در راستای اجرای پنجمین دوره از طرح توانمندسازی «صدف» با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پارک فناوری پردیس در لرستان ۲۸ آبانماه کارگاه آموزشی کارآفرینی و طراحی مسیر شغلی برگزار شد.
این کارگاه آموزشی با حضور دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی جویای کار و علاقمندان به کارآفرینی در محل سالن اجتماعات جهاددانشگاهی واحد لرستان برگزار و شرکتکنندگان با نحوه فعالیت در حوزه کارآفرینی و مراحل مختلف آن آشنا شدند.
طاهره پاکزاد، از کارآفرینان موفق در لرستان در این کارگاه آموزشی شناخت کلی از خود را لازمه ورود به کارآفرینی دانست و گفت: هر کس میخواهد به عرصه کارآفرینی وارد شود در قدم اول باید به یک شناخت کلی از علایق و سلایق شغلی خودش برسد.
وی با اشاره به پارهای از دغدغهها در مسیر شروع کارآفرینی، افزود: مشاغل بر سه نوع هستند و دولتی، غیردولتی و کارآفرینی را شامل میشود که هر فردی ممکن است به یکی از این نوع مشاغل علاقه داشته باشد اینکه چه شغلی را انتخاب میکنیم خیلی مهم است.
این کارآفرین لرستانی، ایده و روحیه را در کارآفرینی مهم دانست و اضافه کرد: تفاوتی بین شغلها وجود ندارد و هیچ شغلی بر شغل دیگر ارجعیت ندارد فقط مشاغل مختلف تفاوتهایی با هم دارند.
پاکزاد با بیان اینکه ایدهپردازی یکی از الزامات کارآفرینی است اما هر ایدهای هم منجر به کارآفرینی نمیشود، لذا کارآفرین شخصی است که بتواند ایده و کار را به اجرا برساند، افزود: کسی که میخواهد کارآفرین شود باید روحیه کارآفرینی داشته باشد و این روحیه را در خود احساس کند، کارآفرین باید توانمندیهای خود را بشناسد، آنها را بشمارد و به صورت کتبی آنها را ردیف و بنویسد کمااینکه چرایی انتخاب شغل نیز خیلی مهم است و مسیر شغلی شما را همین چرایی تعیین میکند.
این مدرس کارآفرینی با بیان اینکه قدرت چالشپذیری هم برای کارآفرین مهم است چراکه او باید بتواند چالشها را پیدا و آنها را حل کند، گفت: یک کارآفرین باید از قدرت ریسکپذیری بالایی برخوردار باشد قدرت حل چالش را داشته باشد نه اینکه چالش را مشکل فرض کند.
این کارآفرین لرستانی با بیان اینکه برگزاری این کارگاه آموزشی باعث میشود علاقمندان به کارآفرینی با مشکلات و چالشهای مسیر کارآفرینی و نقاط قوتی که شخص با وجود همه مشکلات بتواند یک فرصت شغلی را برای خودش ایجاد کند، آشنا شوند، ادامه داد: تداوم و حفظ کارآفرینی از خود کارآفرینی مهمتر است.
وی قدرت تیمسازی را یک خصوصیت مهم برای کارآفرین دانست و ادامه داد: کارآفرینی متشکل از یک تیم است که کارکنان دولت، کارکنان بانکها، بازاریان و خریداران اعضای این تیم هستند پس کارآفرین باید مواظب باشد این تیم به هم نخورد.
پاکزاد با تأکید بر اینکه کارآفرین باید تلاش کند تکبُعدی فکر و عمل نکند بلکه چندوجهی فکر و عمل کند و وقتی با یک مسئله و چالش مواجه میشود تنها به راهحل فکر نکند بلکه همه چیز را همه جانبه بررسی کند، اظهار کرد: یک کارآفرین باید پشتکار و هوش بالا داشته باشد و سریع از میدان خارج نشود.
انتهای پیام
نظرات