مهرداد فولاد ۱۹ آبان در گفتوگو با خبرنگاران گفت: با توجه به اهمیت دستیابی به آمار صحیح کلیه زیر بخشهای کشاورزی، تکمیل اطلاعات در سامانه سامکا یا رصدخانه کشاورزی که از جمله طرحهای محوری وزارت جهاد کشاورزی است، جزء اولویتهای برنامه کاری این مدیریت است.
وی با بیان اینکه با تلاشهای صورت گرفته و همکاری دهیاران و اعضای شورای اسلامی، محدوده ۱۰۲ هزار و ۷۵۸ قطعه از اراضی کشاورزی این شهرستان در ۳۶۸ روستا با مساحت ۳۲ هزار و ۹۰۲ هکتار ترسیم شد، افزود: تاکنون ۲۳ هزار و ۳۴۸ قطعه به مساحت ۸ هزار و ۵۲۱ هکتار با تعریف مالک و بهرهبردار در سامانه سامکا توصیف شد.
مدیر جهاد کشاورزی آمل تصریح کرد: این شهرستان از نظر ترسیم محدوده قطعات با ترسیم بیش از ۱۰۲ هزار قطعه، از نظر بهرهبرداری قطعات با ۶ هزار و ۳ قطعه توصیف شده، در حال حاضر رتبه اول استان و در بخش تکمیل اطلاعات مالک و بهرهبردار قطعات نیز با ۲۳ هزار و ۳۴۸ قطعه توصیف شده رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
احداث کانال انتقال آب ۵۲۰ متری در بابل
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل از اجرای پروژه احداث کانال بتنی (لاینینگ) روستاهای سلیمانکلا و مرزی کلا از محل اعتبارات ملی (سد و شبکه البرز) سال ۱۴۰۲ و با اعتبار مصوب ۳ هزار و ۵۷۰ میلیون ریال و به طول ۵۲۰ متر در اراضی تسطیح شده شالیزاری روستاهای سلیمانکلا و مرزی کلا این شهرستان در حال اجراست.
محسن اهنگری افزود: با اجرای این طرح ۱۱۰ هکتار اراضی شالیزاری روستاهای مذکور از مزایای آن بهرهمند خواهند شد.
وی تصریح کرد: جلوگیری از نفوذ آب به خاک و افزایش بهرهوری مصرف آب، افزایش ظرفیت انتقال کانال بتنی نسبت به کانال خاکی، جلوگیری از رشد علفهای هرز، کوچک شدن سطح مقطع کانال و در نتیجه تبخیر کم آب و سرعت بیشتر آب نسبت به کانالهای خاکی را از مزایای احداث کانال بتنی است
توزیع ۲۹۰۰ کیسه آرد مناسبتی در ساری
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری از توزیع دو هزار و ۹۰۰ کیسه آرد مناسبتی در این شهرستان در دهه سوم آبان ماه امسال خبر داد.
سید اسماعیل علوی افزود: در جلسه فرعی کارگروه آرد و نان امروز مقرر شد در دهه سوم آبان ماه امسال دو هزار و ۹۰۰ کیسه آرد مناسبتی در این شهرستان توزیع شود.
وی تصریح کرد: در جلسه فرعی کارگروه آرد و نان شهرستان ساری به ریاست فرمانداری مرکز استان، توزیع ۲ هزار و ۵۵۰ کیسه آرد در دهه سوم آبان ماه در دستور کار قرار گرفت.
۵۶ میلیارد تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در نکا جذب شد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نکا از جذب ۵۶ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در این شهرستان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد.
سعید صمدی زرینی اظهار کرد: در راستای حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی و با بهرهگیری حداکثری و هدفمند از ظرفیتهای موجود اعم از نیروی انسانی فنی، پایگاههای اطلاعاتی طرفین و حفظ امنیت غذایی پایدار، حفظ آب و خاک و استفاده بهینه از خاکورزی با آخرین روشهای نوین، از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۶ میلیارد ریال تسهیلات از محل خط اعتباری ۱۲ مکانیزاسیون کشاورزی در شهرستان نکا جذب شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نکا با بیان اینکه تاکنون ۹۲ نفر از متقاضیان تسهیلات خرید ماشینآلات کشاورزی به شعب بانکهای عامل این شهرستان معرفی شدند، افزود: مجموع مبلغ معرفی شده به بانک ۳۰۰ میلیارد ریال است که تاکنون به ۱۴ نفر ۵۶ میلیارد ریال پرداخت شد.
وی تصریح کرد: مکانیزاسیون کشاورزی زمینه انجام عملیات کشاورزی با هزینه کم و سود بیشتر را فراهم کرده و در نتیجه هم از نظر کمی و هم کیفی سود بیشتری نصیب کشور و کشاورز میکند.
قرارداد کشت گندم در ۱۳۵۰ هکتار مزارع گلوگاه
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گلوگاه از انعقاد قرارداد کشت کندم در هزار و ۳۵۰ هکتار اراضی زراعی شهرستان تاکنون خبر داد.
مهدی باباجانی افزود: تاکنون قرارداد کشت گندم در هزار و ۳۵۰ هکتار از مزارع این شهرستان با کشاورزان گلوگاهی منعقد شد، افزود: پیش بینی می شود کشت گندم در این شهرستان به هفت هزار هکتار برسد که در این شرایط مساعد جوی میزان تولید شهرستان به ۲۴ هزار تن می رسد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گلوگاه به کشاورزان توصیه کرد از کودهای پایه و بذر مال های گندم استفاده و جهت بوجاری بذرهای خود مصرفی با امکاناتی که شهرستان ایجاد شده اقدام کنند.
قلع و قمع ۶ تغییر کاربری غیرمجاز در سوادکوه شمالی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه شمالی از قلع و قمع ۶ مورد تغییرکاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان خبر داد.
علی نوری نژاد گفت: برای حفظ کاریری اراضی زراعی و باغی و اجرای حکم تبصره ۲ ماده ۱۰ به دستور رئیس دادگستری شهرستان سوادکوه شمالی، ۶ مورد تغییر کاربری غیر مجاز در اراضی کشاورزی روستای امام کلا منطقه لفور این شهرستان قلع و قمع شد.
وی تصریح کرد: به منظور حفظ و صیانت از عرصههای کشاورزی و استمرار تولید، این احکام با همکاری و هماهنگی مؤثر دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان اجرا شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه شمالی افزود: گشت حفاظت از اراضی کشاورزی به طور مستمر در حال رصد فعالیت های بخش کشاورزی این شهرستان است.
نوری نژاد با اشاره به اینکه توسعه و تقویت کشاورزی میتواند به عنوان یک فعالیت اقتصادی نقش موثری در ارتقاء درآمد و تحقق اهداف توسعه کشاورزی پایدار داشته باشد، از مالکین اراضی زراعی و باغی خواست قبل از ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی خود برای دریافت مشاوره و اخذ مجوز به مدیریت و امور اراضی جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه شمالی مراجعه کنند.
کشت فلفل در ۸۰ هکتار از مزارع جویبار
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار از کشت فلفل در ۸۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.
عبدالله رحیمی با بیان اینکه سطح زیر کشت فلفل این شهرستان که عمده آن فلفل سبز شیرین بوده ۸۰ هکتار است، افزود: سال زراعی گذشته یک هزار و ۱۷۳ تن فلفل در این شهرستان تولید و به بازار عرضه شد.
وی بیان کرد: فلفل شیرین به دلیل غنی بودن از آنتی اکسیدان ها در کاهش خطر بیماری های قلبی، کنترل وزن، تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت و حفظ استحکام استخوانها نقش دارد و از جمله سبزی صیفی های دارای کشت نشایی است که در این شهرستان کشت میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، رحیمی درباره مزایای کشت نشایی فلفل گفت: کشت نشایی محصول سبزی و صیفی حداقل چهل روز دوره رشد گیاه را در فضای باز کاهش داده و باعث صرفه جویی در مصرف آب میشود.
انتهای پیام
نظرات