعات اجتماعی و فرهنگی خلیجفارس تشکیل و به طور فصلی و با استفاده از تجربیات پژوهشگران برگزار شود.
انتهای پیام
نظرات