علیرضا قادری در گفتوگو با ایسنا گفت: آب و هوایی که تربتحیدریه دارد موجب شده بهترین زعفران کشور در این منطقه تولید شود، همچنین این شهرستان به عنوان قطب تولید این محصول در کشور و حتی دنیا شناخته میشود.
وی با بیان اینکه از مجموع ۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۹۲۰۰ هکتار آن مربوط به شهرستان تربتحیدریه است، اظهار کرد: شهرستان تربتحیدریه به لحاظ سطح زیر کشت بعد از زاوه رتبه دوم استان را دارا است.
مدیر جهاد کشاورزی تربتحیدریه تعداد بهرهبرداران و تولید کنندگان زعفران در شهرستان را ۸۹۳۸ نفر اعلام کرد و گفت: هر هکتار زمین زعفران برای ۲۰۰ نفر روز کار ایجاد میکند، برای یک نفر اشتغال دائم و مستقیم و برای ۳ تا ۴ نفر نیز اشتغال غیر مستقیم ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه میانگین تولید در واحد سطح حدود ۳ کیلوگرم در هکتار است، به وضعیت فراوری زعفران در شهرستان اشاره کرد و گفت: اکنون ۱۰ مرکز فراوری در شهرستان کار استحصال و بستهبندی زعفران را انجام میدهند.
قادری در ادامه تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی و خشکسالیهای اخیر را از مهمترین عوامل کاهش میزان عملکرد در واحد سطح دانست و گفت: جهاد کشاورزی شهرستان اقداماتی را در راستای بهرهوری از آب و افزایش راندمان و تولید در واحد سطح انجام داده است که اجرای ۲۱۰۰ هکتار سیستم آبیاری نوین در مزارع و برگزاری دورههای آموزشی ترویجی و حضور مستمر کارشناسان در مزارع از آن جمله است. این اقدامات به افزایش بهرهوری آب و عملکرد در واحد سطح کمک بسیاری کرده است
برداشت گل زعفران در تربتحیدریه از نیمه مهرماه در مناطقی که دارای اقلیم سرد هستند از جمله جلگه رخ و بخش کدکن شروع میشود و تا آخر ابانماه در بخش مرکزی شهرستان نیز ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات