کامران اکبری شایگان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: شهرستان اسدآباد مستعد ایجاد سه موزه جدید سنگ، عکس و آثار تاریخی میراث فرهنگی بوده که برای این سه موزه نیاز به فضا و مکان مناسب داریم.
وی افزود: شهرستان اسدآباد تنها داری یک موزه به نام موزه تاریخ و فرهنگ بوده که این موزه به عنوان نخستین موزه تاریخ و فرهنگ (مردم شناسی) استان همدان در سال ۸۷ راهاندازی شده و به علت کمبود فضا امکان راهاندازی موزههای جدید برای این شهرستان تاکنون وجود نداشته است.
اکبری شایگان با اشاره به اینکه موزه تاریخ و فرهنگ اسدآباد در بخشی از محل بنای یادبود سیدجمال در مساحتی حدود ۳۰۰ متر مربع مستقر است،تصریح کرد: این موزه از ۲۲ ویترین و یک رواق با بیش از ۵۵۰ اثر تاریخی و قدیمی از دوره پارت تا عصر معاصر تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه راهاندازی موزه در ساختمانی بیرون از بنای یادبود سیدجمال نیاز به اعتبار دارد، گفت: برای این موضوع به وزارتخانه هم درخواست خود را ارائه دادهایم.
اکبری شایگان تصریح کرد: ضمن اینکه این موضوع نیاز به اعتبار سنگین دارد، برای این کار یا باید نسبت به احداث ساختمان اقدام کنیم و یا اینکه با خریداری و تملک یک خانه قدیمی راهاندازی موزههای جدید را پیگیری داشته باشیم که متاسفانه موردی از خانه قدیمی در شهر اسدآباد نداریم.
وی در ادامه از افتتاح آب انبار صفوی این شهرستان تا پایان سالجاری خبر داد و گفت: در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز، آب انبار صفوی اسدآباد تا پایان سالجاری پس از ۲۵ سال انتظار افتتاح و درهای آن به روی علاقهمندان گشوده خواهد شد.
اکبری شایگان با اشاره به اینکه آب انبار صفوی اسدآباد به عنوان بزرگترین آب انبار کشور و تنها آب انبار استان همدان از سال ۹۱ تاکنون در پنج فاز مرمت شده است، خاطرنشان کرد: کفسازی، مرمت بدنه، اصلاح پشت بام، پالم و ایزوگام پشتبام و فضاسازی قسمت جنوبی از جمله موارد انجام شده در این آب انبار طی این پنج فاز بوده که میتوان به آن اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این اثر در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۷۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، ادامه داد: با افتتاح آب انبار صفوی، میراث فرهنگی شهرستان برای این مکان دو طرح شامل نمایشگاه فرهنگی و بازارچه صنایع دستی در نظر گرفته است که یکی از این دو طرح در این مکان تحت اختیار میراث فرهنگی انجام خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات