مرتضی یوسفی، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: گرچه جمعیت صالحآباد در آخرین سرشماری که سال ۹۵ انجام شد ۴۳ هزار نفر بود، اما اکنون به بیش از ۵۳ هزار نفر رسیده است، علاوه بر این آمار فاقدین شناسنامه بسیار زیاد است.
وی با اشاره به اینکه چون صالحآباد شهرستان مرزی است این مشکل سالهاست که در منطقه وجود دارد، گفت: طی ۳ تا ۴ سال گذشته با همکاری نیروهای امنیتی و اعضاء شورای تأمین شهرستان اقدامات خوبی برای تعیین تکلیف افراد فاقد شناسنامه انجام شده است.
معاون فرماندار صالحآباد با بیان اینکه اشتغال و معیشت این افراد که در شهرستان ارتزاق و زندگی میکنند نیاز به پیگیری دارد، اظهار کرد: یکی از نارضایتیهای جدی حضور افراد فاقد شناسنامه در شهرستان بود، از سویی چون فرایندی که یک فرد برای گرفتن شناسنامه باید طی میکرد زمان بر بود با پیگیریهای صورت گرفته تیمی در شهرستان مستقر شدند و بررسیهای لازم در خصوص افراد فاقد شناسنامه صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه با تحقیقات محلی و استعلاماتی که اخذ شد بخش عمدهای از افراد فاقد شناسنامه تعیین تکلیف شدند که رضایتمندی بسیاری به همراه داشت، بیان کرد: افرادی داریم که ۴۵ سال در شهرستان ساکن هستند ولی فاقد شناسنامهاند.
یوسفی با اعلام اینکه تعیین تکلیف تمامی این افراد زمان میبرد و کار یک یا دو روز نیست، گفت: چون این افراد فاقد شناسنامه هستند عملاً از بسیاری خدمات و امکانات نمیتوانند استفاده کنند اما غیررسمی میگیرند به عنوان مثال آرد مورد نیاز بر اساس جمعیت به شهرستان اختصاص پیدا میکنند در حالی که این افراد در آمار جمعیت نیستند ولی مصرف میکنند.
مشکلات روستاها حادتر است
وی در ادامه با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد جمعیت شهرستان در روستاها مستقر هستند، مشکلات روستاها را حادتر دانست و افزود: طی چند سال اخیر بیشتر به زیرساختها توجه شد، اما هنوز مشکلاتی وجود دارد.
معاون فرماندار صالحآباد گفت: چون اداره بنیاد مسکن در شهرستان نداشتیم و از سویی حجم اعتراضات بسیار بود یکی از پیگیریهای جدی استقرار این اداره بود که از ابتدای امسال نیروهای مورد نیاز این اداره جذب و در مهرماه نیز مدیر شهرستان معرفی شد.
وی میزان برخورداری شهرستان صالحآباد در اجرای طرحهای هادی در سطح استان را بسیار پائین و کمتر از ۲۰ درصد اعلام کرد و افزود: با پیگیریهای صورت گرفته اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.
یوسفی با اشاره به اینکه امسال از سوی اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بالاترین میزان قیر استان به این شهرستان اختصاص داده شد، خاطرنشان کرد: برای بازنگری و تخصیص قیر نیازمند اعتبارات ویژه هستیم.
وی با اعلام اینکه هرچند کار دارد انجام میشود اما عقب ماندگی صالحآباد مشهود است، اذعان کرد: در حوزه اجرای طرحهای هادی بسیار فقیر هستیم.
نبود هیچ واحد تولیدی و صنعتی عامل بالا بودن نرخ بیکاری
معاون فرماندار صالحآباد در ادامه نبود هیچ واحد تولیدی و صنعتی را عامل بالا بودن نرخ بیکاری در شهرستان دانست و افزود: طی ۲تا ۳ سال چند سرمایهگذار برای واحد تولیدی کوچک جذب کردیم و از محل اعتبارات اشتغال در اختیار فرمانداری به آنها کمک شد ولی همه اینها اقدامات کوچکی هستند که در مقابل قشر بیکار اصلاً به چشم نمیآید.
وی با بیان اینکه بسیاری به دلیل بیکاری اقدام به مهاجرت کرده و یا به سمت کلاهبرداریهای اینترنتی رفتهاند، گفت: متأسفانه صالحآباد در کشور در این خصوص شناخته شده است.
