به گزارش ایسنا، روسای ارتش توصیه کردند که اسرائیل در صورت تمایل به توافق تبادل اسرا با حماس، در مواضع خود در خصوص خروج از غزه و پایان دادن به جنگ انعطافپذیر باشد؛ چیزی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر تاکنون آن را رد کرده است.
به نوشته روزنامه یدیعوت آحارونوت، تلاشی از جانب اسرائیل برای آغاز یک معامله یا بررسی ایدههایی برای خروج از بن بست وجود دارد و یکشنبه شب نتانیاهو جلسهای را درباره موضوع اسرای صهیونیست با حضور «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ، «گدعون ساعر» وزیر خارجه، «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی، «ران درمر» وزیر امور راهبردی و «ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی برگزار کرد.
این روزنامه عبری توضیح داد: برآوردهای فرماندهان امنیتی این است که ۵۱ اسیر از مجموع ۱۰۱ اسیر زنده هستند.
این روزنامه نوشت: فرماندهان امنیتی معتقدند انعطاف نشان ندادن در موضع اسرائیل یعنی چشم پوشی از زندگی بقیه اسیرانی که در قید حیات هستند.
به نوشته این روزنامه، فرماندهان امنیتی متقاعد شدهاند جنبش مقاومت اسلامی (حماس) هرگز در مذاکرات از بحث پایان دادن به جنگ و عقبنشینی ارتش از غزه عقبنشینی نخواهد کرد.
این روزنامه افزود: تلاش فرماندهان سیستمهای امنیتی تحریک پرونده اسرا از سر ترس و نگرانیشان درباره سرنوشت باقی اسرای زنده اسرائیلی است.
همچنین کانال ۱۳ عبری روز یکشنبه گزارش داد «دیوید بارنیا» رئیس موساد پیشنهادات جدیدی برای آتشبس در غزه در جریان نشست با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر ة رژیم صهیونیستی ارائه کرده است.
کانال ۱۳ عبری به نقل از یک منبع ارشد امنیتی گزارش داد: «این نشست در سایه مخالفت حماس با پیشنهادهای فعلی ارائه شده برگزار شد که باعث گردید سرویسهای امنیتی پیشنهادهای جدیدی را آماده کنند که در طول بحث بررسی میشود.»
اطلاعات مربوط به تعیین زمان برای مذاکرات مجدد ممکن است به دلیل فصل زمستان و نگرانی از بابت زنده ماندن اسرای اسرائیلی باشد. علاوه بر این تحولات منطقهای و پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات آمریکا مزید بر علت شده است.
ترامپ با ارسال پیامهایی گفته میخواهد اسرای اسرائیلی قبل از ورود او به کاخ سفید در ژانویه آزاد شوند.
اما دولت «جو بایدن» معتقد است که شانس دستیابی به توافق قبل از آن تاریخ زیاد نیست. این احتمال وجود دارد که نتانیاهو اکنون توافق را ترجیح دهد، زیرا میترسد ترامپ او را مجبور به پایان دادن به جنگ کند.
در مورد این موضوع با «رونن بار»، رئیس شین بت با حضور سرلشکر «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش و دیوید بارنیا، رئیس موساد و همچنین با یسرائیل کاتس، وزیر جنگ اسرائیل گفتوگو شده است.
بر اساس این گزارش، تمامی احتمالات در حال بررسی است که اسرائیل چگونه میتواند به این معامله شتاب بیشتری بدهد. اما این ابتدا به تصمیمات اسرائیل نیاز دارد.
در اراضی اشغالی این درک وجود دارد حماس از چیزی کمتر از توقف جنگ و عقبنشینی کامل از نوار غزه کوتاه نخواهد آمد.
پیشتر یسرائیل کاتس روز یکشنبه در جریان بازدید از مقر فرماندهی اسرا در ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که بازگشت اسرا و مفقودین «مهمترین هدف اخلاقی» اولویتهای جنگ نسل کشی است که صهیونیستها در نوار غزه به راه انداختهاند.
در هفتههای گذشته دولت نتانیاهو در آستانه حرکت به سمت توافقی کوتاه شامل توافقی جزئی آتشبس و تبادل تعداد معدودی از اسیران بود.
این در حالی است که حماس هرگونه توافقی که شامل آتشبس و عقبنشینی اشغالگران از غزه نباشد و اجازه ورود بیقید و شرط کمکها و بازگشت آوارگان به منازلشان را ندهد، رد میکند.
در اواخر اکتبر، شرکت رادیو و تلویزیون این رژیم گزارش داد که «رونن بار» یک پیشنهاد توافقی را به شورای وزیران ارائه کرد که شامل آتشبس محدود، تبادل اسرای فلسطینی در ازای آزادی اسرای صهیونیست بدون خروج ارتش از نوار غزه بود.
در همین دوره، «سامی ابوزهری»، از اعضای حماس در مصاحبه با الجزیره گفت که اسرائیل و ایالات متحده نمیخواهند به هیچ توافقی برای توقف جنگ دست یابند و فقط میخواهند اسرا را بازگردانند و به تجاوزات ادامه دهند.
در مورد واسطهها، قطر از تعلیق میانجیگری خبر داده است، اما علیرغم اعلام این خبر، در پشت صحنه مداخله میکند. مصریها نیز در تصویر هستند. این در حالی است که اسرائیل باید بررسی کند که آیا میخواهد به ترکیهایها اجازه دهد در تلاشهای میانجیگری شرکت کنند یا خیر.
پس از آنکه شبکه خبری «کان» مدعی شد تعدادی از رهبران حماس قطر را به مقصد ترکیه ترک کردند، منابع اسرائیلی به جروزالم پست گفتند که ترکیه نمیتواند میانجی در معامله تبادل اسرا در غزه باشد.
یکی از این منابع به این روزنامه گفت: من از میانجیگری ترکیه اطلاعی ندارم و فکر نمیکنم امکان مشارکت وجود داشته باشد.
تاکنون قطر به همراه مصر میانجی اصلی در دستیابی به توافق برای آزادی اسیران باقی مانده همراه با کمک ایالات متحده بود.
انتهای پیام
نظرات