• یکشنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1403082719481
  • خبرنگار : 50136

کوک نوای کوچ‌روها با رونق گردشگری عشایر

کوک نوای کوچ‌روها با رونق گردشگری عشایر

ایسنا/آذربایجان غربی آذربایجان غربی سرزمین فرصت‌ها و ظرفیت‌هاست که یکی از این ظرفیت‌ها وجود عشایر است. این استان با داشتن ۱۲ ایل و بیش از یک میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار زیست بوم عشایری این ظرفیت را دارد که جزو استانهای سرآمد در رونق گردشگری عشایر باشد. 

در واقع می توان گردشگری عشایر را یکی از سبک‌های گردشگری در قلمرو عشایر با هدف مشاهده سبک زندگی اقوام و مردمان بومی دانست. 

برگزاری کمپ‌ها و تورهای عشایری طرفداران زیادی بین گردشگران داخلی و خارجی دارد؛ سپری کردن یک روز در محیط عشایری، تاثیر محیط طبیعی ایلات بر روحیه گردشگران، آشنایی با آداب و رسوم عشایر فرصتی بی‌بدیل هم برای گردشگران و سوی دیگر بستری برای رونق درآمد برای عشایر است. 

کوک نوای کوچ‌روها با رونق گردشگری عشایر

آذربایجان غربی از استان‌های عشایرخیز کشور است

مدیرکل عشایر آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به پتانسیل‌های عشایر استان افزود: براساس ارزیابی سازمان امور عشایر کشور، استان با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد جزو ۴ استان عشایرخیز کشور است. 

علی ناجی اظهار کرد: از ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار عرصه مرتعی و ییلاقی استان، یک میلیون و ۶۵۰ هزار قلمرو و زیست بوم عشایر استان ماست. 

وی با اشاره به وجود نزدیک به ۲۰ هزار خانوار عشایری در استان، اظهار کرد: یک صدهزار نفر جمعیت عشایری در قالب ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل در تمامی شهرستانها بجز تکاب پراکنده هستند. 

مدیرکل عشایر استان با بیان اینکه هزار کیلومتر ایل راه عشایری در ییلاقات عشایری استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: ۳۳۶ قشلاق عشایری و همچنین ۲ قطب ییلاقی چالدران و شاهین دژ نیز در استان وجود دارد.  

وی با اشاره به اهمیت توجه به اجرای طرح گردشگری و بوم گردی عشایر و پرداخت تسهیلات بانکی در راستای اجرای طرح گردشگری افزود: طی سال گذشته ۹۴ میلیارد تومان و امسال نیز ۶۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مصوب شده است. 

شناسایی قطب گردشگری عشایری در خوی

ناجی با اشاره به شناسایی قطب گردشگری عشایری در «آغبلاغ» شهرستان خوی افزود: اقدامات خوبی در راستای ایجاد بوم‌گردی‌های عشایر شروع شده و با توجه به وجود چشم‌اندازها در قشلاق و ییلاقات به خصوص در منطقه قطور و جاده ابریشم، این مناطق ظرفیت خوبی برای رونق بوم گردشگری عشایری محسوب می‌شوند.

کوک نوای کوچ‌روها با رونق گردشگری عشایر

آذربایجان غربی دارای پتانسیل زیادی در حوزه گردشگری عشایری است

رضا حیدری، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه گردشگری عشایر در کشورهایی که دارای پیشینه تاریخی، آب و هوای و جغرافیای متنوع و دارای ظرفیت عشایری از جمله ییلاق، قشلاق هستند مورد توجه است، افزود: گردشگری عشایر در ایران و آذربایجان غربی مورد توجه علاقه‌مندان به این حوزه توسط گردشگری داخلی و خارجی است. 

وی با بیان اینکه گردشگری عشایر، یادآور گذشتگان و زندگی سنتی است، گفت: با گسترش شهرنشینی، حتی شنیدن صدای حیوانات و خروس برای بسیاری از مردم جالب و شگفت انگیز است. 

حیدری گفت: امر ییلاق و  قشلاق از جمله موضوعاتی است که همواره بین ایرانیان رواج داشته و برای پیدا کردن منابع کشاورزی و دامداری، در مناطق گرمسیر و سردسیر حرکت می‌کردند. 

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان ادامه داد: امروزه با رشد و توسعه شهرنشینی همچنان این امر ییلاق و قشلاق کردن توسط مردم ادامه دارد که به طور نمونه در شهر ارومیه افرادی که باغچه‌هایی دارند ییلاق و قشلاق می‌کنند و از فضای گرم تابستان به باغات می‌روند. 

حیدری ادامه داد: استان پتانسیل زیادی در گردشگری عشایری دارد و ایلات مختلف از  ایل جلالی و میلان و...ایلات مختلف در استان به امر ییلاق و قشلاق می‌پردازند.
 
وی با اشاره به اهمیت و توجه به گردشگری عشایری در استان،گفت: در این راستا در جشنواره‌های مختلف با برپایی سیاه چادر عشایری، داشته‌های عشایر اعم از تولیدات صنایع دستی، پخت انواع غذاها، ساچ‌ها و نان‌های سنتی برای دید علاقه‌مندان به نمایش گذاشته می‌شود و این روند ادامه‌دار خواهد بود.

به گزارش ایسنا، در دنیای امروز و عصر دیجیتال، آداب و رسوم و سنتها کمرنگ شده است 
از طرفی امروزه زندگی عشایر نیز با گذر زمان به زندگی شهری شباهت یافته اما می‌توان با توجه به گردشگری عشایر و پیوند گروههای اجتماعی مختلف با این سبک زندگی و آشنایی با سنن آنها علاوه بر ترویج این نوع از گردشگری، به حفظ این سبک زندگی سنتی کمک شایانی کرد. 

در این راستا برگزاری تورهای گردشگری عشایری فرصتی برای تقویت قدرت اقتصادی اقوام کوچ نشین، معرفی تولیدات عشایر و جلوگیری از بین رفتن خرده فرهنگها است. 

البته که لازمه این امر توجه مسئولین به این حوزه  با گسترش برگزاری تورهای گردشگری به مناطق عشایری با هدف معرفی سبک زندگی عشایر و توجه به زیرساختهای مناطق ایلاتی و عشایری است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha