علیاکبر سلمانی در نشست مشترک و هماندیشی صمیمانه با رئیس و دو عضو مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی که امروز پنجشنبه در سالن جلسات حوزه ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی برگزار شد، گفت: شما نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در قالب بودجههای سنواتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت را مکلف کردهاید که به جانبازان ۵۰درصد و بالاتر مجوز واردات یک دستگاه خودروی متناسب با وضعیت جانبازی را با رعایت قوانین و مقررات بدهد. هرچند شاهد تلاشهای عزیزان این وزارتخانه هستیم اما هر روز مانعی به وجود میآید که کمک نمایندگان عزیز مجلس شورای اسلامی، قطعاً میتواند رفع مشکلات ایجاد شده را تسریع کند.
وی همچنین تسهیلگری در امر واگذاری زمین به مشمولان ماده ۷ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران را یک ضرورت دانست و تاکید کرد: فقط در تبریز بیش از ۵۰۰۰ متقاضی واجد شرایط و مشمول این بند قانونی را داریم و این در حالیست که تامین زمین آنان و ایثارگران ساکن در دیگر مناطق شهری و روستایی استان، نیازمند احساس مسئولیت و همکاری بیش از گذشته دستگاههای اجرایی ذیصلاح است.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی تصریح کرد: زیبنده نیست در شرایطی که بیش از ۳۰ سال از جنگ تحمیلی سپری میشود، ایثارگران عزیز که همه مدیون فداکاری و از جانگذشتگی آنان هستیم، نگران مسکن باشند.
سلمانی، در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم اجرای دقیق قانون تبدیل وضعیت خانوادههای شهدا و ایثارگران تاکید و اظهار کرد: متاسفانه برخی از نهادهای عمدتاً خصولتی و شرکتهای مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی برای اجرای این قانون با مشکلاتی روبهرو هستند و بعضاً با طرح این ادعا که خصوصیاند، از تبدیل وضعیت ایثارگران استنکاف میکنند.
وی با یادآوری این نکته که تمام نهادهای دولتی، خصولتی و خصوصی مشمول قانون تبدیل وضعیت ایثارگران هستند، افزود: درخواست ما از نمایندگان محترم مجلس این است که مستنکفین از قانون را مورد مؤاخذه قرار دهند.
سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجانشرقی، عدم اجرای ضوابط بازنشستگی با سنوات ارفاقی همسران و فرزندان شهدا موضوع ماده (۲۴) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران و همچنین بیاعتنایی به جایگزینی فرزند ایثارگر بهجای پدر موضوع تبصره (۲) ماده (۲۱) همین قانون را از دیگر چالشهای ایثارگران عنوان کرد.
وی، گره خوردن پرداخت کمک معیشت ایثارگران واجد شرایط به دهکبندیهای پر اشتباه و نیز پایین بودن میزان پرداختی به برخی از ایثارگران واجد شرایطِ دریافت مستمری را مورد انتقاد قرار داد و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای کمک به رفع این مشکلات استمداد طلبید.
سلمانی، همچنین از حذف بودجه تخصیصی برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت از بودجه سنواتی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه بند (و) تبصره (۹) بودجه امسال که همه دستگاههای اجرایی را مکلف میکرد حداقل یک درصد از اعتبارات هزینهای خود را برای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و جهاد هزینه کنند، حذف شد و امیدواریم اکنون که در فصل بررسی لایحه بودجه سال آینده قرار داریم، بازگرداندن این بند، مدّ نظر نمایندگان محترم مجلس باشد.
وی در ابتدای سخنان خود خطاب به رئیس و دو عضو مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی گفت: به بنیاد شهید که متبرّک به نام شهدا و ایثارگران و در واقع خانه این عزیزان است، خوش آمدهاید.
سلمانی افزود: به نیابت از خادمان خانوادههای شهدا و ایثارگران در بنیاد شهید استان از همراهی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی برای دستیابی به اهداف بنیاد شهید و نیز توجه ویژه آنان به مشکلات خانوادههای معزّز شهدا و ایثارگران عزیز و پیگیری این مشکلات در مجلس شورای اسلامی نهایت قدردانی را دارم و مطمئنم این نشست که برابر ابلاغیه معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید مرکز تشکل شده و مقرر است سالیانه در چند نوبت تکرار شود، زمینه کاهش مشکلات و چالشهای موجود را فراهم کند.
وی خاطرنشان کرد: تعداد شهدای والامقامِ تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی ۹۸۷۲ شهید است ضمن اینکه پرونده ۲۶هزار و ۹۶۰ جانباز معزّز که ۱۶هزار و ۳۰۱ نفر از آنان، زیر ۲۵ درصد و ۱۰هزار و ۶۵۹ نفر از آنان بالای ۲۵ درصد هستند به اتفاق پرونده ۱۹۰۰ آزاده سرافراز، در این ادارهکل است.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجانشرقی، مجموع جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران در سطح استان را ۱۷۳هزار و ۱۳۶ نفر اعلام و عنوان کرد: این عزیزان خدمات مورد نیاز خود را از ۲۶۹ نفر پرسنل شاغل در ستاد استانی و ۱۷ اداره شهرستانی، دریافت میکنند.
انتهای پیام
نظرات