• پنجشنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403082417936
  • خبرنگار : 71654

دانشمندان می‌خواهند از اختلاف دمای مریخ، انرژی تولید کنند

دانشمندان می‌خواهند از اختلاف دمای مریخ، انرژی تولید کنند

دانشمندان دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) راهی برای تولید برق در مریخ در آینده با استفاده از ژنراتورهای ترموالکتریک یافته‌اند. آنها مطالعه‌ای انجام دادند که نشان می‌دهد ژنراتورهای ترموالکتریک که تحت اختلاف دمایی متوسط ‌کار می‌کنند می‌توانند به تبدیل دی‌اکسید کربن به مواد مختلف کمک کنند.

به گزارش ایسنا، یافته‌های این مطالعه، آنها را به این باور رسانده است که تفاوت دما در محیط‌های مختلف می‌تواند به تبدیل دی‌اکسید کربن به انواع مختلف سوخت و مواد شیمیایی مفید کمک کند.

به نقل از ویون‌نیوز، آنها به طور خاص مجذوب امکان استفاده از آن در محیط سرد مریخ که دی‌اکسید کربن به وفور در جو آن یافت می‌شود، شده‌اند.

دکتر آبیشک سونی (Abhishek Soni)، پژوهشگر فوق دکترا در دانشگاه بریتیش کلمبیا و اولین نویسنده این مطالعه، می‌گوید: محیط روی مریخ واقعا من را به پتانسیل بلندمدت این ترکیب فناوری علاقه‌مند کرد.

این یک محیط سخت است که در آن می‌توان از تفاوت‌های دمایی زیاد نه تنها برای تولید برق با ژنراتورهای ترموالکتریک، بلکه برای تبدیل دی‌اکسید کربن فراوان موجود در جو مریخ به محصولات مفیدی استفاده کرد که می‌تواند محصولات مورد نیاز یک مستعمره را تامین کند.

محققان ژنراتورها را به دو دمای مختلف متصل کردند و دریافتند که زمانی که اختلاف بین دو صفحه حداقل ۴۰ درجه سانتیگراد می‌شود، جریان ثابت کافی برای تغذیه الکترولیزری که دی‌اکسید کربن را به اکسید کربن تبدیل می‌کند، ایجاد شد.

استعمار مریخ

در مریخ، این روند کمی چالش برانگیزتر می‌شود. جو مریخ شامل ۹۵ درصد دی اکسید کربن است. دمای سیاره سرخ از ۲۰ درجه سانتیگراد تا منفی ۱۵۳ درجه سانتیگراد متغیر است.

یک گنبد زیستی باید در مریخ ایجاد شود و دمای آن مشابه دمای اتاق باشد. ژنراتورهای ترموالکتریکی که روی سطح گنبد قرار می‌گیرند، از تفاوت بین دمای داخلی و دمای سرد بیرون برای تولید انرژی استفاده می‌کنند. این انرژی می‌تواند تبدیل دی‌اکسید کربن را به سایر محصولات مبتنی بر کربن، مانند سوخت‌ها و مواد شیمیایی، ممکن کند.

محققان از احتمالات مختلفی که این فناوری می‌تواند منجر به آنها شود، هیجان زده هستند. این فناوری می‌تواند به ایجاد پلاستیکی کمک کند که ممکن است روزی در مریخ مورد نیاز باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۴ ۲۲:۲۹

ممنون بابت مطالب مفید و جالبتون.🤩😍✨️

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۵ ۰۴:۰۴

ممنونم

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۶ ۱۷:۲۸

مریخ یک سیاره مرده هست که میلیونها سال قبل در آن شرایط حیاط و جود داشته در طی میلیون‌ها سال دی‌اکسید کربن و گرمای شدید موجب از بین رفتن آبها و در نتیجه مرگ سیاره شده است . آینده نزدیک زمین نیز چنین هست . شما اگر میخواهید کاری کنید زمین را از مرگ نجات