• چهارشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403082317420
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

زعفران گیلان درجه ممتاز را کسب کرد

زعفران گیلان درجه ممتاز را کسب کرد

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از کسب درجه ممتاز زعفران گیلان از لحاظ رنگ، طعم و عطر از آزمایشگاه‌های تخصصی زعفران خراسان جنوبی خبر داد.

صالح محمدی امروز، ۲۳ آبان ماه در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه سال ۸۶ گروهی از کارشناسان کشاورزی گیلان به خراسان رفته و مراحل کاشت تا برداشت محصول زعفران را مشاهده کرده و آموختند، گفت: پیاز زعفران برای نخستین بار در سال ۸۷ توسط سازمان جهاد کشاورزی گیلان از استان خراسان برای کشت به دیلمان و پیرکوه سیاهکل آورده و در ۳۲ روستا به طور آزمایشی در سطح ۲۰۰ مترمربع و با آموزش و نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی کشت شد.

وی با بیان اینکه اکنون زمان برداشت زعفران در مناطق کوهستانی است، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود از هر هکتار حدود ۳.۵ تا ۶ کیلوگرم زعفران خالص استحصال شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به برداشت زعفران در ۶۰ هکتار از زمین‌های زیر کشت این محصول، ادامه داد: پیش بینی می‌شود که ۱۸۰ کیلوگرم زعفران به ارزش اقتصادی ۶۳ میلیارد ریال برداشت شود.

محمدی با بیان اینکه زعفران در شهرستان‌های سیاهکل، رودسر، رودبار، املش، رضوانشهر و تالش کشت می‌شود، خاطرنشان کرد: بیشترین سطح زیر کشت با ۴۳ هکتار مربوط به شهرستان سیاهکل است.

وی به فعالیت ۲۹۵ بهره بردار زعفران در استان اشاره و تصریح کرد: برداشت زعفران ۱۵ تا ۲۰ روز ادامه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ارزش اقتصادی هر کیلوگرم زعفران را ۹۵ تا ۱۱۰ میلیون تومان دانست و بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان به منظور ترغیب کشاورزان به کشت زعفران علاوه بر برگزاری کلاس‌های ترویج کشت زعفران در منطقه پیرکوه و دیلمان با صدور نامه و معرفی آنان برای خرید و واردات پیاز زعفران از منطقه خراسان جنوبی اقدام کرده است.

محمدی با بیان اینکه برای هر هکتار حدود هفت تا ۱۰ تن پیاز زعفران نیاز است، اضافه کرد: با توجه به اینکه درآمد حاصل از کشت زعفران نسبت به گندم و جو به عنوان کشت سنتی بالاتر است، به کشاورزان منطقه توصیه می‌شود که زعفران نیز کشت کنند.

وی با اشاره به شرایط نگهداری زعفران، گفت: چون گیاه نیاز به آبیاری کم دارد، سعی می‌شود در اراضی کنار منازل به مساحت ۱۰۰ تا ۲۰۰ مترمربع کاشته شود تا امکان آبیاری و مراقبت بهتر از دست جوندگان وجود داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان زعفران تولید شده در گیلان را به لحاظ رنگ، طعم و عطر مورد تایید آزمایشگاه‌های تخصصی زعفران خراسان جنوبی دانست و خاطرنشان کرد: زعفران گیلان از نظر کیفیت درجه ممتاز را کسب کرده است.

وی اضافه کرد: امکان برداشت محصول زعفران یک سال پس از کاشت پیاز وجود دارد و کشاورزان در نقاط مناسب می‌توانند در ماه‌های شهریور و مهر اقدام به کشت پیاز زعفران و در ماه آبان اقدام به برداشت آن کنند.

محمدی با بیان اینکه گیلان به تازگی به جمع استان‌های زعفران کار پیوسته است، یادآور شد: تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که حدود ۲۰ درصد از اراضی کم بازده بالادست در شهرستان‌های رودسر، سیاهکل، رودبار و املش برای تولید زعفران مناسب است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۰۰:۲۳

سلام به نظر شما در روستاهای رشت نمیشه زعفران کاشت؟