• شنبه / ۱۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403081914011
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۱۹ آبان؛ انتصاب رئیس کتابخانه ملی/پیشنهادی برای خیرین مدرسه‌ساز

اخبار سیاسی ۱۹ آبان؛ انتصاب رئیس کتابخانه ملی/پیشنهادی برای خیرین مدرسه‌ساز

«انتصاب رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی»،‌ «بررسی راهکارهای رفع ناترازی برق »، «بزرگداشت چهلمین روز شهادت سید حسن نصرالله» و «دستورکار هفته جاری در مجلس شورای اسلامی» از موضوعات مهم خبری نوزدهم آبان‌ ۱۴۰۳ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا،‌ صبح امروز همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» با حضور صاحب‌نظران و اندیشمندانی از ۱۳ کشور جهان و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری در چهلمین روز شهادت پرچمدار مقاومت، در محل اجلاس سران برگزار شد.

در بخشی از این همایش،‌ محمدباقر قالیباف با بیان اینکه ۴۰ روز است در فراق برادر بزرگوارمان سید عزیز مقاومت داغداریم، یک سیاستمدار حکیم بود، افزود: سیدحسن نصرالله اسرائیل را مانع پیشرفت کل منطقه می دید، نصرالله، حزب‌الله را نهاد نظامی نمی‌دید بلکه حزب الله را به سازمان اجتماعی تبدیل کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این حزب الله بود که با نثار خون فرزندان خودش این تهدید بین المللی را مهار و ثبات و امنیت را در جهان برقرار کرد. امروز دنیا و به ویژه اروپا، امنیتش را مدیون رهبری شهید نصرالله است. حزب الله عامل صلح و ثبات است و اگر سران آمریکا واقعاً برای منطقه غرب آسیا صلح می‌خواستند، باید سگ پاسبانشان را کنترل می‌کردند، نه آنکه فرماندهان رشید و رهبر عاقل حزب‌الله را با بمب‌ها و دیگر ابزارهای نظامی و کمک‌های اطلاعاتی‌شان ترور کنند.

در همین مراسم، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهوری با بیان اینکه پس از سیدحسن نصرالله راه مقاومت با شهدای دیگری ادامه یافته است، اظهار کرد: راه سیدحسن و دیگر شهدا راه درست مقاومت در برابر اشغال است. اجازه ندهیم این راه را برای ما غلط نشان دهند. شهدای مقاومت نه برای نیابت از دیگران که برای هدف اصلی خود یعنی جلوگیری از اشغالگری شهید شدند. اگر کسی به نیابت عمل کند ما هستیم که در کنار مقاومت هستیم.

همچنین به مناسبت اربعین شهادت مجاهد بزرگ و خستگی‌ناپذیر جناب سیّدحسن نصرالله (رضوان‌الله‌علیه)، گزارش هفته این شماره خط حزب‌الله به پرسشی درباره اینکه «ریشه‌ مقاومت لبنان چقدر مستحکم است و چرا؟» پاسخ داده است.

****

رئیس جمهور با صدور حکمی  غلامرضا امیرخانی را با توجه به مراتب تعهد، سوابق و تجارب ایشان، به عنوان «رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران» منصوب کرد.

امروز همچنین جلسه «بررسی راهکارهای رفع ناترازی برق و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر»  به ریاست رئیس جمهور و با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور، وزیر نیرو، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و تعدادی از مدیران بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه ساخت نیروگاه‌های برق برگزار شد.

مسعود پزشکیان در این جلسه با تأکید بر ضرورت رفع موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران در تولید انرژی‌های پاک و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در زمینه تولید برق، گفت: به دلیل فوریتی که در این زمینه وجود دارد و تا قبل از رسیدن به پیک مصرف برق در ماه‌های آینده، وزرا و مسئولان مربوطه باید هماهنگی‌های خود را بیشتر کنند و ضمن برطرف نمودن موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران، هر گونه مجوزی که برای پیشرفت کار لازم است، به سرعت تهیه و در اختیار بخش خصوصی فعال در این زمینه قرار گیرد.

همچنین در پی اولین دیدار پزشکیان با هیات رئیسه جبهه اصلاحات ایران پس از پیروزی وی به عنوان نامزد اختصاصی این جبهه در انتخابات ریاست جمهوری که روز پنج شنبه-17 آبان انجام شد، جواد امام طی گزارشی مهمترین مطالب و پیشنهادات و انتقادات بیان شده در این دیدار را ارائه کرد که می توانید در این لینک مرور کنید.

معاون اول رئیس جمهور هم صبح امروز با «سعدبن عبدالله آل محمدالشریف» سفیر جدید قطر در تهران دیدار کرد.

محمدرضا عارف در این دیدار با اشاره به اینکه در مسائل منطقه ای و بین المللی به ویژه مسائل سیاسی در منطقه دیدگاه های دو طرف بسیار به هم نزدیک است، تصریح کرد: هیچ سقفی برای ارتقای سطح مناسبات و روابط فی مابین در همه زمینه ها وجود ندارد و باید به کمیسیون های مشترک همکاری ها بین دو کشور تأکید کنیم که از حجم کنونی مناسبات فی مابین عبور کنند.

همچنین در دیدار  معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با محمد مخبر مشاور و دستیار رهبری، موضوعاتی از جمله توجه به توسعه کمی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان، فناوری‌های جدید، طرح‌های بزرگ، آزمایشگاه‌های مدرن ‏و همکاری‌های بین‌المللی، شناسایی و سطح‌بندی ‎نخبگان، کمک و مشارکت آنان در حل مسائل و ناترازی‌های کشور، اولویت‌گذاری در فعالیت‌های فناورانه و تمرکز ویژه بر نیازمندی‌های اصلی این حوزه مورد تاکید قرار گرفت.

در ‌دومین نشست هماهنگی برگزاری «همایش برابری فرصت‌های آموزشی برای دانش‌آموزان استثنایی کشور» نیز سخنگوی دولت، پیشنهاد داد که جامعه خیرین مدرسه‌ساز از ظرفیت بانوان‌ در این راه مقدس بیشتر استفاده کند.

فاطمه مهاجرانی تاکید کرد: آن‌چه مدرسه‌سازی را مقدس می‌کند ساخت بنا نیست‌، فرهنگ‌سازی است که این مکان را ارزشمند می‌کند. حتما از ظرفیت بانوان سفیر مدرسه‌ساز از جمله خانم پوران درخشنده استفاده کنیم‌.

****

تعدادی از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواستار ارائه برنامه عملیاتی تحقق راهبردهای این وزارت‌خانه در سه حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی و گزارشی از وضعیت کنونی هر راهبرد به مجلس شدند.

در جلسات علنی هفته جاری هم نمایندگان مجلس قرار است گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ و ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان را مورد بررسی قرار دهند. همچنین کمیسیون‌های تخصصی مجلس به بررسی پیشنهادات نمایندگان در لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۴ خواهند پرداخت و گزارشی به کمیسیون تلفیق ارائه می کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha