به گزارش ایسنا، اداره امور اسرا و آزادگان فلسطینی و انجمن اسرای فلسطینی در چهارچوب پیگیریهای مستمر خود در خصوص بازداشتیهای غزه اعلام کردند تیم حقوقی آنها در روزهای ششم و هفتم نوامبر جاری با ۳۰ تن از اهالی غزه که در زندانهای نقب و عوفر بازداشت هستند، ملاقات کردند.
این ۲ نهاد اعلام کردند: با توجه به استمرار جنایت بازداشت اجباری که در طول بیش از ۴۰۰ روز از جنگ نسلکشی در نوار غزه شامل حال هزاران تن از اهالی این منطقه شده، مساله اهالی غزه بازداشت در زندانهای رژیم صهیونیستی به مهمترین چالش پیش روی نهادهای مربوطه تبدیل شده است.
این نهادهای فلسطینی در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام کردند ملاقاتها در شرایطی سخت و با محدودیتهای شدیدی انجام شد و طی آن با تعدادی از کادر پزشکی که در داخل بیمارستان الشفا در شهر غزه و یا در مسیرهای امن بازداشت شده بودند، دیدار شد. اظهارات این افراد بار دیگر میزان توحش و بربریت نیروهای اشغالگر در حق اسرا را بهویژه در جریان بازداشتشان و در دوره اول بازداشت در پایگاههای ارتش اشغالگر و تمامی جنایات برنامهریزی شده و ثابت شده آنها بهویژه شکنجههای جسمی و روحی و تحقیر برنامهریزی شده اسرا را نشان داد.
به گزارش سایت «العربی الجدید»، ۲ نهاد یاد شده تاکید کردند: با استناد به ملاقاتهایی که با جمعی از زندانیان زندان نقب انجام شد، موضوع بیماری پوستی گال در گزارشهای آنها مطرح شد، صدها تن از زندانیان اهل غزه و سایر اسرای فلسطینی به این بیماری دچار هستند.
طبق بیانیه یاد شده، اسرای زندان نقب با توجه به افزایش شیوع بیماری گال در میان اسرا و در مقابل استمرار جنایات پزشکی سیستماتیک توسط مدیریت زندانهای رژیم صهیونیستی، با فاجعه انسانی واقعی روبرو هستند و زندانبانهای اسرائیلی آنها را از درمانهای مربوطه محروم کرده و عامدانه آنها را در معرض شرایط و عواملی قرار میدهند که به شیوع این بیماری دامن میزند.
بر اساس این بیانیه، چندین گزارش کوتاه از زندانیها متمرکز بر دوره اولیه بازداشتشان و شکنجههایی است که در پایگاههای ارتش اشغالگر متحمل شدند.
یکی از این زندانیها که از مارس سال ۲۰۲۴ در حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان الشفا بازداشت شده، گزارش داد که پیش از انتقال به زندان نقب، مدت ۴ ماه در منطقه غلاف غزه در بازداشت بوده و در آنجا در شرایط بسیار سختی قرار داشته، چشمها و دستهایش بسته بوده و به شدت مورد ضرب و جرح، اهانت و تهدید با استفاده از سگهای پلیس قرار گرفته و در نتیجه ضربات فیزیکی دچار شکستگی شده و امروز با وجود اینکه خشونت فیزیکی کاهش پیدا کرده اما به دلیل ابتلای صدها تن از زندانیها به بیماری گال، مشکلات آنها دو برابر شده و این بیماری به یک ابزار برای شکنجه روحی و جسمی اسرا تبدیل شده است.
این اسیر فلسطینی اظهار کرد که از شش ماه قبل لباسهایش را عوض نکرده و مدیریت زندان عامدانه تشکها و پتوها را در ساعات بامدادی جمعآوری میکند و آنها را در ساعات پایانی شب برمیگرداند و جنایت گرسنگی دادن نیز در کنار سایر جنایات برنامهریزی شده همچنان برقرار است.
یکی دیگر از این اسرا تاکید کرد که از مجموع ۱۴۵ زندانی یکی از بخشهای زندان نقب ۱۰۰ تن از آنها به بیماری گال دچار شده و با شرایط بسیار سختی روبرو هستند و جنایت پزشکی برنامهریزی شدهای در حق آنها انجام میشود.
همچنین یکی دیگر از این اسرا در اظهارات خود به همان جزئیاتی که سایر زندانیها از مرحله اول بازداشت روایت کرده بودند، اشاره کرد و گفت که در طول بازداشت با شدیدترین انواع شکنجه، توهین و ضربات فیزیکی و آزار و اذیتهای روزانه روبرو بوده که موجب شکستگیهایی در قفسه سینهاش شده و امروز مدیریت زندانهای رژیم صهیونیستی در زمان انتقال آنها به کلینیک، دادگاه یا اتاق ملاقات، آنها را کتک میزند.
همچنین تمامی افراد بازداشتشده خواستار دریافت لباس مناسب پیش از زمستان شدهاند و تاکید کردند در ساعات شب سرمای سختی در بخشهای مختلف زندان بهویژه زندان نقب وجود دارد، اسرا لباسهای زمستانی ندارند و هر اسیر فلسطینی تنها یک پتوی نازک دارد که نمیتواند مانع از سرما شود و یکی از عوامل استمرار شیوع بیماری گال در زندان این است که تمامی پتوهای هر بخش از اتاقهای بیماران و افراد سالم جمعآوری میشوند و در واقع این پوششها به عامل انتشار بیماری تبدیل شدند و علاوه بر این لوازم نظافت شخصی وجود ندارد.
از جمله اسرایی که با آنها ملاقات شد، اسیری بود که دچار ضعف در شنوایی شده بود و از بیماری دیابت و نیز شکستگیهای ناشی از شکنجهها و درد در تمامی اندامهایش رنج میبرد. او در نامهای که به وکیلش داد، اظهار کرد: نمیتوانم از سرما و گرسنگی بخوابم. من هر لحظه میمیرم نمیدانم آنها از من چه میخواهند اما دیگر نمیتوانم این شکنجه و عذاب را تحمل کنم.
انتهای پیام
نظرات