• دوشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403082115629
  • خبرنگار : 71662

افزایش کشت گندم در دیمزارها به بیش از یک میلیارد تن رسید

افزایش کشت گندم در دیمزارها به بیش از یک میلیارد تن رسید

قائم مقام موسسه پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه متوسط تولید گندم از دیمزارها از ۹۰۰ میلیون به بیش از یک میلیارد تن رسید، اظهار کرد: با اجرای اقتصاد مقاومتی تراز تجاری از منفی ۸ میلیارد دلار به منفی ۳ میلیارد دلار رسیده است.

به گزارش ایسنا، مجتبی پالوج - قائم مقام موسسه پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی - در افتتاحیه یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بر محوریت امنیت غذایی؛ کشاورزی بهره‌ور و تجارت تحریم‌ناپذیر اظهار کرد: سال‌های سال است که حدود ۲ میلیون هکتار اراضی آبی و ۴ میلیون هکتار اراضی دیم را به کشاورزی اختصاص می‌دهیم. تغییرات چشمگیر نیست و اقتصاد مقاومتی اگر مورد توجه واقع شود کارآمدی و اثربخشی خود را دارد.

وی افزود:در سال ۱۳۸۹ مقام معظم رهبری موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و در سال ۱۳۹۲ سیاست‌های این اقتصاد ابلاغ شد، اقتصاد مقاومتی می‌تواند یک مکتب باشد و همه جریان‌های سیاسی آن را قبول دارند. همچنین مقام معظم رهبری و در گذشته‌های دورتر حضرت امام(ره) بر امنیت غذایی تاکید داشت و امنیت غذایی از امنیت در سایر حوزه‌ها جدا نیست.  

پالوج گفت: جدا از این که اندیشکده مقاومتی بسیار تلاش می‌کند اما همچون باقی اسناد فراموش شد و در تدوین برنامه ششم و هفتم کمرنگ شد و تراز اقتصادی ما به منفی ۱۲ میلیارد دلار رسیده است، در صورتی که کشاورزی مدیریت شود تولید افزایش می‌یابد. اگر خلا مدیریتی و شکافی که وجود دارد با مجموعه اقداماتی که می‌تواند پوشش داده شود بدون فشار به منابع پایه و گسترش سطحی رفع شود، می‌توانیم عملکرد بهتری داشته باشیم.  

 وی افزود: توسعه پایدار، پارادایم غالب در جهان است بر همین اساس در  سال ۱۹۹۲ در برزیل سران کشورها جمع شدند و در آن مطرح کردند که در جهان ۸۴۰ میلیون گرسنه وجود دارد و این رقم  تا ۲۰۱۵  باید نصف شود اما نه تنها نصف نشد بلکه بعد در ۲۰۱۵ این تعداد افزایش هم پیدا کرده است و بر اساس آخرین آمار اکنون ۹۲۶ میلیون گرسنه مطلق در جهان وجود دارد.  

قائم مقام موسسه پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: سند دانش بنیان امنیت غذایی در کشور با توجه به امنیت غذایی تشکیل شده و در این سند چهار رکن برای امنیت غذایی در نظر گرفته شده است، این چهار رکن فراهمی، دسترسی فیزیکی، دسترسی اقتصادی و سلامت هستند.  

وی اظهار کرد: برای امنیت غذایی می‌توان واردات هم انجام داد اما در کشور ما این امر متکی بر تولید است زیرا ظرفیت تولید در کشور ما وجود دارد به طور مثال تولید گندم در  داخل، امنیت ما را در این زمینه تامین کرده است.

پالوج تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی اگر مورد توجه قرار گیرد کارآمدی خود را دارد و با اجرای اقتصاد مقاومتی بود که تراز تجاری از منفی ۸ میلیارد دلار به منفی ۳ میلیارد دلار رسید با این حال در ادامه اقتصاد مقاومتی در برنامه‌های ششم و هفتم به محاق رفت تا اینکه در سال گذشته ناترازی تجاری به منفی ۱۲ میلیارد دلار رسید.  

وی ادامه داد: بخش عظیمی از کشور دیمزار است و متوسط تولید گندم از دیمزارها از ۹۰۰ میلیون با مدیریت درست به بیش از یک میلیارد تن رسیده است. امنیت غذایی با اقتصاد مقاومتی عجین است و به باور من امنیت غذایی با تاکید بر تولید داخل میسر می شود و امنیت غذایی اهمیت کمتری از اهمیت نظامی ندارد و برای استقلال و اقتدار کشور الزامی است.

قائم مقام موسسه پژوهش‌های وزارت جهاد کشاورزی در پایان افزود: در ایران به دلیل اهمیت امنیت غذایی، سندی تحت عنوان سند دانش‌بنیان امنیت غذایی تهیه شده است. ویژگی این سند این است که پس از طی کردن فرآیندهای کارشناسی، توسط شهید رئیسی و رئیس مجلس رونمایی شد. در این سند نه تنها تعاریف مشخص برای برخورداری از یک زندگی سالم در نظر گرفته شد، بلکه چهار رکن نیز برای امنیت غذایی تعریف شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۱ ۱۵:۳۷

🌺💐 آفرین 🙏

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۱ ۱۷:۱۹

نام وزارت کشاورزی بلید وزارت برکات الهی باشد تا فراموش نکنیم در مکشاورزی تنها خداست که باید نظر کند تا محصول به نتیجه برسد خدا شما را حفظ کند در راهتان از خذا کمک بگیرید مادییات را به دور بریزیم و تنها نام الله

avatar
دیروز ۰۷:۱۸

باید به مسأله استراتژیک تولید گندم اهمیت ویژه‌ای داد چرا کشور توان تولید گندم را دارد ولی به واردات آن افتخار می‌کند با هزینه تولید گندمکار ان را پایین اورد وکمک نمود تا کشور بجای واردات گندم تولید علمی کاشت روی اورد شود واردات برای ایرانی افتخار نیست

avatar

با افزایش امنیت غذایی به کشور عزیزمان ایران اسلامی کمک کنیم