• دوشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403082820711
  • خبرنگار : 51000

نهایی شدن مطالعات ساخت ۱۲ سد در سیستان و بلوچستان

نهایی شدن مطالعات ساخت ۱۲ سد در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان رئیس دفتر بهره برداری شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: به منظور کنترل و جلوگیری از هدر رفت حجم زیادی از روان آبها و سیلابهای فصلی در سیستان وبلوچستان، ساخت ۱۲ سد در استان نهایی شده است.

صالح شاه تقی در گفت و گو با ایسنا، افزود: باران‌های فصلی فرصتی مناسب برای تقویت سفره‌های زیرزمینی آب در استان بوده که خشکسالی‌های چندین ساله را تجربه کرده است.

وی گفت: بر حسب نیاز مناطق مختلف احداث سدهای تغذیه ای و مخزنی در دستور کار است.

وی افزود: با احداث‌ سدهای تغذیه‌ای سفره‌های آبهای زیرزمینی و همچنین آبهای قنوات و چاهای کشاورزی مناطق تقویت و کشاورزی رونق می‌گیرد و با احداث سدهای مخزنی علاوه بر تامین آب برای زمین‌های کشاورزی پایین دست این گونه سدها آب شرب مناطق نزدیک به سدها و همچنین‌بخش صنعت نیز تامین خواهد شد.

رئیس دفتر بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای سیستان وبلوچستان همچنین گفت: یکی از سدهای تغذیه‌ای که بر روی رودخانه شورو و کورین احداث‌ شده سد گلوگاه است که طول آن یک‌کیلومتر و ارتفاع تاج ۲۳ متر و عرض ۱۲۶ متر است که می تواند ۷۵ میلیون متر مکعب آب را در سالهای پر آب ذخیره کند.

وی افزود: هم اکنون در سطح استان ۷ سد مخزنی و حدود ۲۰ سد تغذیه‌ای وجود دارد.

صالح شاه تقی همچنین‌ تصریح کرد: سدهای مخزنی حدود ۲ میلیارد مترمکعب و سدهای تغذیه ای هم حدود ۳۰ میلیون متر مکعب توان ذخیره سازی آب دارند.

مدیر منابع آب زاهدان هم با اشاره به ضرورت تغذیه سفره آبهای زیر زمینی حوزه آبریز زاهدان گفت: ساخت سدهای تغذیه بهترین راهکار برای این امر هستند.

دهمره گفت: هدف از احداث‌ سدهای تغذیه افزایش سفره‌های آبهای زیرزمینی، بهبود کیفیت و جلوگیری از شور شدن آبهای زیرزمینی است.

وی بیان کرد: هم اکنون برای تقویت سفره آبهای حوزه آبریز زاهدان و میرجاوه ۳ سد گلوگاه احداث‌ شده‌اند که برای کنترل سیلاب نقش بسیار مهمی دارند.

دهمره همچنین افزود: این سدها بیش از ۸۳ میلیون متر مکعب آب را می‌توانند ذخیره‌سازی کنند تا با جذب در زمین موجب تقویت آب چاه‌های کشاورزی و قنوات شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۰۱:۰۹

سلام و خدا قوت، کاش ساخت سد راپچ زرآباد هرچه زودتر شروع می شد، زرآباد هندوستانه ایران،

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۰۴:۰۱

باید سال ها قبل سد احداث میشده حداقل جمع اوری وهدایت سیلاب ها

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۰۷:۱۹

اینقدری که سیلابها به وجود میاد و همه واریز به دریا میشه و هیچ طرحی برای مانع هدر رفت ها پیاده نمیکنن و هم میتونن از خشکسالی و هم تامین برق مناطق محروم و کشوری کمک کنن خیلی وقته مدیریت بحران حتی دستور سد سازی رو نداده ما حجم عظیم ابی رو از دست میدیم

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۰۷:۳۲

تصمیمات درست و به نفع کل کشور ، جایی که هدر آب زیاد است باید مطالعه شود و سد ساخته شود

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۱۲

هروقت ماهی را آز آب بگیری تازه هست ان شاالله هرچه زودتر تأمین بودجه بشود و سدها ساخته بشود در این صورت هیچ احتیاجی به ابشرین کن ندارند

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۱۳

عالیه درود بر مردم نیکونهاد و زحمتکشیده سیستان وبلوچستان عزیز 🌹💐💐🙏💐🌹🌹💐💐💐💐💐💐💐💐💐

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۳۰ ۰۰:۲۱

کار بسیار خوبی هست ولی بشرطی که سد ها مرتب لایه روبی بشن در غیر این صورت آب ها آبها بیشتر هدر میشن و تبخیر میش