• دوشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / ۰۶:۳۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403082014930
  • خبرنگار : 71038

داستان ترامپ و چین؛ فصل دوم

داستان ترامپ و چین؛ فصل دوم

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه مهم‌ترین کشوری که در حال حاضر در حوزه سیاست خارجی مورد توجه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکاست، چین است، اظهار کرد: نگاه ترامپ در عرصه سیاست خارجی بر اساس تجربه ۴ سال حضور وی در کاخ سفید کوتاه‌مدت و خُردنگر است.

«نوذر شفیعی» در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با نگاه ترامپ در تعامل با کشور چین تصریح کرد: در حوزه سیاست خارجی در حال حاضر مهمترین کشور برای ترامپ، چین است و البته باید به این موضوع توجه داشت که نگاه ترامپ به چین با دیگر سیاستمداران آمریکایی متفاوت است.

سیاستمداران آمریکا چین را یک تهدید بلندمدت می‌دانند

او با بیان اینکه «سیاستمداران آمریکا چین را یک تهدید بلندمدت می‌دانند این در حالیست که ترامپ به موضوع چین و مسائل مرتبط با آن نگاه کوتاه مدت دارد» ، اظهار  کرد: اگر در حال حاضر تراز تجاری چین و آمریکا به نفع چین مثبت است، ترامپ تلاش خواهد کرد که این تراز را به تعادل برساند و حتی اگر امکانش باشد آن را به ضرر چین منفی کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه نگاه دیگر سیاستمداران آمریکایی این است که این کاهش تراز تجاری در یک چشم انداز بلند مدت و با هدف کاهش قدرت چین در رقابت با آمریکا انجام شود، گفت: باید به این موضوع نیز توجه داشت که ترامپ با توجه به تجربه چهار ساله حضورش در کاخ سفید یک سیاست انزواگرایانه‌ای را در حوزه سیاست خارجی در پیش خواهد گرفت و تمایلی ندارد که آمریکا را درگیر بحران‌هایی که در عرصه جهانی وجود دارد کند، چرا که معتقد است ورود آمریکا به این بحران‌ها هزینه‌زاست. در حالی که دیگر سیاستمداران آمریکایی معتقدند که باید در راستای حمایت از هژمونی آمریکا و نظم عرصه بین‌الملل، آمریکا باید در تحولات بین‌المللی و چالش‌ها به صورت فعال درگیر باشد در حالی که همانطور که اشاره شد ترامپ معتقد است که این دخالت‌ها برای آمریکا هزینه‌زاست.

استراتژی ترامپ در قبال چین
دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور چین در سال ۲۰۱۹

بر اساس نگاه ترامپ آمریکا باید در بحران‌هایی دخالت کند که منافع این کشور به صورت فوری و مستقیم تهدید شده است

شفیعی با بیان اینکه بر اساس این نگاه، ترامپ تلاش خواهد کرد که به نوعی پای آمریکا را از بحران‌هایی که اکنون واشنگتن در عرصه بین‌الملل با آن درگیر است بیرون بکشد و سیاست عدم مداخله را در پیش بگیرد، ادامه داد: بر اساس نگاه ترامپ آمریکا باید در بحران‌هایی دخالت کند که منافع این کشور به صورت فوری و مستقیم تهدید شده است.

او ادامه داد: همچنین ترامپ بر اساس همین نگاه تلاش می‌کند که در حل بحران‌ها از ابزارهای غیر نظامی نیز استفاده کند تا هزینه کمتری به آمریکا وارد شود. ابزارهایی چون فشار اقتصادی یا وادار کردن متحدان خود به انجام یک کار خاص. البته همانطور که اشاره شد این تحلیل‌ها بر اساس تجربه چهار ساله حضور ترامپ در کاخ سفید و شعارهایی که مطرح کرده بیان می‌شود و ممکن است ترامپ تحت شرایط خاص، متفاوت از این عمل کند.

استراتژی ترامپ در قبال چین
ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا

نگاه ترامپ در عرصه سیاست خارجی عموما کوتاه مدت و خُردنگر است

شفیعی با تاکید بر اینکه «نگاه ترامپ در عرصه سیاست خارجی عموما کوتاه مدت و خُردنگر است»، در پاسخ به این سوال که آیا فشارهای وارده از سوی ترامپ به چین صرفا اقتصادی خواهد بود یا فشارهای سیاسی نیز وارد خواهد شد؟ ادامه داد: اگر جامعه استراتژیک آمریکا به ترامپ مشورت دهد مشورت‌ها در این راستا خواهد بود که آمریکا باید به دنبال مهار چین باشد و در همین راستا فشار اقتصادی کافی نیست و باید فشار سیاسی نیز اعمال شود و اگر چنین نگاهی مورد توجه ترامپ قرار بگیرد اگر مثلا چین بخواهد در مورد تایوان اقدام خاصی را انجام دهد آمریکا در کنار تایوان قرار می‌گیرد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: ممکن است همانطور که اشاره شد محافل استراتژیک آمریکا به ترامپ در اینگونه مسائل مشورت دهند و تلاش کنند جلوی تک بعدی و تک روی ترامپ را بگیرند و تصمیم گیری در حوزه سیاست خارجی را بر اساس خرد جمعی به پیش ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha