• سه‌شنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403082216152
  • خبرنگار : 71489

بررسی گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ کل کشور

ایزدخواه: دیوان محاسبات کشور از مسیر خود خارج شده است

ایزدخواه: دیوان محاسبات کشور از مسیر خود خارج شده است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد دیوان محاسبات کشور گفت: قرار بر این بود که دیوان محاسبات کشور اهرم نظارتی و بازدارنده مجلس باشد اما سال‌هاست از این مسیر خارج شده‌ است؛ در این خصوص خواهش می‌کنم که هم نمایندگان به جایگاه این رکن اساسی توجه کنند و هم دیوان محاسبات کشور کارش را جدی‌تر انجام دهد.

به گزارش ایسنا، روح‌الله ایزدخواه در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس در جریان بررسی گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور در تذکری آئین نامه‌ای با اشاره به قرائت گزارش از سوی ریاست دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه اینجا مجلس شورای اسلامی است و مجلس روضه نیست، افزود: ذکر مصیبت کافی نیست؟ چراکه دیوان محاسبات، دادستان و دادسرا و هیأت مستشاری دارد و باید به مجلس گزارش دهد که چند مدیر را به دادسرا فرستادند و چند حکم انفصال از خدمت صادر کرده‌اند. برای مجلس ذکر مصیبت کافی نیست؟ طبق قانون دیوان محاسبات می‌تواند مستقیماً تحقیق و تفحص کند و با درخواست نماینده وارد تحقیق و تفحص شود.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در گزارش دیوان محاسبات استنکاف از قانون محرز نیست، عنوان کرد: درباره صندوق توسعه ملی اعلام شد که هر مرتبه که از رهبری اذن برداشت گرفته‌اند، ایشان فرموده‌اند که این بودجه صرف مصارف عمرانی و اشتغال شود؛ این عمرانی و اشتغال چه زمانی محقق می‌شود؟ وقتی این پول جابه‌جا می‌شود یعنی اختلاس؛ وقتی گفته می‌شود که سهم شرکت ملی نفت از ۱۴.۵ درصد عملاً به ۲۱ و نیم درصد تبدیل شده، بزرگترین اختلاس در کشور است؛ آیا این موضوع محاکمه و مجازات ندارد؟ دیوان محاسبات تشریفاتی نیست بلکه یک رکن اصلی نظارتی در کشور است؛ چه معامله، مشاوره، مذاکره و گفت‌وگویی در پشت صحنه است که ما خبر نداریم و چرا ما در جریان برخوردهای قانونی دیوان محاسبات قرار نمی‌گیریم؟ در جلسه غیر علنی صریحا اعلام کنند که کدام مدیران را محاکمه کرده‌اند؟

ایزدخواه با تاکید بر اینکه ما روزانه شاهد تخلفات بودجه‌ای هستیم، گفت: دو سال پیش در مجلس قانون جهش دانش بنیان تصویب شد و وصولی این قانون در سال ۱۴۰۲، ۲۴ همت بوده اما فقط ۴ همت تخصیص یافته است و ۲۰ همت در جای دیگر مصرف شده است. اگر دیوان قرار نیست بازدارنده باشد خب این نهاد را تعطیل کنیم و خود مجلس گزارشات مربوطه را تهیه کنیم.

وی اظهار کرد: قرار بر این بود که دیوان محاسبات کشور اهرم نظارتی و بازدارنده مجلس باشد اما سال‌هاست از این مسیر خارج شده‌ است؛ در این خصوص خواهش می‌کنم که هم نمایندگان به جایگاه این رکن اساسی توجه کنند و هم دیوان محاسبات کشور کارش را جدی‌تر انجام دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha