• شنبه / ۱۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403081913633
  • خبرنگار : 50040

معاون رئیس کل دادگستری گیلان:

۳۳ درصد پرونده‌ها به سازش ختم شد

۳۳ درصد پرونده‌ها به سازش ختم شد

ایسنا/گیلان معاون رئیس کل دادگستری گیلان، از ورود ۸۶ هزار و ۱۷۹ فقره پرونده قابل سازش به شوراهای حل اختلاف استان در هفت ماهه امسال خبر داد و تاکید کرد: ۳۳ درصد این پرونده ها به سازش ختم شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد میرمحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فرا رسیدن بیست ودومین سالروز تاسیس نهاد شورای حل اختلاف، اظهار کرد: مراجعه به شوراهای حل اختلاف برای رسیدگی به دعاوی حقوقی، کم هزینه و پرفایده است.

وی با بیان اینکه بالغ بر ۱۱۰۰ نفر در شوراهای حل اختلاف استان گیلان مشغول به فعالیت هستند، افزود: صلاحیت شوراهای حل اختلاف بر اساس قانون جدید(مصوب ۱۴۰۲) که لازم‌الاجرا بوده، صرفا امر سازش است.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری گیلان در امور شوراهای حل اختلاف با اشاره به ارجاع پرونده های دارای قابلیت سازش به شوراهای حل اختلاف از طرف مراجع قضایی، تصریح کرد: مردم نیز می‌توانند برای سازش به صورت خودمراجعه به شوراهای حل اختلاف بیایند که با کاهش هزینه دادرسی همراه خواهد بود.

حجت الاسلام میرمحمدی شوراهای حل اختلاف را در معیت دادگاه‌های صلح دانست و متذکر شد: دادگاه های صلح همه صلاحیت‌های شورای حل اختلاف را دارند؛ همچنین براساس ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف، دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال، دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق دعاوی راجع به جهیزیه، مهریه و نفقه تا نصاب مقرر، دعاوی و درخواست‌های مربوط به تخلیه عین مستاجره و تعدیل اجاره‌بها به جز دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت، حصر ورثه، تحریر ترکه، مهر و موم و رفع آن، جرائم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه هفت و هشت و... نیز در صلاحیت دادگاه صلح است.

وی با بیان اینکه حق دادرسی در دادگاه صلح محفوظ است و مردم می‌توانند در عین حال به شوراهای حل اختلاف مراجعه کنند، گفت: سازش یک برد طرفینی بوده و صرفا گذشتن از حق و حقوق نیست، بلکه در صلح و سازش، هم شاکی به حق خودش می‌رسد و هم آبرو و حیثیت طرف دیگر حفظ می‌شود و گرفتار دادگاه و زندان و... نخواهند شد.

معاون رئیس کل دادگستری گیلان از ورود ۸۶ هزار و ۱۷۹ فقره پرونده قابل سازش به شوراهای حل اختلاف استان در هفت ماهه امسال خبر داد و تاکید کرد: ۳۳ درصد این پرونده‌ها معادل ۲۸ هزار و ۸۱ فقره به سازش ختم شد.

وی با بیان اینکه افراد توانمند با شرکت در فراخوان‌ها و طی فرآیند مصاحبه و آموزش و برگزاری آزمون جامع برای داوری تائید صلاحیت می‌شوند و پروانه داوری حرفه‌ای را دریافت می‌کنند، گفت: افراد در مواجهه با اختلافات حقوقی از داوران حرفه‌ای دارای پروانه از قوه قضائیه، کمک بگیرند.

حجت‌الاسلام میرمحمدی با اشاره به انجام بازرسی‌های مستمر از کانون‌های داوری شورای حل اختلاف، اضافه کرد: شوراهای حل اختلاف شعب تخصصی دارند که در مراکز صنعتی و منطقه آزاد و... دایر بوده و به حل و فصل مسائل کارگاهی و کارخانه‌ای به صورت تخصصی می‌پردازند.

وی از شناسایی ۵۱۵ صلح یار در ستاد ملی صبر گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: این افراد جزء معتمدین و متنفذین منطقه و از اقشار و صنوف مختلف هستند لذا در هفت ماهه امسال ۹ نفر را با کمک صلح یاران و کارکنان شوراهای حل اختلاف استان از قصاص نفس در پرونده قتل نجات دادیم.

معاون رئیس کل دادگستری گیلان با تاکید بر لزوم ارتقای شوراهای حل اختلاف در حوزه سازش، یادآور شد: نیازمند ارتقاء دانش و مهارت‌های روانشناسی برای کارکنان هستیم که در این راستا برای هر یک از کارکنان طی سال جاری، حدود ۵۰ ساعت دوره آموزشی را برگزار کردیم که ۴۰ درصد آن روانشناسی بود.

وی در پایان از اخذ مجوز استخدام ۱۰ هزار نفر در قوه قضائیه با اولویت نیروهای شوراهای حل اختلاف خبر داد و عنوان کرد: آزمون استخدامی پایان سال جاری یا اوایل سال آینده برگزار و نیروها جذب می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha