کشت زعفران یکی از بهترین انتخاب ها برای کشاورزان است. کشاورزان و علاقهمندان به پروش زعفران به خوبی میدانند که این گیاه علاوه بر کم آب بر بودن و سازگاری بالا به هزینه زیادی نیاز ندارد در واقع برای کشت زعفران فقط سال اول به سرمایه اولیه نیاز است به این معنا که فقط یکسال فرآیند کشت انجام می شود و تا هفت سال بعد مزرعه گل میدهد و زعفران برداشت می شود.
در حال حاضر استان اردبیل دارای ۸۵ هکتار مزرعه زعفران بوده که برداشت محصول از آنها شروع شده و تا اواسط آذرماه ادامه خواهد داشت.
انتظار میرود در سال جاری بالغ بر ۲۰۰ کیلوگرم زعفران خشک برداشت و جهت مصرف به بازارهای داخل و خارج استان ارسال شود.
با عنایت به توسعه مزارع جدید در سال جاری میزان برداشت در سالهای آتی به نسبت زیادتر هم خواهد بود.
تغییر الگوی کشت و توسعه محصولات کم آب بر خصوصا گیاهان دارویی از برنامه های جهاد کشاورزی با توجه به آب و هوای منطقه می باشد.
با شروع زمان برداشت زعفران از مزارع گیاهان دارویی زمینه اشتغال بیش از ۲۰۰ نفر فراهم شده است.
زعفران به دلیل طعم، رنگ و خواص بی نظیر و عالی که دارد در بسیار از صنایع خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد.
جدای از این که زعفران خود به تنهایی به عنوان گیاه دارویی شناخته میشود، در تهیه دارو نیز استفاده زیادی دارد.
به طور کلی از زعفران در طبخ غذا و آشپزی، شیرینی پزی، دارویی، نوشیدنی و … استفاده میشود.
انتهای پیام
نظرات