به گزارش ایسنا، نخستین کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای فناوری پلاسما کشور با حضور «محمد اسلامی» معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، «غلامرضا نوری قزلجه» وزیر جهاد کشاورزی و برخی از مدیران این وزارتخانه، مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما، جمعی از مدیران صنعت هستهای و مسوولان محلی در رفسنجان مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
کارخانه فرآوری خشکبار در رفسنجان با شعار «پشتیبان سلامت غذایی، در مسیر صنعت نوآور»، ظرفیت پذیرش ۳ تن محصول در هر ساعت دارد. در فاز نخست بهرهبرداری از این کارخانه، سالانه ۶ هزار تن خشکبار نظیر پسته، بادام، بادام زمینی و ... و نیز محصولاتی مانند ذرت، غلات، دانههای روغنی، حبوبات و ... آلودگیزدایی و فرآوری خواهند شد.
در این کارخانه فضاهایی نظیر سوله سورتینگ، اتاق تمیز برای فعالیت سامانههای آلودگیزدایی، سوله بستهبندی، انبار، سالنهای بویلر، تاسیسات، دیزل ژنراتور و بخش اداری طراحی شده است. محصولات پس از دریافت و ذخیرهسازی، سورت شده، مورد شستشو با بخار قرار گرفته، با فناوری ترکیبی پلاسما- بخار مورد ضدعفونی قرار میگیرند و محصولات فرآوری شده در اتاق تمیز، در نهایت در شرایط خاص بستهبندی میشوند.
هدف اصلی از تاسیس و بهرهبرداری این کارخانه، آلودگیزدایی از انواع خشکبار برای تضمین ایمنی مواد غذایی و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده است.
در کارخانه فرآوری خشکبار رفسنجان، دستیابی به بالاترین استانداردهای کیفی در فرآوری خشکبار و فراهمسازی محصولاتی پاک و سالم برای مصرفکنندگان داخلی و جهانی، در راستای بهبود سلامت و رفاه جامعه برنامهریزی شده است. کارشناسان شاغل در این کارخانه به تولید محصولاتی با بالاترین استانداردها و کیفیت به بازار داخلی و جهانی خواهند پرداخت.
در کارخانه فرآوری خشکبار رفسنجان با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته از جمله پلاسما و بخار فشار بالا، فرآیند آلودگیزدایی خشکبار انجام میشود تا محصولی با بالاترین سطح سلامت و کیفیت به مصرفکنندگان عرضه شود.
با بهرهبرداری از کارخانه آلودگیزدایی و فرآوری خشکبار رفسنجان با توجه به حذف و یا کاهش یکی از عوامل موثر در کاهش صادرات پسته و نیز با اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای بالادست وپاییندست این صنعت، شاهد شکوفایی بیشتر در اقتصاد منطقه خواهیم بود.
فناوری پلاسما در آلودگیزدایی پیوسته سطوح تجهیزات کاری، آلودگیزدایی مایعات و هوا، آلودگیزدایی و افزایش طول عمر مواد غذایی و حتی اصلاح عملکردی آنها کاربرد دارد.
اسلامی پیش از این با اعلام این که با مذاکرات انجام شده با استانداری کرمان و انجمن پسته اولین سامانه پلاسما را در رفسنجان به کار خواهیم گرفت تا به صورت عملیاتی آن را در اختیار صادر کنندگان و تولیدکنندگان پسته قرار دهیم، گفته بود با استفاده از پلاسما در ۲ بخش هم خود محصول و هم آب و خاک، میتوانیم آفتپذیری را از بین ببریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین یادآور شده بود که رقابت در بخش تولید میان کشورها جدی است. پسته با اقلیم ما سازگار است و افزایش تولید و صادرات حق مردم و تولیدکنندگان است و باید همه جوره از آن حمایت شود. باید فناوریهای نوین را در اختیار فعالان این بخش قرار دهیم تا با مانعی مواجه نشوند.
انتهای پیام
نظرات