یوسفی دلیل این آسیبها را بیکاری و نبود اشتغال دانست و افزود: یکی دیگر از مهمترین مشکلات شهرستان صالحآباد مباحث فرهنگی است. علیرغم اینکه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی متولی مباحث فرهنگی هستند اما هنوز در شهرستان مستقر نشدهاند.
وی گفت: متأسفانه حضور مسئولان این ادارات در شهرستان بسیار کمرنگ است از سویی پیگیریهایی برای استقرار اداره فرهنگ و ارشاد شد که به نتیجه نرسیدیم و برای اداره تبلیغات اسلامی هم گرچه یک نفر در منطقه مستقر شده ولی از سوی اداره کل سازمان تبلیغات اسلامی هیچ اقدامی برای زدن ابلاغ وی انجام نشده و خود شهرستان حق و حقوقات را پرداخت میکند.
آمار آسیبهای اجتماعی در شهرستان بسیار بالا است
معاون فرماندار صالحآباد آمار آسیبهای اجتماعی را در شهرستان به خصوص طلاق، نزاع و جرائم سایبری بسیار بالا دانست و اظهار کرد: در همین راستا کارگروهی در شهرستان برای آسیبهای اجتماعی با حضور امام جمعه، اعضاء شورای تأمین و ... تشکیل شده و حتی برای یکی از روحانیون شهرستان ابلاغی زدهایم و در هفته دو جلسه آسیبهای اجتماعی مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه شهرستان وضعیت مناسبی ندارد و باید فکری برای آسیبهای اجتماعی برداشته شود، افزود: باتوجه به تغییر و تحولاتی که در شهرستان انجام میشود انتظار داریم یکی از دغدغههای مهم مسئولی که برای شهرستان معرفی میشود توجه به آسیبهای اجتماعی و موضوعات فرهنگی باشد وگرنه در آینده نزدیک مشکلات جدی خواهیم داشت.
یوسفی با بیان اینکه وضعیت خوبی در شهرستان نداریم، اذعان کرد: حتی اگر تمامی زیرساختهای آب، برق و گاز را بیاوریم ولی اگر در حوزه آسیبهای اجتماعی اقدامی نشود قطعاً تبدیل به آسیب خواهند شد.
وی با اعلام اینکه برخی ادارات در قالب نمایندگی هستند و چارت رسمی ندارند، گفت: به عنوان مثال جهاد کشاورزی از ۴۵ سال قبل در این شهرستان اداره دارد ولی چارت سازمانی ندارد، همچنین رئیس اداره ورزش و جوانان معاون یکی از شهرستانهای دیگر است.
معاون فرماندار صالحآباد عدم استقرار ادارات را از مهمترین مشکلات دیگر شهرستان دانست و افزود: هرچند در شهرستان راهداری داریم ولی چارت ندارد و در سطح راهدارخانه است.
صالحآباد نیازمند نگاه ویژه مسئولان استان
وی با تأکید بر اینکه شهرستان صالحآباد نیازمند نگاه ویژه مسئولان استان است، گفت: با توجه به اینکه شهرستان صالحآباد محرومترین شهرستان استان است نیاز داریم که به نسبت یک شهرستان برخوردارتر متفاوت دیده شود.
یوسفی با بیان اینکه ملاک ارائه خدمات بر اساس جمعیت هست در صورتی که جمعیت شهرستان از سال ۹۵ تاکنون افزایش بسیاری داشته است، افزود: شهرستان صالحآباد ۹۱ روستا و تایباد ۳۰ روستا دارد و عملاً محرومیت ما با تایباد متفاوت است، اما خدمات نیز متفاوت هستند.
وی با بیان اینکه صالحآباد سال ۱۳۹۷ از تربتجام جدا و به شهرستان ارتقاء یافته است، اذعان کرد: علیرغم اینکه صالحآباد به شهرستان ارتقاء یافته اما در بسیاری از زیرساختها با محرومیت شدید مواجه است.
شهرستان صالحآباد با بیش از ۵۳ هزار نفر جمعیت تلفیقی مرکب از اهل سنت و اهل تشیع و ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای ترکمنستان و افغانستان در ۲۵۱ کیلومتری جنوب شرق مشهد قرار دارد.
۱۰ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن شهرهای صالحآباد و جنتآباد هستند و بقیه نیز با کشاورزی دیم در ۹۱ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار زندگی میکنند.
انتهای پیام
نظرات