• دوشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / ۱۵:۵۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403082115748
  • خبرنگار : 71956

رونمایی از اتصال شبکه میر روسیه به شبکه شتاب ایران

رونمایی از اتصال شبکه میر روسیه به شبکه شتاب ایران

امروز مراسم رونمایی از اتصال شبکه شتاب ایران به میر روسیه آغاز شد که رئیس کل بانک مرکری اعلام کرد به زودی فازهای بعدی این پروژه با امکانات و ابزارهای گسترده‌تر رونمایی می‌شود.

به گزارش ایسنا، امروز دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳، مراسم رونمایی از مرحله نخست اتصال شبکه پرداخت کارتی ایران (شتاب) به شبکه پرداخت کارتی روسیه (میر) با حضور محمد رضا فرزین - رئیس کل بانک مرکزی- ، سفیر ایران در روسیه و مقامات شبکه بانکی کشور در محل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

در این مراسم که فاز اول آن امروز به بهره برداری رسید، گردشگران ایرانی می‌توانند از خودپردازهای روسیه روبل برداشت کنند و در مرحله دوم آن که تا قبل از سال جدید میلادی است گردشگران روسیه می‌توانند از خودپردازهای ایران ریال دریافت کنند و در مرحله سوم آن که بعد از سال جاری میلادی است گردشگران ایرانی می‌توانند با کارت‌های عضو شتاب از فروشگاه‌های روسیه خرید کنند.

رفتن به سمت دیجیتالی شدن گمرک ایران و روسیه

کاظم جلالی - سفیر ایران در فدراسیون روسیه - در ابتدای مراسم رونمایی از اتصال شبکه شتاب و میر گفت: یکی از هدف‌های جذاب اقتصادی و گردشگری برای کشور ما می‌تواند کشور روسیه باشد و فدراسیون روسیه می‌تواند برای بازار ایران بسیار موثر باشد.

وی افزود: شناخت ما از بازار روسیه بسیار کم است و نیازمند این هستیم که تجار ما با این کشور تعامل و رفت و آمدهای بیشتری داشته باشند. با این حال آنگونه که باید تجار ما در رابطه با روسیه فعال نیستند. همچنین در حوزه گمرکی این نیاز وجود دارد تا به سمت دیجیتالی شدن گمرک میان دو کشور پیش برویم.

سفیر ایران در روسیه گفت: موضوع دیگر بحث ترانزیت است که نیازمند تکمیل کریدورهای اقتصادی و همچنین حمل و نقل هستیم. خوشبختانه در سال‌های اخیر اقدامات زیادی برای تکمیل کریدور شمال و جنوب انجام شده است.

جلالی خاطرنشان کرد: با این حال عامل مهمتر مربوط به حوزه پولی و بانکی است و خوشبختانه مفاهیم جدیدی در حوزه پولی و بانکی میان دو کشور ایجاد شده و امروز بخش بزرگی از موانع پولی و بانکی میان دو کشور برداشته شده و از کارهای دیگری که باید در این رابطه انجام دهیم جذب گردشگران روسی است.

وی گفت: اگر بتوانیم موانع پولی و بانکی را هم در حوزه گردشگری و هم در حوزه تجاری برداریم می‌توانیم تجارت خود را با کشور روسیه به میزان قابل توجهی افزایش دهیم. امروز بر اساس آخرین آمار در سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۲۹۷ میلیارد دلار تجارت خارجی روسیه بوده است. با این حال ما سهم بسیار بالایی در تجارت خارجی با کشور روسیه نداریم، اما در این رابطه می‌توانیم نقش بسیار بزرگی ایفا کنیم. بنابراین ما باید از این بازار بزرگ استفاده کنیم و امیدواریم با اراده بانک مرکزی بتوانیم در این حوزه موفقیت‌های بسیار مناسب و مطلوبی کسب کنیم.

برداشت روبل با کارت بانکی ایرانی از خودپردازهای روسیه

در ادامه محمدرضا فرزین - رئیس کل بانک مرکزی - گفت: امروز با اتصال شبکه‌های پرداخت دو کشور مرزهای میان دو کشور برداشته شده و فصل جدیدی میان روابط اقتصادی - فرهنگی دو ملت ایجاد می‌شود.

وی اظهار کرد: این پروژه به سه فاز تقسیم شده است. فاز اول این پروژه در ابتدای شهریور ماه به بهره‌برداری رسید که بر اساس آن شهروندان ایرانی به راحتی می‌توانند با کارت‌های خود از خودپردازهای روسیه روبل برداشت کنند. تا امروز چهار بانک ایرانی پیاده‌سازی این طرح را انجام داده و در چهار بانک دیگر ایرانی آزمون‌ها با موفقیت به پایان رسیده و سایر بانک‌های کشور نیز به تدریج با اقدامات لازم به این پروژه می‌پیوندد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: به زودی فازهای بعدی این پروژه با امکانات و ابزارهای گسترده‌تر رونمایی می‌شود که بی‌شک با این پروژه گام‌های جدیدی در راستای تعاملات بین‌المللی و مالی برداشته خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۱ ۱۷:۱۴

بسیار قدم مثبت و شروع نابودی حکومت دلار بر کشورهای جهان خدا کمک کند ریشه دلار از روی زمین کنده شود وعکس کثیف بنیان کذارلن حکومت کثیف امریکا را دیگر نبینیم