به گزارش ایسنا، آدمیرال «راب بائر» رئیس کمیته نظامی ناتو طی مصاحبهای با روزنامه نیویورک تایمز در حاشیه نشست دفاع اروپا در پراگ عنوان کرد: «اگر شما به کشوری مانند روسیه اجازه پیروزی دهید، آن وقت این اقدام چه معنایی برای کشورهای استبدادی در جهان خواهد داشت؟ آن هم کشورهایی که که ایالات متحده در آنها منافعی دارد.»
وی افزود: «به اندازه کافی مهم است که درباره اوکراین به تنهایی صحبت کنیم، اما چیزی بیش از اوکراین در خطر است.»
طبق گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال»، اولین ایدهای که به نقل از سه نفر از مقامات و مشاوران نزدیک به «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا گزارش شده، مسئله «عدم عضویت اوکراین در ناتو دستکم برای ۲۰ سال آینده» خواهد بود. در عوض، ایالات متحده به ارسال سلاح به اوکراین جهت «بازداشتن روسیه از حملات آتی» ادامه خواهد داد.
این روزنامه در رابطه با این طرح نوشت: «بر اساس این طرح، خط مقدم اساسا در جای خود قفل و متوقف میشود و هر ۲ طرف با یک منطقه غیرنظامی ۸۰۰ مایلی موافقت میکنند. اما هنوز مشخص نیست که چه کسی آن منطقه را کنترل خواهد کرد و طبق گفتههای یکی از مشاوران، نیروی حافظ صلح نه از سوی آمریکا و نه از سوی نهادی مانند سازمان ملل در آنجا مستقر نخواهند شد.»
این پیشنهادات بازتاب اظهارات پیشین «جی دی ونس» معاون ترامپ است که پیشتر در مصاحبهای در ماه سپتامبر گفته بود: «توافق نهایی میان اوکراین و روسیه شامل یک منطقه غیرنظامی شده با استحکامات قوی که روسها نتوانند مجددا حمله کنند، است.»
فرمانده ارشد ناتو با اشاره به برنامههای احتمالی «دونالد ترامپ» درخصوص خاتمه جنگ اوکراین گفت: «نمیخواهم درباره پیشنهادات دولت جدید ترامپ که مطرح شدهاند صحبت کنم و به نظرم مهم است که براساس آنچه او تاکنون گفته، نتیجهگیری نکنیم.»
حضور ادعایی نیروهای کرهشمالی در روسیه
بائر در رابطه با ادعای آمریکا و کره جنوبی درخصوص اعزام نیروهای کره شمالی به مسکو برای جنگ در مقابل اوکراین مدعی شد: «اقدام کره شمالی برای اعزام نیروها و ارسال تسلیحات به روسیه، پیامدهای ژئوپلیتیکی قابلتوجهی به همراه دارد. در حال حاضر منزویترین کشور جهان ناگهان به یک بازیکن بدل شده است.»
او در ادامه ادعاهای خود افزود: «اگر کمک کره شمالی در میدان نبرد به رئیسجمهور پوتین قدرتی در مذاکرات بدهد، دیگر رهبران کشورهای استبدادی شاید تشویق بشوند تا قوانین بینالمللی را نقض کنند. همچنین این واقعیت که چین با تسلط قابل توجه خود بر کره شمالی، برای جلوگیری از کمک به روسیه مداخله نکرد، وضعیت خطرناکی را برای ایالات متحده در آینده ایجاد میکند.»
این نشست سه روزه در پراگ به میزبانی «موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک» یک گروه تحقیقاتی مستقر در لندن با تمرکز بر تقویت ارتش ملی و صنایع نظامی اروپا برگزار شد؛ اما پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری پنجم نوامبر آمریکا حدس و گمانهزنی را درخصوص کاهش کمک یا قطع کمکهای واشنگتن به کییف افزایش داده است.
درحالیکه برخی سعی میکنند محتاطانه در این خصوص رفتار و از گمانهزنی زودهنگام درباره سیاستها و اقدامات ترامپ پرهیز کنند، اما برخی دیگر احساس میکنند که اروپا باید برای بدترین سناریو آماده شود.
بیش از ۲۳ عضو از ۳۲ عضو ناتو در حال حاضر دستکم ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف مخارج نظامی میکنند و آدمیرال بائر معتقد است «درخواستهای ترامپ در دوره اول ریاستش و همچنین جنگ اوکراین موجب ایجاد چنین درصدی میان اکثر اعضای ناتو شده است».
انتهای پیام
نظرات