• یکشنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403082014238
  • خبرنگار : 50180

امام جمعه کرمانشاه:

شورای فرهنگ عمومی کرمانشاه باید به سمت حل مسائل اساسی جامعه برود

شورای فرهنگ عمومی کرمانشاه باید به سمت حل مسائل اساسی جامعه برود

ایسنا/کرمانشاه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با تاکید بر اینکه جلسات شورای فرهنگ عمومی کرمانشاه باید به سمت پرداختن به امور مبنایی و زیربنایی برود، گفت: در تلاشیم تا جلسات شورای فرهنگ عمومی استان را به سمتی ببریم که در جهت حل مسائل اساسی و زیربنایی که جامعه با آنها مواجه است، جهت‌گیری داشته باشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌الله غفوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، از فرهنگ‌عمومی به عنوان یک موضوع ریشه‌ای و اساسی یاد کرد و افزود: فرهنگ‌عمومی همانطور که از اسمش نمایان است، متعلق به عموم جامعه است. فرهنگ‌عمومی مجموعه اعتقادات، ارزش‌ها، آداب و رسوم و اموری است که مورد قبول اکثریت جامعه قرار می‌گیرد.

امام جمعه کرمانشاه سپس با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی از سالیان قبل برای رسیدگی به اموری که در حوزه فرهنگ عمومی طبقه‌بندی می‌شود، در سطح کشور تاسیس شده، تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی به دنبال تقویت جنبه‌های مثبت فرهنگی مطابق اصول و ارزش‌ها بوده و رسالت دیگر این شورا این است که آسیب‌هایی که از طریق فرهنگ عمومی در جامعه ایجاد می‌شود را شناسایی کرده و در جهت پیشگیری از بروز این آسیب‌ها تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کند.

غفوری تاکید کرد: یکی دیگر از رسالت‌های مهم شورای فرهنگ عمومی در سطح کشور از ابتدای شکل‌گیری این بوده که آسیب‌هایی که احیانا از سوی فرهنگ‌های بیگانه به فرهنگ جامعه ما وارد شده را شناسایی و برای پیشگیری و جلوگیری از بروز آن آسیب‌ها راهکار ارائه بدهد.

وی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی شورای مهمی است که اعضای فراوان آن نقش مهم و موثری در جامعه دارند، گفت: اعضای شورای فرهنگ عمومی یک استان در حقیقت موثرترین افراد علمی و اجرایی آن استان هستند، اما این شوراها تاکنون به دلیل اینکه کمتر وارد بحث‌های زیربنایی، رویکردی، سیاستی و راهبردی شده و بیشتر درگیر مباحث اجرایی و مباحث موجود در جامعه بوده‌اند، نتوانسته‌اند آنطور که در اهداف اولیه شکل‌گیری شورا انتظار می‌رفت، موفق عمل کنند.
 

شورای فرهنگ عمومی استان باید به سمت حل مسائل اساسی جامعه برود

غفوری ادامه داد:  اعضای شورای فرهنگ عمومی معمولا به سراغ امور اجرایی می‌روند و همین سبب شده این شوراها نتوانند به آن موفقیتی که از ابتدا برای آنها ترسیم و هدفگذاری شده بود، دست پیدا کنند. هرچند در طول این سالها منشاء اقدامات تاثیرگذاری هم بوده‌اند، اما حقیقت این است که نتوانسته‌اند منشاء تحول شوند و گره‌های مهم مبنایی فرهنگی موجود در کشور را رفع کنند.

وی افزود: شوراهای فرهنگ عمومی کشور ممکن است در برخی شهرها و استان‌ها منشاء کارهای ویژه‌تری هم شده باشند و اقدامات کاربردی بیشتری هم انجام داده باشند، اما غالبا نتوانسته‌اند به اهداف ترسیم شده دست پیدا کنند و خودشان هم این مسئله را قبول دارند، البته دلیل این عدم موفقیت را هم با نداشتن ضمانت اجرایی برای اجرایی شدن مصوبات این شورا مرتبط می‌دانند.

غفوری یادآور شد: روال کار در شوراهای فرهنگ عمومی به این شکل است که مصوبات آنها ضمانت اجرایی نداشته و معمولا به صورت توافقی اجرایی می‌شود، لذا ممکن است به دلایلی مثل اینکه اجرای یک مصوبه در حیطه مقدورات یک دستگاه نمی‌گنجد و یا اینکه یک دستگاه ممکن است برای اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی به یکسری مجوزها احتیاج داشته باشد که اختیار اتخاذ آن مجوزها را ندارد، خیلی وقت‌ها مصوبات شورا به سرانجام مدنظر نرسد.

غفوری سپس با بیان اینکه جلسات شورای فرهنگ عمومی در استان کرمانشاه دوره‌های متفاوتی را پشت سر گذاشته و در برخی برهه‌های زمانی فعال‌تر و در برخی برهه‌ها کمتر فعال بوده، ادامه داد: در حال حاضر در تلاشیم تا جلسات شورای فرهنگ عمومی استان را به سمتی ببریم که در جهت حل مسائل اساسی و زیربنایی که جامعه با آنها مواجه است، جهت‌گیری داشته باشد.

 وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از مهمترین اولویت‌هایی که باید در جلسات شورای فرهنگ عمومی استان مدنظر قرار بگیرد، تقویت اعتقادات و باورها و ارزش‌های اسلامی و الهی در جامعه است که در این راستا به دنبال این هستیم تا از طریق آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، گروه‌های جهادی فعال در عرصه فرهنگ، معتمدین محل، حوزه‌های علمیه، مساجد و دیگر اجتماعاتی که در استان شکل می‌گیرد، نسل نوجوان و جوان را به دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت وصل کنیم، به امید اینکه از این طریق در جهت تقویت اعتقادات و باورها و ارزش‌های اسلامی و الهی مردم استان گام‌های تاثیرگذاری برداریم.

وی تاکید کرد: باید با ارائه الگوهای عملی به جامعه خصوصا نوجوانان و جوانان در جهت تقویت ارزش‌های اسلامی، اعتقادات و باورهای دینی و ملی که کمال محسوب می‌شود و متاسفانه در جامعه امروزی کمی ضعیف شده، برنامه‌ریزی شود.

غفوری اشاره‌ای هم به زمان بر بودن کارهای فرهنگی داشت و گفت: نیاز است یک کار جهادی فراگیر با حضور مجموعه‌های دلسوز از گروه‌های جهادی گرفته تا روحانیت و دیگر دلسوزان جامعه انجام گرفته تا با همراهی همدیگر در جهت تقویت اعتقادات و باورها و ارزش‌های اسلامی و الهی در جامعه تلاش‌ کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه دبیری شورای فرهنگ عمومی استان‌ها با مدیرکل ارشاد و در شهرستان‌ها نیز این مسئولیت بر عهده رؤسای ادارات ارشاد گذاشته شده، گفت: دبیر شورای فرهنگ عمومی موضوعات جلسات شورا در استان را تعیین می‌کند که در جلسه اخیر این شورا از مدیر کل ارشاد استان خواسته شده از این پس موضوعات جلسات را قبل از برگزاری جلسات با بنده و استاندار به عنوان نائب رئیس شورا مطرح کنند تا جلسات شورای فرهنگ عمومی استان به سمت و سویی برود که پرداختن به امور مبنایی و زیربنایی را در برنامه قرار دهد.

غفوری تاکید کرد: باید به سمت و سویی برویم که بیشتر از اینکه به فکر توسعه امکانات سخت‌افزاری و تجهیزاتی باشیم، در فکر ساخت انسان‌های مومن و متدین باشیم تا افراد جامعه به گونه‌ای تربیت شوند که منشاء کمک به هم نوع و دستگیری از نیازمندان باشند و هرکسی در هر جایگاهی از پزشک و مهندس گرفته تا معلم و کارمند و کارگر و دیگر اقشار جامعه، منشاء تحول شوند و دلسوز مردم باشند.

غفوری افزود: باید به سمتی برویم که مسئولین، مدیران، کارمندان، تجار، تولیدکنندگان و صنعتگران و دیگر اقشار جامعه را به سمت دلسوزی کردن به حال مردم و تلاش برای رفع مشکلات آنها سوق بدهیم.

غفوری سپس با بیان اینکه در چند وقت اخیر پرداختن به موضوعات تعلیم و تربیت را در خطبه‌های نماز جمعه در جهت تقویت ارزش‌ها و باورهای الهی مورد تاکید قرار داده‌ام، گفت: باید آداب و رسوم نیکو مثل فرهنگ پهلوانی را که یک فرهنگ بسیار غنی و جذاب خاص مردم کرمانشاه از گذشته‌های دور بوده را بین مردم احیاء کنیم، چون در این فرهنگ خاص مردم کرمانشاه نه فقط ایمان و عقیده بلکه دیگر ویژگی‌های برجسته انسانی از جوانمردی گرفته تا دستگیری از فقرا و ضعفا وجود دارد و به نوعی مقابله با مفاسد هم در آن گنجانده شده است.

وی اشاره‌ای هم به غنی بودن فرهنگ میهمان‌نوازی بین مردم استان کرمانشاه از گذشته‌های دور داشت و گفت: آنچه از نسل‌های گذشته از مردم استان کرمانشاه به یادگار مانده، روحیه میهمان‌نوازی مردم این دیار بوده که با همه خصوصا نیازمندان و مسافران با محبت بوده و در سایه همین فرهنگ میهمان‌نوازی علما و بزرگان زیادی که از استان کرمانشاه به عتبات عالیات تردد داشته‌اند در منطقه ماندگار و منشاء خدمات خوبی در این خطه شده‌اند و باید در جهت حفظ این فرهنگ هم تلاش کنیم.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۱ ۰۱:۳۶

شورای فرهنگ عمومی کرماشان به زبان و فرهنگ کُردی که زبان و فرهنگ اکثریت مردم استان است توجه بیشتری داشته باشد. خواهان استفاده از زبان کُردی در رسانه های استان و تدریس آن در دانشگاه و مدارس استان کرماشان هستیم.