دکتر شیخ زاده در گفت وگو با ایسنا، افزود: بعضی از مواد غذایی فاقد مشخصات به صورت دستفروشی یا دوره گردی عرضه میشود که از نظر کیفیت و آلودگیهای ثانویه میکروبی و احتمال آلودگیهای شیمیایی سلامتی مصرفکنندگان را به خطر میاندازد.
وی ادامه داد: بر همین اساس از مردم درخواست می کنیم از خرید و مصرف مواد غذایی نظیر پیراشکی، جگر، انواع ساندویچ، فلافل، آب زرشک و مواد مشابه از دستفروشان و دورهگردها خودداری کنند.
وی ادامه داد: از آنجایی که دستفروشان مواد غذایی، معمولاً اغذیه را در محلی تهیه می کنند که هیچ گونه نظارت بهداشتی بر مواد اولیه و فرایند تهیه آنها وجود ندارد و از طرف دیگر شرایط حمل و نقل و دمای مطلوب محل نگهداری توسط آنها رعایت نمی شود، لذا این گونه مواد می توانند یه طور بالقوه، عاملی برای بروز بیماری های ناشی از مواد غذایی اعم از بیماریهای انگلی و میکروبی باشند که در برخی موارد حتی می تواند زندگی فرد مصرف کننده را با تهدید جدی مواجه سازد.
شیخ زاده عنوان کرد: متاسفانه شستشوی ناکافی مواد اولیه و ظروف، نشستن دست ها و شرایط بد عرضه و نگهداری باعث بروز مسمومیت ها و بیماری های رودهای و اسهال و استفراغ می شود. دستفروشان مواد غذایی فاقد کارت بهداشت بوده و دوره های آموزش بهداشت را طی نکرده اند بنابراین صلاحیت اشتغال در زمینه تولید و عرضه مواد غذایی را ندارند.
وی گفت: تجهیزات حمل و نقل، تولید و پذیرایی مورد استفاده توسط دستفروشان مواد غذایی اغلب غیر استاندارد بوده و به دلیل استفاده مشتریان و قرار گرفتن در فضای آزاد و دسترسی حیوانات و حشرات، آلوده شده و با توجه به عدم اتصال به شبکه آبرسانی و نبود آبگرم و تجهیزات شستشو و ضدعفونی، امکان رفع آلودگی وجود ندارد. مواد غذایی اولیه مورد استفاده توسط دستفروشان اغلب غیر مجاز و فاقد مشخصات بهداشتی لازم بوده و عمدتاً از منابع نامطمئن تهیه شده و دارای آلودگی های میکروبی و شیمیایی فراوان است.
انتهای پیام
نظرات