در شهرستان طارم محصولات زراعی و باغی متعددی همچون کرفس، سیر، سیبزمینی، باقلا، گوجه فرنگی، انجیر، زیتون، انار، خرمالو، برنج، شاتوت و ... در ارقام مختلف با کیفیتهای بسیار عالی تولید میشود.
زیتون یکی از محصولات باغی اصلی تولید شده در هندوستان ایران بوده و به عنوان یکی از قطبهای تولید زیتون کشور محسوب میشود، در این شهرستان هر ساله چندین هزار تن طلای سبز در ارقام مختلف تولید شده و روانه بازار میشود.
از ارقام زیتون کشت شده در شهرستان طارم میتوان به زیتون سبز (بومی) کنسروالیا، مانزانیلا، شنگی، آربیکن و کرونائیکی اشاره کرد که توسط باغداران طارمی برداشت شده و وارد چرخه غذایی مردم میشود.
بیشتر مردم شهرستان طارم دارای باغات زیتون بوده و از این طریق کسب درآمد میکنند و وجود این محصول در کنار دیگر محصولات زراعی و باغی کشت شده در شهرستان طارم بخشی از مشکلات اقتصادی و اشتغالی جوانان این شهرستان را حل کرده است.
هر ساله از اواسط شهریورماه برداشت زیتون در شهرستان طارم آغاز شده و تا نیمی از فصل پاییز ادامه مییابد، برداشت این محصول در هندوستان ایران علاوه بر درآمدزایی برای خود مردم شهرستان، بخش اعظمی از نیروی کار را از سراسر ایران به سمت طارم سوق میدهد.
شهرستان طارم در فصل برداشت زیتون، میزبان تعداد بالایی از نیروهای کاری است که برای کسب درآمد وارد شهرستان طارم میشوند.
تک تک زیتونهایی که از شاخههای سبز درخت زیتون چیده شده و وارد بازار میشوند حاصل زحمات باغداران طارمی هستند که در روزهای سرد زمستان و گرم تابستان برای پرورش این محصولات زحمت کشیده و سختیها را تحمل کرده تند تا در زمان برداشت خستگی آن روزها با فروش به صرفه محصول از آن خستهشان خارج شود.
باغدارانی که با هزاران امید به مراقبت از باغ زیتون خود پرداختهاند، متاسفانه در برخی مواقع در روزهای فروش محصول با بازاری کساد روبرو شده و خستگی در تن آنها باقی میماند.
یکی از بزرگترین مشکلات فروش زیتون در شهرستان طارم، نبود بازار فروش خوب در برخی مواقع است، هر دانه زیتونی که تولید میشود کلی هزینه برای یک باغدار در بر داشته است ولی برخی روزها شاهد بازار کساد فروش بوده و یا واسطهگرانی تاثیر منفی بر بازار گذاشته و با قیمت پایینتری محصول را از کشاورز خریداری میکنند و در این مواقع کل امید یک باغدار نیز از بین میرود.
زیتون به صورت فرآوری شده مصرف میشود و این محصول در صورت فرآوری با قیمت بهتر و بالاتری نیز به فروش میرسد و کمبود صنایع فرآوری در شهرستان طارم احساس شده و موجب میشود طلای سبز با تأثیر کمتری بر اقتصاد مردم از شهرستان خارج شود.
در کنار صنایع فرآوری، نگهداشتن زیتون سبز و فراوری آن نیز نیاز به یک هزینههایی دارد که برخی از باغداران توانایی انجام این کار را ندارند.
وجود طلای سبز در هندوستان ایران، فرصت بسیار خوبی برای جوانان این منطقه محسوب میشود که با کمی تدبیر و حمایت از طرف مسئولان، جوانان طارمی میتوانند به اشتغالزایی برای خود و دیگر افراد بپردازند.
انتهای پیام
نظرات